Прашања до Атеистите II

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не славиш ниеден празник ?

Апсолутно ништо не славам. Верските календари, обредите, сезоните, потполно ме промашуваат. Најискрено верувам дека кога ќе умрам ќе ме јадат црвите.
Религијата ја сметам за една ОГРОМНА глупост, која вечно ќе служи на срам на човечкиот род.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Апсолутно ништо не славам. Верските календари, обредите, сезоните, потполно ме промашуваат. Најискрено верувам дека кога ќе умрам ќе ме јадат црвите.
Религијата ја сметам за една ОГРОМНА глупост, која вечно ќе служи на срам на човечкиот род.
Нема зашто да не ти верувам,но тука на форумов '50% се форумски атеисти',но кога ќе дојде нешто во врска со празници и слични религиски работи не се веќе.Интересна работа.Дури на моменти смешни ми се тие ликови.Ги има еден куп.

Инаку религијата како што е тргнато,ќе ги подели луѓето.Тоне бродот.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Зошто сте атеисти а не се одлучивте да сте агностици ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Зошто сте атеисти а не се одлучивте да сте агностици ?
Затоа што секој атеизам е и делумно агностицизам (кој повеќе кој помалку). Агностицизам сам по себе не постои.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Интелигентен одговорр :).

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
атеист која е твојата смисла на живот?
кога знаеш дека ке се соочиш со смртта?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
1. атеист која е твојата смисла на живот?
2. кога знаеш дека ке се соочиш со смртта?
1. Иста како и твојата
2. А кој нема да се соочи со смртта? Ти нема? Ако ти веруваш во “твојот бог“ си бесмртен?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ооооооооооооо, темава станала активна? убавинииииииии :P
ај прво со ред, да ви честитам на сите нова година. среќни и весели да ми бидете, повеќе добри работи да правите, повеќе секс, па и добри собиранки проследени со добра ракија .... или пиво, што и да е.
е сега околу смислата, ...... хммммм, па ваљда да се живее што е можно поубаво, поквалитетно, да не се губи време на глупости, ..................... у ствари, па јас во средно се прашував за смислата, кога бев млад, зелен, неук, ............ сега се ужива, а би им препорачал и на сите други да уживаат во животот.
а околу смртта, .......... умираш и толку. во прав се претвараш. од тебе/мене/нас нема веќе фајде, се’ останува на младите.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Прашање до атеистите: Како си поминавте за празнициве? :D
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 17:02 ---
ооооооооооооо, темава станала активна? убавинииииииии :P
ај прво со ред, да ви честитам на сите нова година. среќни и весели да ми бидете, повеќе добри работи да правите, повеќе секс, па и добри собиранки проследени со добра ракија .... или пиво, што и да е.
е сега околу смислата, ...... хммммм, па ваљда да се живее што е можно поубаво, поквалитетно, да не се губи време на глупости, ..................... у ствари, па јас во средно се прашував за смислата, кога бев млад, зелен, неук, ............ сега се ужива, а би им препорачал и на сите други да уживаат во животот.
а околу смртта, .......... умираш и толку. во прав се претвараш. од тебе/мене/нас нема веќе фајде, се’ останува на младите.
Е замисли сега,живееш дали убаво или лошо,квалитетно или неквалитетно,работиш цел живот се мачиш за да на крај тоа некому остане, а ти да умреш и да се претвориш во прав и толку.
Логика камо?
Тоа тебе ти е движечка сила?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Прашање до атеистите: Како си поминавте за празнициве? :D
Hm...Super...Jadevme pievme ...muzika ..si cestitavme nova godina i bozic i uzivavme. Ti kako pomina....Nemoj da kazes deka ne jadese ruska salata , piese rakija na bosansko\sprska muzika i prati nekolku sms-ovi so naujbavi zelbi do tvoite bliski.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Што ве натера да станете атеисти?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Hm...Super...Jadevme pievme ...muzika ..si cestitavme nova godina i bozic i uzivavme. Ti kako pomina....Nemoj da kazes deka ne jadese ruska salata , piese rakija na bosansko\sprska muzika i prarti nekolku sms so naujbavi zelbi do tvoite bliski.
А зошто ти одговараш,или атеист и ти си бил,јас мислев дека си само исламофоб.
Другиот дел од коментарот ти е само показател колкав исламофоб си. :)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
А зошто ти одговараш,или атеист и ти си бил,јас мислев дека си само исламофоб.
Другиот дел од коментарот ти е само показател колкав исламофоб си. :)
Islamofob ? Definriaj please.Nemora ateistite da se vozdrzuvaat od raboti za da ostanat pravi ateisti. Ne e ovoa religija so zabrani. Nema kaj da odat tie nema pekol nema dzenet. Nego odgovori mi ti dali jadese ruska salata so rakija uz halid beslic ?
PS:Ne sum ateist!

Kajgana Shop

На врв Bottom