и јас размислував за ова, или пак да ни дадат 10%+ бонус, али пак тогаш би биле во загуба кладилниците.да протестираме сега за поголеми коефициенти
не ги гледај апсолутните цифри.за некој 50 000 од вкупниот месечен приход се помалце него тоа што го троши просечниот македонец во кладилница. а од друга страна го имаш и моментот што се сака со лежење и коцкање да се заработи наместо да се најде продуктивна работа. кај мене во аеродром ги гледам,истите лица дремат цел ден во кладилница,се лажат себе и другите како имаат 'шема' или ДОЈАВА...знаеш колку млади се замислуваат дека играње во кладилница може да им биде full time job? ПРЕМНОГУ.. забава??? да знаеш само колку проблеми има по семејствата ради тоа дремење и залажување со кладилници. има една изрека, only death and taxes.ако остваруваш/те приходи,тогаш ќе плаќате данок. доста едноставно.и ако веќе спомнуваш продуктивност,кажи која е продуктивноста ако претураме од шупливо во празно? за некој да добие на спортска,треба некој друг да изгуби,кладилницата на долг рок секогаш добива. како е тоа продуктивно и добро на долг рок за нас,населението на македонија?
Така е бе браќа....само напред!Одлична идеја. Само наместо 10% да биде 35%. А убаво е да се плаќа такса на уплата.
Како во нормален свет. Кој добива да кешира на државата.
Разликата е тоа што сеа не се исплаќа на големи пари да играш а мал коефиценто да ти биде, а што ќе се намале уплатата ќе се намале тоа е факткако може да не губат кога помалце уплати кје има.
седи си на газот бре копук низаеден малолетнички види го нашол уште сега да се коцка знаеш што е бездомник а се почнува со 20 ден па со 50 200 700 2000 6000 и така натаму додека не ги исцедиш мајкати и таткоти сите пари ке ги прокоцкаш комарџија копук низаеден јас да сум ти татко прстите има да ти ги сокршам ни лист да не можеш да фатишИ сега ние малолетните нема да можеме да подигаме пари?
Во кој кладилници важи овој закон?
браво, сигурно твоите дома се горди на тебе.седи си на газот бре копук низаеден малолетнички види го нашол уште сега да се коцка знаеш што е бездомник а се почнува со 20 ден па со 50 200 700 2000 6000 и така натаму додека не ги исцедиш мајкати и таткоти сите пари ке ги прокоцкаш комарџија копук низаеден јас да сум ти татко прстите има да ти ги сокршам ни лист да не можеш да фатиш
И сега ние малолетните нема да можеме да подигаме пари?
Во кој кладилници важи овој закон?