Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јуни 2013
Мислења
56
Поени од реакции
22
Па ако те молеле тебе блгарите за пасош зашто плачеш дека не ти давале?? Законот за бг државјанство е донесен уште доооооолго пред ти да се родиш...
А за другото биди по конкретен не те разборам со има врска законот во РМ за тоа ти што пцуеш по блгарите??
Не плачам бе, само користам, ако некој те зезне кога очекуваш нешто нема да пцуеш?
Ако законот бил донесен, зошто сега баш се вадат државјанства?
Машко конкретно ти објаснувам: Законот во Р.М дозволува слобода на национално изразување.
Toa значи дека, кој како сака , АМА БАШ КАКО САКА , може да си ја каже националноста, џабе ти мене ме критикуваш овде, си постои закон , се си е легално, си имам МК државјанство , и сум рамноправен со тебе, всушност сум исто како тебе , само ти подруго си мислиш. Така да јас слободно можам да си живеам во МК. и се разбира не сум против интересите на македонците , бугарите ги користам само, никој не вади пасош од што ги сака нив, него земјата му е моментално во позиција подобра од нас, т.е нивниот пасош овозможува подобри услови за работа , студирање и т.н и колку да ви се објаснува на вас ваквите. Секој си е сопственост за себе, ако ти наштетувам тебе и на твоите блиски со ова, си има органи во МК можеш кај нив да ме пријавиш и да се жалиш , по форуми не се сака лаење. Јасно ја гледаш ситуацијата во МК , ама носиш некои очила дaдени од власта, така да лошите работи ти се невидливи.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Не плачам бе, само користам, ако некој те зезне кога очекуваш нешто нема да пцуеш?
Ако законот бил донесен, зошто сега баш се вадат државјанства?
Машко конкретно ти објаснувам: Законот во Р.М дозволува слобода на национално изразување.
Toa значи дека, кој како сака , АМА БАШ КАКО САКА , може да си ја каже националноста, џабе ти мене ме критикуваш овде, си постои закон , се си е легално, си имам МК државјанство , и сум рамноправен со тебе, всушност сум исто како тебе , само ти подруго си мислиш. Така да јас слободно можам да си живеам во МК. и се разбира не сум против интересите на македонците , бугарите ги користам само, никој не вади пасош од што ги сака нив, него земјата му е моментално во позиција подобра од нас, т.е нивниот пасош овозможува подобри услови за работа , студирање и т.н и колку да ви се објаснува на вас ваквите. Секој си е сопственост за себе, ако ти наштетувам тебе и на твоите блиски со ова, си има органи во МК можеш кај нив да ме пријавиш и да се жалиш , по форуми не се сака лаење. Јасно ја гледаш ситуацијата во МК , ама носиш некои очила дaдени од власта, така да лошите работи ти се невидливи.
Ти очигледно не ме разбра, кој сме ние тие таквите?? Кај ме примети ти дека мене ми смета тоа дека лугето од МК вадат странски пасоши? Напротив со твоето "објаснување" (кое беше непотребно) се согласувам 100%. Тоа што сакав да ти посочам е дека не треба некој да го молиш за нешто и после зад грб да го пцуеш не иде така... еве ке земеш БГ пасош и ке одиш у европа да речеме... И таму ли ке пцуеш после по нивната гостопримливост?? Човек ако е малце поблагодарен и да почека.. го зима за тоа што молел.. Немора сите да пцуеме и да се тепаме ако нешто не иде како што треба... Па ако земат сите да пцујат што аплицирале за БГ пасоши што мислиш ке делува негативно или позитивно на процесот на издавање во Софија??
А за очилава некој носи очила дадени од власта некој носи ДАНС очила.. затоа ти викам.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
На некој од бројчињата кој беа вратени на дополнителна проверка од првите списоци од месец октомври им се одобрени...... Додека некој се сеуште во фаза на дополнителна проверка... Се очекува да искочат протоколите на оние што се одобрени прво, а потоа и статусот на останатите.

Член од
11 јуни 2013
Мислења
56
Поени од реакции
22
*Идеш кај бугарите дома и ги молиш, а истовремено ги пцуеш и сакаш државјанство?? *
*Па ако те молеле тебе блгарите за пасош зашто плачеш дека не ти давале?? Законот за бг државјанство е донесен уште доооооолго пред ти да се родиш...
А за другото биди по конкретен не те разборам со има врска законот во РМ за тоа ти што пцуеш по блгарите?? *
Ако не ти смета вадењето , зошто ги браниш?
Мислиш ако појдам да работам во Англија и т.н ќе пцујам и по нив т.е англичаните.
Кој е тој што не пцуел по нив?
Ти си вистински бугарин, како што те тераат да се пишиш?
Ако те сметаат за бугарин (како и секој македонец) кој к%р бараат лекарско, потврда од суд и т.н
и да си болен и да си осудуван (за секого е ова , не е поединечно) треба да ти дадат државјанство,
дури и без да се пишиш бугарин. Сето е од корист батка, ако не ти сметаат тие што вадат пасоши
немој да ги браниш бугарите......

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
*Идеш кај бугарите дома и ги молиш, а истовремено ги пцуеш и сакаш државјанство?? *
*Па ако те молеле тебе блгарите за пасош зашто плачеш дека не ти давале?? Законот за бг државјанство е донесен уште доооооолго пред ти да се родиш...
А за другото биди по конкретен не те разборам со има врска законот во РМ за тоа ти што пцуеш по блгарите?? *
Мислиш ако појдам да работам во Англија и т.н ќе пцујам и по нив т.е англичаните.
Ако те сметаат за бугарин (како и секој македонец) кој к%р бараат лекарско, потврда од суд и т.н
и да си болен и да си осудуван (за секого е ова , не е поединечно) треба да ти дадат државјанство,
дури и без да се пишиш бугарин. Сето е од корист батка, ако не ти сметаат тие што вадат пасоши
Бугарите тој закон за државјанство го имаат ископирано од Македонија. :D

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Што да ти кажам, продолжи со тоа размислување и далеку ке стигнеш... Од такви како тебе што неможат да се интегрираат на запад, македонците имаат негативна репутација по земји како Англија итн. има купишта такви што ке заминат у Лондон и мислат дека треба да се однесуваат како у кавадарци... ,
А за документите кои ги бараат за државјанство се пропишани со закон.. или ти сакаш така на кафе да појдеш у Софија и да ти дадат државјанство одма?? Па свесен ли си кој документ го бараш?? Тоа е државјанство на држава со која автоматски иде и европско државјанство, значи треба да го сметаш како чест и привилегија.
Ама ок , продолжи да правиш како што мислиш, пцуј ги бугарите, пцуј ги и Англичаните ако отидеш у Англија пошо, Кој ги е#е нели?? На к%р сите!! Кој се они за тебе :pos:

Член од
11 јуни 2013
Мислења
56
Поени од реакции
22
Што да ти кажам, продолжи со тоа размислување и далеку ке стигнеш... Од такви како тебе што неможат да се интегрираат на запад, македонците имаат негативна репутација по земји како Англија итн. има купишта такви што ке заминат у Лондон и мислат дека треба да се однесуваат како у кавадарци... ,
А за документите кои ги бараат за државјанство се пропишани со закон.. или ти сакаш така на кафе да појдеш у Софија и да ти дадат државјанство одма?? Па свесен ли си кој документ го бараш?? Тоа е државјанство на држава со која автоматски иде и европско државјанство, значи треба да го сметаш како чест и привилегија.
Ама ок , продолжи да правиш како што мислиш, пцуј ги бугарите, пцуј ги и Англичаните ако отидеш у Англија пошо, Кој ги е#е нели?? На к%р сите!! Кој се они за тебе :pos:
*пцуј ги и Англичаните * -кај виде таков пост жити се?
Не тропај глупости те молам. Кој ќе се каже бугарин во Македонија , хахах :tapp: ме тераш да се смеам и да несакам. Оти, лошо ли размислувам? ЈБГ брате тоа е , денес дојде од корист да се живее, а па не да мислам за некого. Мисли ли некој за тебе? НЕ! и точка.
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 11:47 ---
Бугарите тој закон за државјанство го имаат ископирано од Македонија. :D
Незнам што држава сне. Има македонци во албанија, грција, бугарија , србија, и т.н
Нашава држава нема абер да им поклони државјанство, каква глупост :facepalm: се дешава еј ......

Член од
22 август 2012
Мислења
239
Поени од реакции
170
Здраво

Поднесов документи за бг државјанство, ме итересира дали има некоја веб страна каде може да ја следам сотојбата на моето досие, односно до каде е процедурата за мојте документи. Ако има би ви бил благодарен ако ми прати линк до страната.

Позз :)

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Здраво

Поднесов документи за бг државјанство, ме итересира дали има некоја веб страна каде може да ја следам сотојбата на моето досие, односно до каде е процедурата за мојте документи. Ако има би ви бил благодарен ако ми прати линк до страната.

Позз :)
еве ти ја страната http://www.justice.government.bg/emsg/
али ти треба бројче за да си гледаш што како иде процедурата

Член од
24 октомври 2013
Мислења
67
Поени од реакции
12
mnogu brojcina so bea na dopolnitelna proverka se izlezeni vo novi protokoli kako prifateni... toa e znak za nesto dobro :) ili ...

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Da taka e ima nekoi brojcinja prifateni da se nadevame deka ke prodolzi vaka.

Член од
30 јануари 2013
Мислења
1
Поени од реакции
1
А што е понавредливо за еден интелектуалец кој не може во оваа држава да се реализира себеси и да ги покаже своите квалитети на регуларен начин?

1. Да извади бугарски пасош и да се реализира себеси во ЕУ, или пак

2. Да биде приморан да извади партиска книшка (која не е доволна за соодветна работа), па следно што треба, да „брка“ партиски чиновници со многу пониско интелектуално ниво да му дадат (партиски) препораки (си мислиш дека од универзитетски професори - доктори на науки бараш препораки, кои во оваа држава се помалку важни) и на крај сепак да остане неизвесно успешното градење кариера во оваа држава, бидејќи евентуалното менување на владеачките структури, може да биде погубно за кариерата на еден амбициозен човек.

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
А што е понавредливо за еден интелектуалец кој не може во оваа држава да се реализира себеси и да ги покаже своите квалитети на регуларен начин?

1. Да извади бугарски пасош и да се реализира себеси во ЕУ, или пак

2. Да биде приморан да извади партиска книшка (која не е доволна за соодветна работа), па следно што треба, да „брка“ партиски чиновници со многу пониско интелектуално ниво да му дадат (партиски) препораки (си мислиш дека од универзитетски професори - доктори на науки бараш препораки, кои во оваа држава се помалку важни) и на крај сепак да остане неизвесно успешното градење кариера во оваа држава, бидејќи евентуалното менување на владеачките структури, може да биде погубно за кариерата на еден амбициозен човек.
2

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
mnogu brojcina so bea na dopolnitelna proverka se izlezeni vo novi protokoli kako prifateni... toa e znak za nesto dobro :) ili ...

Ови нови протоколи се бројчина клои не беа дадени на дополнителна проверка, незнам дали има такви кои се одобрени а биле на дополнителна проверка

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom