Кај кого се падна паричката? (2014 edition)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
E , да га ебем : )
Па не се сече лебче за б'дњак сс нож, крши се сс руке, нели прво се врти,па после најстар крши : )
Ми ск за ск припремамо, ке иду да гу потсету маму да не забраи да стави паричку,замисли па и тој да се деси,а? : )
А тато праи ритуали сс греану ракију,сајбер хипик

А замисли цел живот у мене се пада, што ли сам толко морбидан и негативан, што ли толко ме тера да цитирам за да си га курчу сфое его, што ли толко критикују постови
Не ми е јасно

Шалу се, живео Бд'њак, живела традиција,живела паричка
У мене ке се падне осеќам

Ваљда ми честиташе празник, колку што разбрав. Ај и на тебе. :D

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.499
Аирлија, кај мене паричето, знае тоа кој е најголем трошаџија у фамилија. :pipi:
Лани исто кај мене падна и се истурив пари давајќи, изгледа и годинава ќе ми гори ќесето. Ама за арно да е.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
3 банирани од тема. Добро бе, за 5-6 лајк4иња не ни го читате првиот пост, м?

Кај нас се падна кај баба ми. Жената има 94 полни, годинава ја раситнува 95тата. Уште многу години да и се паѓа паричето и да биде најдобрата баба што постои!
За многу години, нека ви донесе љубов, мир и почит за работите околу вас.;)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Значи, стварно не ми е јасно како имате сила секоја година да замарате со докажување кога било правилно да се крши лебот и да се влече паричката. Обичај е, традиција, нешто што се пренесува од генерација на генерација и што нема никогаш да се промени. Нормално де дека не може секаде да биде исто и дека НЕМА ПРАВИЛЕН НАЧИН. Така да, не не убедувајте беспотребно дека *било правилно* на Бадник или *било правилно* за Василица. Подеднакво е ретардирано како и да се објаснуваш која е *вистинска* пастрмајлија, штипската или велешката...

Кажете си кај кого паднала паричката и готово, без навредување на обичаите на останатите :)

А

Антоние

Гостин
По пауза од една ипол деценија, паричката се падна кај мене.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.780
Поени од реакции
5.551
Лани се падна кај мене а годинава во куќата.
Иначе да прашам има ли и други фамилии што кршат леб за милениците или пак само кај мене дома го праат тоа? :)
redovno sekoja godina se krsi i za milenicite kaj nås taka da ne si edinstven :)
rezultati od krsenjeto pokasno ke objavime uste sme vo podgotovki

Kajgana Shop

На врв Bottom