Терористички хорор во Русија, се зголемува бројот на жртвите!

А за што беше протестот, за гладните во Африка. Немаше стриктно барање да се ослободат убијците? Дај молимте не сме ние малоумни....
не бре, него за правата на жените во КСА. гледаш ли дека и при здрав разум се прави будала?
ај он е еден од оние со кои можеш да направиш некој муабет, али можеш ли само да замислиш какви се останатите? страшно!!! :(

А за што беше протестот, за гладните во Африка. Немаше стриктно барање да се ослободат убијците? Дај молимте не сме ние малоумни....

Албанците не го гледаа и подржуваа протестот како таков, ова барем разберете го...

Што сакаат да постигнат со ова,на верска основа војна да пробуваш да испровоцираш у 21-ви век е малоумно.Го оставија и Хитлер на раат да се развива цела деценија иако знаеа што се спрема,сеа и со муслиманиве се дешава истото,ќе се праат на удрени се додека не им влезе стапот у ..

Албанците не го гледаа и подржуваа протестот како таков, ова барем разберете го..
Јас го разбирам тоа бе пуно, мене ми се многу работи јасни. Меѓутоа впечатокот што го оставија Албанците е многу лош. Албанците станаа заложници на овие. Образот многу тешко се чисти. Во Македонија општ е тој впечаток дури и од странците.
За то допринесуваат и вашите политичари кои се избрани со огромно мнозинство. Градоначалникот наЧаир им ја даде месната заедница Рајко Жинзифов да ја напраат вахабистичка џамија. Во Чаир колку што знам имаат неколку собиралишта.

сега свеќи да запалиме во џамија, а?

Преобратени христијани во служба на радикалниот ислам

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=181486166&id=11&setIzdanie=23069

...............................................................................................................................................................................

Разочараноста води кон екстремизам

Според весникот, изборот на религија, која вообичаено се смета за назадна и непозната, често доведува до тоа преобратениците да бидат отфрлени од немуслиманското семејство и пријатели. Затоа, многу преобратеници очекуваат муслиманските заедници да компензираат за тоа, прифаќајќи ги и овозможувајќи им нова мрежа за поддршка. Сепак, во реалноста, прифаќањето не е секогаш загарантирано, па преобратениците може да бидат отфрлени од долгогодишни муслимани, бидејќи сѐ уште се сметаат за аутсајдери. Па така, наведува „Гардијан“, доколку преобратеникот се почувствува отфрлено и од муслиманската и од немуслиманската заедница, се зголемува опасноста да биде изложен на поголемо влијание на екстремистичките групи, кои му нудат членство и припадништво. За некои преобратеници нема подобар начин да демонстрираат колку е сериозна нивната посветеност на исламот од прифаќањето агресивен екстремизам, кој може да бара од нив да ја жртвуваат својата слобода, а во некои случаи и својот живот. Идеологијата на екстремистичките групи се заснова на литературна интерпретација на исламските извори, за која тврдат дека е чиста и неизвалкана. Сепак, овие лица не секогаш имаат ресурси или време да го ценат современиот ислам, па лесно се доктринираат од страна на екстремистичките свештеници, преку нивниот поедноставен пристап и очигледни решенија.

celiot tekst na linkot pogore

Кога сме до преобразувањето од христијани во муслимани и обратно, треба да се согледа тезата на руските експерти, а не на америчките кои си ги фабрикуваат бројките се со цел дестаблизирање на Русија.
http://www.i-r-p.ru/page/stream-event/index-1366.html
в христианство перешли до двух миллионов этнических мусульман.
На самом деле за 15 лет ислам принјали лишь около 2,5 тысјачи этнических православных
Статијава е од 2005, но не верувам дека во рок од 8 години се смениле работите.

"After every bombing, thousands, maybe even tens of thousands of ethnic Muslims are baptized," - says the executive secretary of the Interreligious Council of Russia Roman Silant'ev

Кога сме до преобразувањето од христијани во муслимани и обратно, треба да се согледа тезата на руските експерти, а не на америчките кои си ги фабрикуваат бројките се со цел дестаблизирање на Русија.
http://www.i-r-p.ru/page/stream-event/index-1366.html

Статијава е од 2005, но не верувам дека во рок од 8 години се смениле работите.

"After every bombing, thousands, maybe even tens of thousands of ethnic Muslims are baptized," - says the executive secretary of the Interreligious Council of Russia Roman Silant'ev

превод?

После секој бомбашки напад, иљадници, ако не и десетици иљади муслимани се покрстуваат.- рече експертот за религиски прашања од Русија Роман Силантев.

Текстот што е постиран е најверојатно преведен на англиски со гугл транслејт, и функцијата е нејасно напишана.

После секој бомбашки напад, иљадници, ако не и десетици иљади муслимани се покрстуваат.- рече експертот за религиски прашања од Русија Роман Силантев.

Текстот што е постиран е најверојатно преведен на англиски со гугл транслејт, и функцијата е нејасно напишана.

фала брат ама не мислев за англискиот превод туку за рускиот
А за преминувањето од ислам во христијанство имаме најдобра статистика за во албанија, ептен голем број преминуваат во христијанство
рускиот превод на транслаторот не ми го дава ко што треба, мислев на овој, но не е твој пост
На самом деле за 15 лет ислам принјали лишь около 2,5 тысјачи этнических православных

Мислиш ти од англиски на македонски го преведе делот со гугл.
Извадив само 2 работи кои ми застанаа во око.
Експертов го имаше низ медиумите руски после нападиве.
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 03:22 ---

Во христијани се претопиле околу 2 милиони етнички муслимани.
За 15 години во исламот се преобратиле околу 2500 етнички православни христијани.

За 15 години во исламот се преобратиле околу 2500 етнички православни христијани.

пак не се разбравме
мислев на овој дел

во христијанство преминале 2 мил муслимани
а ??
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 03:31 ---

пак не се разбравме
мислев на овој дел

а ??
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 03:37 ---

фала брат ама не мислев за англискиот превод туку за рускиот
А за преминувањето од ислам во христијанство имаме најдобра статистика за во албанија, ептен голем број преминуваат во христијанство.
Може ли малце повеќе за христијанизирањето во Албанија? Од каде ти е информацијата?

пак не се разбравме
мислев на овој дел

а ??
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 03:31 ---

пак не се разбравме
мислев на овој дел

а ??
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 03:37 ---

Па тој дел и ги го преведов погоре. Читај малце подобро, не само да се болдира букви.

Па тој дел и ги го преведов погоре. Читај малце подобро, не само да се болдира букви.

е ама ме искара
ова дупло што излегува не е намерно, туку кога испраќам мислење ми дава грешка и пушува серверот покажа непослушност и така излегува 2 или 3 пати едно исто
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 16:43 ---
Може ли малце повеќе за христијанизирањето во Албанија? Од каде ти е информацијата?

сега само да ја побарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom