Прашања до Атеистите II

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Islamofob ? Definriaj please.Nemora ateistite da se vozdrzuvaat od raboti za da ostanat pravi ateisti. Ne e ovoa religija so zabrani. Nema kaj da odat tie nema pekol nema dzenet. Nego odgovori mi ti dali jadese ruska salata so rakija uz halid beslic ?
PS:Ne sum ateist!
Ти реков дека е беден твојот коментар и првиот пат :)
Халид и ракијата им ја оставам на квазиатеистиве.
Ако не си атеист те молам нема потреба да одговараш на прашањата.
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 17:19 ---
да те потсетам
1. Се поставува прашање од било кого, без разлика на верата.
2. Прашањето се одговара само од Атеист, пожелно од некој кој стварно знае да одговори, дозволено е и повеќе одговори но само од декларирани Атеисти, кои ако мислат дека првичниот одговор не е во ред односно не е потполн и сакаат да дообразложат/дополнат.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Прашање до атеистите: Како си поминавте за празнициве? :D
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 17:02 ---

Е замисли сега,живееш дали убаво или лошо,квалитетно или неквалитетно,работиш цел живот се мачиш за да на крај тоа некому остане, а ти да умреш и да се претвориш во прав и толку.
Логика камо?
Тоа тебе ти е движечка сила?
чек чек, не ми се верува :confused: ти овде сакаш да дискутираш со мене? хехехех, лицемерно друже, лицемерно. али јас никогаш нема да избегамод дискусија (за разлика од тебе) така да ќе ти одговорам на прашањето.
ЖИВОТОТ НЕ Е ФЕР!!! така да илузорно е да бараш фер во постоењето. не е фер што се имам родено тука и во ова време, али ете, ........или ти што си тука во оваа демократска, НЕшеријатска држава, нели? но и ти туркаш тука, и јас туркам, иако не е фер.
движечката сила доаѓа од убавините на овој свет, од работите кои можеме да ги видиме, доживееме, вкусиме, осетиме, да бидеме добри со другите, осветољубиви кон лошите...... тоа е мојата движечка сила. и безтоа тоа што ќе го стекнам во животот, НЕ можам да го носам во гроб. да не најде ти некој начин да го однесеш тоа што ќе го створиш со себе во гроб? :confused: и ти цел живот се мачиш и ствараш, куќа, мебел, компјутер, теписи, нели? ако си нашол, одма за нобелова награда да те кандидираме;)
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 17:24 ---
хатаб, НЕ се криј позади уводниот дел на никола. досадно станува. ми доаѓа да отворам тема каде нема да има ограничувања, освен лични навреди, која би ја нерекол “дискусија за атеистите, исламот, христијанстовото и останати убедувања“.
П.С. @никола ако имаш против, пиши во пп, од ова ми е веќе мака, да се криеме позади маските.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 17:19 ---

да те потсетам
Dosta cmizdri po default !Ateist sum! Ete done!
Jas go kritikuvam i Hrisitijanstvoto dali toa me pravi Hrsitijanofob? A za Halid i rakijata ne se sekiraj ne te kazuvame na rabotodavcite tvoi mozes slobodno da priznaes.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Прашање до атеистите: Како си поминавте за празнициве? :D
Исто како и ти. Уживавме во неработни денови. Кој како умее и може.
Што ве натера да станете атеисти?
Не сме станале атеисти, верник се станува а атеист се останува :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Исто како и ти. Уживавме во неработни денови. Кој како умее и може.

Не сме станале атеисти, верник се станува а атеист се останува :)
ти бре, си пиел без да ме викнеш? срамота!!!! ќе те кажам на мама;)
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 17:33 ---
Jas go kritikuvam i Hrisitijanstvoto dali toa me pravi Hrsitijanofob? A za Halid i rakijata ne se sekiraj ne te kazuvame na rabotodavcite tvoi mozes slobodno da priznaes.
страшното е во тоа што тој навистина се однесува така :place:

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
чек чек, не ми се верува :confused: ти овде сакаш да дискутираш со мене? хехехех, лицемерно друже, лицемерно. али јас никогаш нема да избегамод дискусија (за разлика од тебе) така да ќе ти одговорам на прашањето.
ЖИВОТОТ НЕ Е ФЕР!!! така да илузорно е да бараш фер во постоењето. не е фер што се имам родено тука и во ова време, али ете, ........или ти што си тука во оваа демократска, НЕшеријатска држава, нели? но и ти туркаш тука, и јас туркам, иако не е фер.
движечката сила доаѓа од убавините на овој свет, од работите кои можеме да ги видиме, доживееме, вкусиме, осетиме, да бидеме добри со другите, осветољубиви кон лошите...... тоа е мојата движечка сила. и безтоа тоа што ќе го стекнам во животот, НЕ можам да го носам во гроб. да не најде ти некој начин да го однесеш тоа што ќе го створиш со себе во гроб? :confused: и ти цел живот се мачиш и ствараш, куќа, мебел, компјутер, теписи, нели? ако си нашол, одма за нобелова награда да те кандидираме;)
па така де,тука се слагам 100% со тебе,животот не ефер,и илузорно е да се бара фер во постоењето,разликата е само што ти тука стопираш, а јас фер постоењето и апсолутната правда ја барам на Судниот ден и на Оној свет.
20. Знајте дека животот на овој свет е игра, и забава, и разубавување, и гордо натпреварување меѓу вас, и натпреварување со мноштвото имоти и деца! Пример за тоа е дождот, и растенијата од него ги восхитува сејачите, и тоа, по дождот, станува бујно, но потоа ќе го видиш пожолтело и потоа бива исушено. На овој свет има тешко страдание, а има и прошка и задоволство од Аллах. А овосветскиот живот е лажно уживање.(сура ел-Хадид)

Рекол Хасан ел-Басри(мора да го пишам на босански,појако звучи): Дуњалук је нада ономе ко памети нема :)
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 17:36 ---
Не знам што те прави и не ме интересира,правилата велат ако не си атеиста да не одговараш на прашањата и тоа е тоа,јас не побарав повеќе од ова.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
хатаб, тие цитати на темата за исламот, овде НЕ се добродојдени.
а за твоето “фер“ никогаш нема да го најдеш, само касно ќе ти биде кога ќе го осознаеш тоа. уствари, нема ни да го осознаеш, пошто ќе бидеш мртов и толку. џабе се трудиш, или ЏАБЕ ВЕРГЛАШ, кога нема да запали :pos:
некст? што друго те интересира?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Рекол Хасан ел-Басри(мора да го пишам на босански,појако звучи): Дуњалук је нада ономе ко памети нема :)
Тој што има памет го употребува да мисли, преиспитува и да се сомнева. Тој што нема, слепо верува.
Blind-belief-in-authority-is-the-greatest-enemy-of-truth.-Albert-Einstein-700x525.jpg

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
хатаб, тие цитати на темата за исламот, овде НЕ се добродојдени.
а за твоето “фер“ никогаш нема да го најдеш, само касно ќе ти биде кога ќе го осознаеш тоа. уствари, нема ни да го осознаеш, пошто ќе бидеш мртов и толку. џабе се трудиш, или ЏАБЕ ВЕРГЛАШ, кога нема да запали :pos:
некст? што друго те интересира?
Ќе бидам коректен колку што си ти некоректен во темата за Исламот па ќе кажам:
фала за одговорите,сега за сега ништо друго не ме интересира.
Поздрав.

П.С природно е цитатите да не се добродојдени,те вознемируваат,знам :)

Секое добро.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Тој што има памет го употребува да мисли, преиспитува и да се сомнева. Тој што нема, слепо верува.
Прегледај го приврзокот 81580
Einstein не бил атеист, инаку паметно го склопил ова (ако реченица на jpg со негов потпис е стварно тоа)

Затоа што секој атеизам е и делумно агностицизам (кој повеќе кој помалку). Агностицизам сам по себе не постои.
Си ги искулиравте и вие празнициве а? Ако, ако :D ....

Вистина се роди, поздрав атеисти!

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Einstein не бил атеист, инаку паметно го склопил ова (ако реченица на jpg со негов потпис е стварно тоа)

Дали тоа значи дека и неговите цитати не се добројдени тука? kooperativa??

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Ќе бидам коректен колку што си ти некоректен во темата за Исламот па ќе кажам:
фала за одговорите,сега за сега ништо друго не ме интересира.
Поздрав.

П.С природно е цитатите да не се добродојдени,те вознемируваат,знам :)

Секое добро.
сега со твој камен по твоја глава, а тоа е прашање-одговор. ти НЕ цитираш, ТИ прашуваш, јас одговораш.
секој цитат, не е важно дали е исламски или друг НЕ е пожелен на темава.
али за коректноста си ме изнасмеал, кога на секое прашање (особено од мене) ќе одговараш/дискутираш тогаш ќе кажам дека и ти си коректен. вака само едносансочна е коректноста
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 18:05 ---

Си ги искулиравте и вие празнициве а? Ако, ако :D ....

Вистина се роди, поздрав атеисти!
е ДА, вистина се роди. иако на католиците е веќе цицалче (ова по логиката на тошо од к-15) :pos:
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 18:22 ---
Дали тоа значи дека и неговите цитати не се добројдени тука? kooperativa??
сериозен си? од ајнштајн да се избегнуваат мисли? и мај год, нао ај кен дај

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
секој цитат, не е важно дали е исламски или друг НЕ е пожелен на темава.
сериозен си? од ајнштајн да се избегнуваат мисли? и мај год, нао ај кен дај

сега со твој камен по твоја глава,
Ко другоме јаму копа,сам у Њу Орлеанс:P

Што одлучи,дозволени се цитати од неатеисти или не се дозволени?
Ако не се дозволени,тогаш и од ајнштајн треба да не се дозволени,тоа е праведно.
Но ако само исламските не се дозволени,е тогаш тоа е демократија :)

W

Werther

Гостин
Што одлучи,дозволени се цитати од неатеисти или не се дозволени?
Ако не се дозволени,тогаш и од ајнштајн треба да не се дозволени,тоа е праведно.
Но ако само исламските не се дозволени,е тогаш тоа е демократија :)
Albert Einstein's religious views have been studied extensively. He said he believed in the "pantheistic" God of Baruch Spinoza.

Ајде веќе не досаѓај со глупости, промисли нешто, па прашај. Два дена само глупости тресеш на темата...

Kajgana Shop

На врв Bottom