Не плачам бе, само користам, ако некој те зезне кога очекуваш нешто нема да пцуеш?Па ако те молеле тебе блгарите за пасош зашто плачеш дека не ти давале?? Законот за бг државјанство е донесен уште доооооолго пред ти да се родиш...
А за другото биди по конкретен не те разборам со има врска законот во РМ за тоа ти што пцуеш по блгарите??
Ако законот бил донесен, зошто сега баш се вадат државјанства?
Машко конкретно ти објаснувам: Законот во Р.М дозволува слобода на национално изразување.
Toa значи дека, кој како сака , АМА БАШ КАКО САКА , може да си ја каже националноста, џабе ти мене ме критикуваш овде, си постои закон , се си е легално, си имам МК државјанство , и сум рамноправен со тебе, всушност сум исто како тебе , само ти подруго си мислиш. Така да јас слободно можам да си живеам во МК. и се разбира не сум против интересите на македонците , бугарите ги користам само, никој не вади пасош од што ги сака нив, него земјата му е моментално во позиција подобра од нас, т.е нивниот пасош овозможува подобри услови за работа , студирање и т.н и колку да ви се објаснува на вас ваквите. Секој си е сопственост за себе, ако ти наштетувам тебе и на твоите блиски со ова, си има органи во МК можеш кај нив да ме пријавиш и да се жалиш , по форуми не се сака лаење. Јасно ја гледаш ситуацијата во МК , ама носиш некои очила дaдени од власта, така да лошите работи ти се невидливи.