Прашања за Исламот III

?

..........

Гостин
Па се слагам потполно со тебе,ако има таква држава која забранува не е проблем.
И точно,најлесно е да се наоѓаат мааните на туѓото стадо :)
Не постои таква држава нормално тоа е хипотетички пример, во муслиманските држави на неверниците им се сечат главите, секуларните држави им овозможуват на муслиманите слободно право на религиозноста во рамките на законите и поредокот, но муслиманите не ги почитуваат законите и поредокот на овие држави.
Државитее кои практикуват шетијат ги кршат основните човекови права верифицирани во обединети нации....тоес не се ништо подобри од фашизам и диктатура..
Стадото муслимани се број еден бомбаши самоубијци, број еден терористички организации, број еден убијци на цивили измачувања сечење глави итн, ова не го измислив јас тоа се факти...

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Не постои таква држава нормално тоа е хипотетички пример, во муслиманските држави на неверниците им се сечат главите, секуларните држави им овозможуват на муслиманите слободно право на религиозноста во рамките на законите и поредокот, но муслиманите не ги почитуваат законите и поредокот на овие држави.
Државитее кои практикуват шетијат ги кршат основните човекови права верифицирани во обединети нации....тоес не се ништо подобри од фашизам и диктатура..
Стадото муслимани се број еден бомбаши самоубијци, број еден терористички организации, број еден убијци на цивили измачувања сечење глави итн, ова не го измислив јас тоа се факти...
муслиманите знаат повеќе од неверниците, ние повикуваме во спас на овој и другиот свет, ние повикуваме кон доброто, и го забрануваме злото.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387

Ок,ако се факти тогаш нема што да дискутираме :)
:facepalm:
Поздрав.

?

..........

Гостин
муслиманите знаат повеќе од неверниците, ние повикуваме во спас на овој и другиот свет, ние повикуваме кон доброто, и го забрануваме злото.
Со кој докази и аргументи вие повикувате на спас?
Што е тоа што муслманите повеке го знаат од неверниците?
Доброто и злото се релативна работа, кој како си ја сватил....
Каде се наога тој друг свет, на друга галаксија или тука некаде околу млечен пат е?
Како ке патувате до таму, со спејсшатл или со али баба килими?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
1. Атеистите не се осудуваат на смртна казна,никому на чело не пишува дека е атеист.
Во шеријатска држава е забрането јавно да го пропагираш атеизмот,односно замисли во држава уредена според Божји закони ти сакаш да пропагираш дека Бог не постои.
2. Исламот и водењето на државата не може да се одвои едно од друго,затоа што исламот не е само религија туку и начин на живеење и комплетен систем на управување со едно друштво,Исламот не можеш да го ограничиш на џамии и молитви,тоа треба да им е јасно на сите.
Но тоа е затоа што во државите каде што е мнозинство христијанското население,религијата е оставен по страна, и Христијанството како религија денес нема целокупен систем како да управува со една држава,па поради тоа и Исламот сакаат да го стават во ист кош и да го одвојат од државата,а тоа не е можно.. и никогаш нема да биде можно.
И секогаш кога тоа се пробува да се направи,избиваат проблеми.
Тоа треба да се сфати еднаш за секогаш.
3. Тероризмот како појава не можеш да го врзеш за исламот,бидејќи во секое стадо има црни овци.
Не е точно дека најпознатите терористички групи потекнуваат од овие држави, ЕТА на пр. потекнува од Шпанија и нема врска со исламот,а е една од најпознатите терористички организации.
4. Не го разбрав прашањето,што со радикалците,или побитно Кои радикалци? и што конкретно со православното население?[/quote]

1. Атеистите се осудуваат на смртна казна во 18 држави каде исламот е државна религија. Точно, на никого на чело не му пишува дека е Атеист, но атеистите во тие средини и меѓу таков народ меѓусебно се распознаваат.
2.Прашањето ти го поставив чисто информативно, но има и држави кои се оделени од религијата па исламистичките партии местат државни удари, најчесто тие се познати како воени удари. Примери имаш колку што сакаш, а јас ќе го земам Египет и тој воен удар.
3. Алка еда е поголема од ЕТА и има врска со исламот. Другото не го коментирам. :)
4. Колку луѓе од Пакистан доаѓаат во Европа, поточно во тие држави кои се на се, се само 2 и тоа Албанија и Босна, со цел да го дошират исламот затоа што сметаат дека секоја земја во која има повеќе од 50% муслимани тоа е муслиманска земја! А според мене тоа е тортура и притисок врз православното население и за жал никој ништо не предзема.

?

..........

Гостин
Ок,ако се факти тогаш нема што да дискутираме :)
:facepalm:
Поздрав.
Тоа се факти....погледни ги не ги покривај очите! не се криј позади измисленото пријателче, реалноста е тука и сега а реалноста кажува дека најголеми озлогласени терористички организации се исламски, најголеми крвополевања и газење на човековите права и слободи се случуват токму во муслимански земји!

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Со кој докази и аргументи вие повикувате на спас?
Што е тоа што муслманите повеке го знаат од неверниците?
Доброто и злото се релативна работа, кој како си ја сватил....
Каде се наога тој друг свет, на друга галаксија или тука некаде околу млечен пат е?
Како ке патувате до таму, со спејсшатл или со али баба килими?
1.ние го обожаваме господ токму како он сака.
2.исламот како вера повикува во мир.
3. другиот свет се наоѓа надвор од универзумот(стрпи се ке дознаеш кога ке умреш)
4.со моќта на господ... Бидејќи Тој на секоја работа е споственик на моќта”(Куран,41:39)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Тоа се факти....погледни ги не ги покривај очите! не се криј позади измисленото пријателче, реалноста е тука и сега а реалноста кажува дека најголеми озлогласени терористички организации се исламски, најголеми крвополевања и газење на човековите права и слободи се случуват токму во муслимански земји!
Ако ти набројам 5 држави кои не се муслимански а човековите права се газат да муслиманските земји може вода да им носат а ти сите нив ги прескокна и дојде да ми попуваш за муслиманските земји,ќе ми ветиш ли дека нема повеќе да мрчиш на оваа тема??
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:23 ---
1. Атеистите се осудуваат на смртна казна во 18 држави каде исламот е државна религија. Точно, на никого на чело не му пишува дека е Атеист, но атеистите во тие средини и меѓу таков народ меѓусебно се распознаваат.
2.Прашањето ти го поставив чисто информативно, но има и држави кои се оделени од религијата па исламистичките партии местат државни удари, најчесто тие се познати како воени удари. Примери имаш колку што сакаш, а јас ќе го земам Египет и тој воен удар.
3. Алка еда е поголема од ЕТА и има врска со исламот. Другото не го коментирам. :)
4. Колку луѓе од Пакистан доаѓаат во Европа, поточно во тие држави кои се на се, се само 2 и тоа Албанија и Босна, со цел да го дошират исламот затоа што сметаат дека секоја земја во која има повеќе од 50% муслимани тоа е муслиманска земја! А според мене тоа е тортура и притисок врз православното население и за жал никој ништо не предзема.
1. Ако јавно се пропагира тоа,тогаш да.
2. Јас би рекол дека тоа е незадоволство на народот, бидејќи ништо не може да се направи се додека има повеќе задоволни од незадоволни нели?
И кој удар во Египет,првиот или вториот? :)
3. Ал-Каеда се пишува :D
Муабетот ми е,не можеш тероризмот да му го припишеш ниту на исламот ниту на муслиманите,како што реков црни овци има сегде.
92 во Босна, четниците одеа со благослов од поп,заклетва полагаа во црква,резултат од тоа се преку 100.000 загинати,дали е тоа христијански тероризам?
4. Сериозен си за ова или не ја познаваш ситуацијата во Босна?

?

..........

Гостин
1.ние го обожаваме господ токму како он сака.
2.исламот како вера повикува во мир.
3. другиот свет се наоѓа надвор од универзумот(стрпи се ке дознаеш кога ке умреш)
4.со моќта на господ... Бидејќи Тој на секоја работа е споственик на моќта”(Куран,41:39)
Тоа се твои верувања и убедувања што не значи дека се точни, малите деца веруват дека дедо мраз постои но истото не значи дека е точно....немате вие никаков доказ освен слепо верување.....
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:53 ---
Ако ти набројам 5 држави кои не се муслимански а човековите права се газат да муслиманските земји може вода да им носат а ти сите нив ги прескокна и дојде да ми попуваш за муслиманските земји,ќе ми ветиш ли дека нема повеќе да мрчиш на оваа тема??
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:23 ---
Да има и такви држави кои не се муслимански а ги кршат правата и слободите се согласувам, истите се на црна листа во обединети нации..
Но тоа не докажува ништо, муслиманските земји со самото тоа што се водат според исламот ги кршат правата и слободите на човекот...конташ? или да ти нацртам.. затоа што според исламот или си ислам или нема живот за тебе..

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Тоа се твои верувања и убедувања што не значи дека се точни, малите деца веруват дека дедо мраз постои но истото не значи дека е точно....немате вие никаков доказ освен слепо верување.....
А кога ова ќе го напишеш,исто како да си фрлил бумеранг.
Бидејќи напиша: муслиманските држави кршат права верифицирани во обединетите нации.
Од каде сега ексклузивитет на обединетите нации да ги поседуваат најточните дефиниции за човековите права? и за мене тоа не значи дека се точни,и така се вртиме во круг.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:57 ---
Да има и такви држави кои не се муслимански а ги кршат правата и слободите се согласувам, истите се на црна листа во обединети нации..
Но тоа не докажува ништо, муслиманските земји со самото тоа што се водат според исламот ги кршат правата и слободите на човекот...конташ? или да ти нацртам.. затоа што според исламот или си ислам или нема живот за тебе..
Како што пишав во меѓувреме,исто како што ти рече дека тоа се нечии верувања и убедувања што не значи дека се точни.
И јас истото ќе ти го речам за обединетите нации итн.
Воглавном, немаш храброст и тоа е тоа. :)
Поздрав.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А кога ова ќе го напишеш,исто како да си фрлил бумеранг.
Бидејќи напиша: муслиманските држави кршат права верифицирани во обединетите нации.
Од каде сега ексклузивитет на обединетите нации да ги поседуваат најточните дефиниции за човековите права? и за мене тоа не значи дека се точни,и така се вртиме во круг.
Дали со тоа што муслиманските држави прифатиле да бидат дел од обединетите нации, не ги прифатиле тие верифицирани правила? И ако не, тогаш што барале во обединетите нации?
Зошто Саудиска Арабија го критикуваше советот за безбедност на ОН кога не одобрија агресија врз Сирија?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Дали со тоа што муслиманските држави прифатиле да бидат дел од обединетите нации, не ги прифатиле тие верифицирани правила? И ако не, тогаш што барале во обединетите нации?
Не знам кои прифатиле,а и не знам шо мајка барале таму.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Ех, абе ти ништо и никогаш незнаш кога не ти одговара нешто. На подрум пак да не беше?
Не,подрумите се за твојата болна секта.
Поздрав.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 01:16 ---
Кога слика говори повеќе од 1000 зборови...

Kajgana Shop

На врв Bottom