Соопштение за обложувачите

• Креатор на темата Avenger99
  • Време на започнување
Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
:(:( да протестираме сега за поголеми коефициенти :place:

V

Voin_Na_Konj

Гостин
да дај Господ раката на секој еден пратеник шо го изгласал овој ебан закон да му се скрши !!! ЈА МРАЗАМ ОВА КУРВИНСКА ДРЖАВА !!!!!!!!!!!!!!

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Дај бе не тресете глупости, какво двојно оданочување.
Ти зимаат 10% данок одма и тоа е тоа, на крај само пријавувуаш.

Со среќа на оние кои ќе продолжат да играат т.е. да ја пунат касата на државата.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
не ги гледај апсолутните цифри.за некој 50 000 од вкупниот месечен приход се помалце него тоа што го троши просечниот македонец во кладилница. а од друга страна го имаш и моментот што се сака со лежење и коцкање да се заработи наместо да се најде продуктивна работа. кај мене во аеродром ги гледам,истите лица дремат цел ден во кладилница,се лажат себе и другите како имаат 'шема' или ДОЈАВА...знаеш колку млади се замислуваат дека играње во кладилница може да им биде full time job? ПРЕМНОГУ.. забава??? да знаеш само колку проблеми има по семејствата ради тоа дремење и залажување со кладилници. има една изрека, only death and taxes.ако остваруваш/те приходи,тогаш ќе плаќате данок. доста едноставно.и ако веќе спомнуваш продуктивност,кажи која е продуктивноста ако претураме од шупливо во празно? за некој да добие на спортска,треба некој друг да изгуби,кладилницата на долг рок секогаш добива. како е тоа продуктивно и добро на долг рок за нас,населението на македонија?
Одлична идеја. Само наместо 10% да биде 35%. А убаво е да се плаќа такса на уплата.
Како во нормален свет. Кој добива да кешира на државата.
Така е бе браќа....само напред!
Катанец на сите кладилници (за казината не, пошто кај ќе играат министрите и фукнционерите) и 35 % данок. Трипати УРА за вашите идеи. Да му ги пренесете на премиерот на наредниот ден на идеи!

Законов ќе го намали кладењето исто колку законот за алкохол го намали конзумирањето на алкохол кај младите кога излегуваат. На почеток сега можда ќе има бојкот ова она, ама верувајте нема ништо да смени, освен секако пополна каса на државата. Исто беше и со алкохолот. Си наплатија за лиценците и пропагираа грижа за младите. И што испадна од тоа? Ташак. Во овој момент можам да набројам 3 места кај што даваат алкохол после 7/9 без никаков проблем.

mickey mouse

Багабонти
Член од
5 септември 2011
Мислења
1.003
Поени од реакции
2.796
како може да не губат кога помалце уплати кје има.
Разликата е тоа што сеа не се исплаќа на големи пари да играш а мал коефиценто да ти биде, а што ќе се намале уплатата ќе се намале тоа е факт

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Атланта - Индиана 2ка ( хен ) за сите пари ! Нека се радува и Грујо малце :D

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
И сега ние малолетните нема да можеме да подигаме пари?
Во кој кладилници важи овој закон?
седи си на газот бре копук низаеден малолетнички види го нашол уште сега да се коцка знаеш што е бездомник а се почнува со 20 ден па со 50 200 700 2000 6000 и така натаму додека не ги исцедиш мајкати и таткоти сите пари ке ги прокоцкаш комарџија копук низаеден јас да сум ти татко прстите има да ти ги сокршам ни лист да не можеш да фатиш

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
седи си на газот бре копук низаеден малолетнички види го нашол уште сега да се коцка знаеш што е бездомник а се почнува со 20 ден па со 50 200 700 2000 6000 и така натаму додека не ги исцедиш мајкати и таткоти сите пари ке ги прокоцкаш комарџија копук низаеден јас да сум ти татко прстите има да ти ги сокршам ни лист да не можеш да фатиш
браво, сигурно твоите дома се горди на тебе.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
И сега ние малолетните нема да можеме да подигаме пари?
Во кој кладилници важи овој закон?

за малолетници е забрането да се обложува уште од кога постојат обложувалниците само кој го почитува тој закон

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
Воведување на даноков за обложување е уствари поттик за штедење. Пошто штедните влогови се единствено нешто што остана у државава што не се оданочува...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Ставот на сите што уплаќаа денес е "Прво јас да добијам па ќе платам данок" што значи додека има овци ќе има и за стрижење.

За идење у кладилница ќе морам да идам ама повеќе не уплаќам дефинитивно. Ќе си ги насочам парите кон други попаметни работи каде што сеуште државата нема замешано прсти.

Kajgana Shop

На врв Bottom