Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
LOL!
Извини вака, кај мажјаците во природата важи правило ќе оплодам све што можам, а кај женките ај да те видам/ докажи/ покажи дека можеш/ вредиш...Абре гледате ли уопште од оне емисии ала Опстанок, постојано ги даваат...И човекот воглавно ги следи истите ПРИРОДНИ ПРАВИЛА, иако ние жените (поради нашата вродена глупа сентименталност) сакаме да веруваме дека нашите мажјаци се малце пософистицирани...стварно сакаме да веруваме...
а дали ти се бориш за некој мажјак или оставаш све на случајот-како во природата

?

..........

Гостин
Колку и да се труди, да верува да се убедува една жена дека е посилна од мажот залудно е, потсвесно жената знае дека мажот е посилен и поинтелегентен, одтука произлегува дека жените се служат со двојни аршини, затоа во одредени ситуации тие се еднакви па дури и подобри од мажот, а во пракса секогаш се потпират врз мажот и очекуваат (и добиваат) заштита од мажот.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Колку и да се труди, да верува да се убедува една жена дека е посилна од мажот залудно е, потсвесно жената знае дека мажот е посилен и поинтелегентен, одтука произлегува дека жените се служат со двојни аршини, затоа во одредени ситуации тие се еднакви па дури и подобри од мажот, а во пракса секогаш се потпират врз мажот и очекуваат (и добиваат) заштита од мажот.
поинтелигентен?
ми ласкаш -треп
п.с. си го утнал потписот, лошо спелување

?

..........

Гостин
Секогаш на форумов сум имал максимално либерални ставови во врска со општествените односи помеѓу мажот и жената..
На темава намерно напишав мислење кое би требало да ја вознемири женската популација, но место тоа гледам повеќе се вознемируваат незасегнатите:icon_lol:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Само да не си ваков интелигентен мажјак:

He wanted sex... he didn't saw it coming...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ZOSTO POVEKJETO DEVOJKI CEKAAT MASKOTO DA IM PRIJDE
ODGOVOR:

zatoa sto se glupi :)
А ти оти си паметен цела вечер частиш и на крај со десанка си играш.

--- надополнето ---

Секогаш на форумов сум имал максимално либерални ставови во врска со општествените односи помеѓу мажот и жената..
На темава намерно напишав мислење кое би требало да ја вознемири женската популација, но место тоа гледам повеќе се вознемируваат незасегнатите:icon_lol:
Затоа и ги сакам двајцата „незасегнати“,секогаш знаат добро да ја залепат :)

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Затоа што генерално мажот(мажјакот) владее над жената(женката) така е и во општеството така е и во природата. Мажот е моќен и тој ја одбира жената, како и во природата, мажјакот бира колку и која сака женка...
Ова што напиша важи само за попалени орангутани

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Колку и да ти се противат овие над мене, генерално си во право. Исклучоците секако постојат, но генерализацијата е на место. Жените секогаш се трудат да му покажат на нивниот партнер дека тие можат да се носат со него на секое поле, со самото тоа веќе докажуваат дека имаат комплекс околу пониската вредност. Но, тоа е само привидно како што и сам рече, првиот момент каде ќе згусти, мажот се исправа пред предизвикот а жената се стуткува позади исправениот маж.
Во последно време, се повеќе жените се еманципираат и реагираат машки, на сметка на тоа се повеќе мажи се однесуваат феминизирано, веројатно е некој логичен од на природата, па гледаме теми како онаа на Toecutter за новата мода и девојките кои имаат секс со стрипери без да им биде грижа за нивните сопрузи. Работите се свртени.

Она за кое GoD.HateUSaLL вика дека живееш во заблуда, сака да каже дека жената е онаа која го контролира мажот и во право е. Тие манипулираат, тоа е нивното оружје, па така реално најбитните одлуки во животот на секој маж ги носи жена. Мајка или сопруга. Тоа е трагично, знам... но тоа е.
Lady.Q напиша:
Извини вака, кај мажјаците во природата важи правило ќе оплодам све што можам, а кај женките ај да те видам/ докажи/ покажи дека можеш/ вредиш...Абре гледате ли уопште од оне емисии ала Опстанок, постојано ги даваат...И човекот воглавно ги следи истите ПРИРОДНИ ПРАВИЛА, иако ние жените (поради нашата вродена глупа сентименталност) сакаме да веруваме дека нашите мажјаци се малце пософистицирани...стварно сакаме да веруваме...
Апсолутно се сложувам. Само, немој оноа со сентименталноста, ќе помислам дека е вистина. И далеку од тоа дека сакате софистицирани, сакате груби и недоделкани за да можете да ги моделирате. Главна особина на секоја жена, сака да го менува својот маж. Кај интелигентните и океј момци немате што да мењате па емотивно не се врзувате. Ама тоа е веќе друг муабет...

?

..........

Гостин
Би дошло баш така, меѓутоа за разлика од многумина кои чуствуват страв од жената, а клин со клин се избива, сакат да наметнат атмосфера на владеење над партнерката, некои понаивни жени тука веднаш се покоруваат, а другите си остануваат зад своето јас.
Никогаш моите љубовни партнерки не сум ги гледал како предизвик, односно како личност која треба јас да ја контролирам, ниту пак сум дозволил да бидам контролиран или под притисок, кога ке се најде партнер со кој апсолутно отворено може да се реши секој проблем и предизвиик, тогаш имаме вистинска ситуација.
Сум имал и наивни молчилави партнерки, на кој моето мислење им е како дадено од бог, со беспрекорна почит и комплекс на пониска вредност и самосвесно наивно потпаѓање под влијанието на мажот(во случајот јас). Таквите врски не ми траеле подолго од два до три месеци, затоа што не сакам да живеам со партнерка која ќе се понаша крајно конзервативно и традиционално со голема вештачка(страв) почит, потребна ми е партнерка со која можам да размислам и да користам мислења, да бидам критикуван без разлика за што станува збор.
Мажите кои мислат дека ја контролират жената тоа го прават од страв и недоверба, на тој начин расте голема љубомора до ниво на понижување кон партнерката, тоа во нашево подневје е нормална за нив ствар....

--- надополнето ---

Она за кое GoD.HateUSaLL вика дека живееш во заблуда, сака да каже дека жената е онаа која го контролира мажот и во право е. Тие манипулираат, тоа е нивното оружје, па така реално најбитните одлуки во животот на секој маж ги носи жена. Мајка или сопруга. Тоа е трагично, знам... но тоа е.
Жените барат маж кој ке се грижи за нив, кој ке ги разбира нивните потреби и кој ке го свати нивниот свет, и од двете страни постојат исклучоци каде секој сака да надвладее над другиот, тоа е вечната борба помегу оние парови кој немат самодоверба кои се полни со страв и љубомора, а знаеме како завршува една таква врска.... :) се разбира има и случаеви каде наивноста оди до крај..

T

theTinule

Гостин
Затоа што се горди сами на себе и несакаат да ги сметаат за „лесни женски“ како што би ги сметале половина од машката популација ако пријдат први на некое машко.

Ете затоа.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Затоа што се горди сами на себе и несакаат да ги сметаат за „лесни женски“ како што би ги сметале половина од машката популација ако пријдат први на некое машко.

Ете затоа.
Само смени го болдираниот збор со “женската“ и 100% точна констатација.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ни на крај памет не ми паднало ниту мене, ниту на било кој маж што го знам да помисли дека цурата е лесна ако прва му пристапила.
Ние помислуваме во глобала дека цурата е лесна ако не пружила нималку отпор кога ти и приоѓаш. А Тинуле, тоа твоето... женска заблуда. Баш сметам дека е шармантно кога цурата прва ќе покаже интерес.

Инаку, ве читам Пиповкси и Виктор, и во поголемиот дел од муабетот се слагам, али не и со една клучна работа. Дека жените се трудат да му се покажат на мажот.. Хм. Факт е дека сакаат да бидат убави. Али да не се лажеме, ние сме тие шо купуваме бесни коли, не зашо се ложиме ние, туку зашо се ложат тие.
Мажот е тој кој е подан, мажот е тој кој кога има војна, оди да се бори. Не се бори за земја. Кој се бори за прав и пепел? Се бори за својот, и ничив друг дом. Единствена мотивација му е жената која дома ќе го дочека со топло јадење, единствена мотивација му е топлата прегратка, па ако му дае, му дае.. :)

Воопшто во природата, мажот е тој шо моли и мажот е тој што се покажува и бара. Жената бира.
Така е кај сите животни, така е и кај нас, иако помалку изразено.
Паунот не се курчи со перјата ради реда, се курчи за цура да фати.
Лавот не се бори со друг лав зашо му се сака, туку зашо му се дупи.

Да се разбереме... Маж да можеше да плеска жена во картонска кутија, немаше да купува куќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom