zocc
911
- Член од
- 9 мај 2011
- Мислења
- 2.912
- Поени од реакции
- 1.678
Само 1/18Само 1/18 имаш ?
Само 1/18Само 1/18 имаш ?
Ама ова е на американскиот сајт... Тоа не ми текна да ти спомнам, јас гледав на германските ибеј и амазон. Доставата ми е занемарлива во тој случај. Ама за жал само половни и тоа без кутија имаше. На амазон воопшто го нема, само од Welly во 1/24 размер.
Аха, добро. Еве ти во Англија, продавачот вика дека моделот бил само изложен, никогаш не "користен". Плус ќе ти стигне за 5 работни дена, барем мене така ми стигале.Ама ова е на американскиот сајт... Тоа не ми текна да ти спомнам, јас гледав на германските ибеј и амазон. Доставата ми е занемарлива во тој случај. Ама за жал само половни и тоа без кутија имаше. На амазон воопшто го нема, само од Welly во 1/24 размер.
Достава: само United Kingdom.... well, shit!Аха, добро. Еве ти во Англија, продавачот вика дека моделот бил само изложен, никогаш не "користен". Плус ќе ти стигне за 5 работни дена, барем мене така ми стигале.
Је би га, така на брзина побарав, ич не видов за транспортот. Но може да му испратиш mail на продавачот и да се договорите. Не би требало да претставува проблем да ја испрати за МК.Достава: само United Kingdom.... well, shit!
Нема везе... ко ќе сум пораат од обврски ќе разбарам потемелно по нет. Фала за помошта
И уште една работа ми текна да те прашам. Ако не се лажам, некаде наназад низ темава (мислам дека од тебе) имаше постирано модели на камиони, ама од оние што се наменети сам да ги склопуваш, боиш итн. Дали имаш искуство со ова, конкретно со Revell модели?Је би га, така на брзина побарав, ич не видов за транспортот. Но може да му испратиш mail на продавачот и да се договорите. Не би требало да претставува проблем да ја испрати за МК.
Совети околу склопувањето и фарбањето... Тотален noob сумДа, имам веќе три склопено и офарбано. Два од Revell и еден од Italeri. Што конкретно те интересира ??
Кажете дали може да се расклопат модели од 1/43 и да се извадат одредени делови .Да, имам веќе три склопено и офарбано. Два од Revell и еден од Italeri. Што конкретно те интересира ??
Зависи од производителот, но во принцип кај 43-ките расклопувањето е покомплицирано, зошто за разлика од 18-ките кај кои често има штрафчиња за отворање на подвозјето, кај овие тоа е ретко и треба многу внимателно да се растура за да не се скрши некое делче, значи бара добра и детална анализа пред расклопувањето.Кажете дали може да се расклопат модели од 1/43 и да се извадат одредени делови .
Собирам европски old timer-и произведени меѓу 1950 и 1975 година и тоа во три размери, 1:43, 1:24 и 1:18.Дали собираш модели 1/43 old timer или american muscle ?
Пошто собираш скоро слични модели како јас ,кажи ми каде да ги наоѓам и каде ги има во овие нашиве крш продавници собирам само 1/43 .Зависи од производителот, но во принцип кај 43-ките расклопувањето е покомплицирано, зошто за разлика од 18-ките кај кои често има штрафчиња за отворање на подвозјето, кај овие тоа е ретко и треба многу внимателно да се растура за да не се скрши некое делче, значи бара добра и детална анализа пред расклопувањето.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 20:34 ---
Собирам европски old timer-и произведени меѓу 1950 и 1975 година и тоа во три размери, 1:43, 1:24 и 1:18.
Главно ги купувам преку интернет, а другото кога одам некаде во странство, најчесто Бугарија и Грција, каде има и специјализирани продавници за вакви модели.Пошто собираш скоро слични модели како јас ,кажи ми каде да ги наоѓам и каде ги има во овие нашиве крш продавници собирам само 1/43 .