Илуминати

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Ај овој Хепта што ми цепидлачи као на црвите у религија шо дркаат на мистичност, ќе разберам некако.
Ама ти? Жити се брат.
Мислам незнам дали сфаќаш колку ти е смешен муабетов.
Стварно? Во вид на Знаење се? Стварно, треба да се осознае? Не заебааш? Пошо ако ти ми ја дадеш информацијата, ја не мора ништо да осознавам, ти осознаваш за мене братче :facepalm: Демек ако ти ми ја дадеш Тајната, ја ќе ја Знам без да ја осознаам сам, и ќе те заебам, пошо ти си се мачел да дојдеш до неа а ја ја добивам на готово? :pos:
Ајде објасни ми, како на дете, што тоа ти постигаш со тајноста? Се заштитуваш? Редот си го заштитуваш? Од што бе море? Нели вистината ау бау? Шо? Шо постигаш со тоа што ќе ми кажеш "Не, тоа тајна е" осим шо ми ствараш слика на 3то одделенец.

Еве, прост пример. Пред некоја недела зборев со другар на другар шо не верува у атоми (lol wut?) за тоа дека кошарката не те прави висок. Неговиот "аргумент" беше оној класичниот 'Сите кошаркари се високи, значи, кошарката те прави висок", а мојот беше "Дечко, дали твоето тело ќе расте е биолошки процес вржат непосредно за Хормонот за Раст." Му објаснив и кај се лачи и шо се дешаа, и знаеш шо ми кажа? - Брат, џабе ми се праиш паметен коа ја пак ќе си верувам дека од кошарка се расте! :pos: Значи вистината му ја плескам у фаца, и што? Ништо.
Што тоа мислиш ти дека ќе постигнеш со тоа што ќе ми оддадеш некоја тајна? Дека ќе ме просветлиш? Дека што? Стварно не сфаќам.
Со тоа што ми кажуваш, само ми го покажуваш патот кој треба да го одам сам. Со тоа што ми криеш и ми држиш тајни (леле неможам :pos:) само ми го отежнуваш процесот кој ако сакам, и без тебе ќе го поминам, ако неќам, и со тебе нема да го поминам. Самата парадигма на тајност е трула во корен и го експлоатира нерационалниот страв и страво-почит на брутот кон непознатото. На таа бедна фора на мистичност те иницираа и тебе, што делумно говори за твојата зрелост. На таа бедна фора ви функционира и самиот ред, пирамидален пат кон светлината :pos: Се подмочнуваш у гаќи и ги глеаш тие над тебе како да се нешто Над тебе. Мислам, смешно е бе чоек, на истиот скам на кој паднаа рисјаниве, шо ги хејташ, паѓате и вие. Grow up.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 12:08 ---
Значи тебе ти е смешно ова и не се заморуваш со тајни и Редови, а бараш од мене одговори и ми велиш како не се ок одговорите...
Јас многупати сум давал линкови до книги, или само книги кажувајќи многу отворено каде и што да бараат за да добијат слика и знаење за работите, а да не биде теории на заговори и слично, бев игнориран ете од такви како тебе, кои им е смешно сето тоа и не сакаат да слушнат, а постојано нешто приговараа. Но си заминаа...толку им е времето за заморување со овие работи.

Ме читаш и чекаш апсолутен одговор на форум. Многупати сум рекол и пак ќе речам: тоа го нема на форум. Јас не сум Зидарски и не сум масон...
Јас зборувам и никогаш не ќутам ако имам што да кажам, и има средина братче, и се вика Средниот Столб! Ама ти не сакаш да слушаш, а доаѓаш да ми „проповедаш“ како ништо не е кажано :)

Абе ајде...
:pos:

Ја сакам да слушам, само ти неќеш да збориш.
Мене коа ќе ме праша некој за знаење кое го поседувам, не му викам "Иди брат прочитај ги овие 5 книги, ќе го знаеш истото шо го знам и ја". Снобизам на граница на идиотизам.
Едноставно му ја давам информацијата што му треба, па дали ќе ја разбере и понатаму Знае, негов проблем. Зашо би му криел? Зашо би му се праел паметен и би одлучувал место него што тоа он треба да знае а што не?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ај овој Хепта што ми цепидлачи као на црвите у религија шо дркаат на мистичност, ќе разберам некако.
Ама ти? Жити се брат.
Мислам незнам дали сфаќаш колку ти е смешен муабетов.
Стварно? Во вид на Знаење се? Стварно, треба да се осознае? Не заебааш? Пошо ако ти ми ја дадеш информацијата, ја не мора ништо да осознавам, ти осознаваш за мене братче :facepalm: Демек ако ти ми ја дадеш Тајната, ја ќе ја Знам без да ја осознаам сам, и ќе те заебам, пошо ти си се мачел да дојдеш до неа а ја ја добивам на готово? :pos:
Ајде објасни ми, како на дете, што тоа ти постигаш со тајноста? Се заштитуваш? Редот си го заштитуваш? Од што бе море? Нели вистината ау бау? Шо? Шо постигаш со тоа што ќе ми кажеш "Не, тоа тајна е" осим шо ми ствараш слика на 3то одделенец.

Еве, прост пример. Пред некоја недела зборев со другар на другар шо не верува у атоми (lol wut?) за тоа дека кошарката не те прави висок. Неговиот "аргумент" беше оној класичниот 'Сите кошаркари се високи, значи, кошарката те прави висок", а мојот беше "Дечко, дали твоето тело ќе расте е биолошки процес вржат непосредно за Хормонот за Раст." Му објаснив и кај се лачи и шо се дешаа, и знаеш шо ми кажа? - Брат, џабе ми се праиш паметен коа ја пак ќе си верувам дека од кошарка се расте! :pos: Значи вистината му ја плескам у фаца, и што? Ништо.
Што тоа мислиш ти дека ќе постигнеш со тоа што ќе ми оддадеш некоја тајна? Дека ќе ме просветлиш? Дека што? Стварно не сфаќам.
Со тоа што ми кажуваш, само ми го покажуваш патот кој треба да го одам сам. Со тоа што ми криеш и ми држиш тајни (леле неможам :pos:) само ми го отежнуваш процесот кој ако сакам, и без тебе ќе го поминам, ако неќам, и со тебе нема да го поминам. Самата парадигма на тајност е трула во корен и го експлоатира нерационалниот страв и страво-почит на брутот кон непознатото. На таа бедна фора на мистичност те иницираа и тебе, што делумно говори за твојата зрелост. На таа бедна фора ви функционира и самиот ред, пирамидален пат кон светлината :pos: Се подмочнуваш у гаќи и ги глеаш тие над тебе како да се нешто Над тебе. Мислам, смешно е бе чоек, на истиот скам на кој паднаа рисјаниве, шо ги хејташ, паѓате и вие. Grow up.
Тотално ја утна поентата на тоа што е суштината на мојот цитат. Јас ти велам дека тоа не е тајна како во секојдневието, во смисла на податок или информација, ти ми велиш што постигнувам со тоа освен што сум ти стварал слика на третооделенец.....o_O

Ако јас "сум ти ја дал информацијата, ти не си морал ништо да осознаваш и со тоа ќе си ме заебел?!":facepalm: На кинески ли пишував кога нагласив дека Тајните за кои се зборува тука не се информации или податоци, туку сосотојба на Разбирање - Осознавање? Еве, пробај на 5 годишно дете дај му информација - равенка за формирање на црна дупка и јави ми кога тоа дете ќе ја искористи таа информација за да те "заебе".
Не ти се правам јас паметен, ако ти го доживуваш тоа на тој начин тоа си е твое. Секој има свој пат и начин на кој ги разбира работите, ако не се пронаоѓаш во нешто кое некој друг се нашол, незначи дека си над него или под него. Има начини и начини.
И кој црн нерационален страв виде!? Ако си следел барем еден процент од моите дискусии или дискусиите на Хептаграм, ќе ти било јасно дека стравот во овој случај има улога на предзнак на неуспехот! Па уште на таа "бедна фора" ме иницирале?! :tapp: Со сила се правиш мутав или што е работава? Што сакаш да кажеш? Дека сум се иницирал поради некој нерационален страв од нешто?

Ако несваќаш, немора да напнуваш и да се тегавиш, не е мој проблем ако не си сваќал. Јас бев доволно јасен.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Тотално ја утна поентата на тоа што е суштината на мојот цитат. Јас ти велам дека тоа не е тајна како во секојдневието, во смисла на податок или информација, ти ми велиш што постигнувам со тоа освен што сум ти стварал слика на третооделенец.....o_O

Ако јас "сум ти ја дал информацијата, ти не си морал ништо да осознаваш и со тоа ќе си ме заебел?!":facepalm: На кинески ли пишував кога нагласив дека Тајните за кои се зборува тука не се информации или податоци, туку сосотојба на Разбирање - Осознавање? Еве, пробај на 5 годишно дете дај му информација - равенка за формирање на црна дупка и јави ми кога тоа дете ќе ја искористи таа информација за да те "заебе".
Не ти се правам јас паметен, ако ти го доживуваш тоа на тој начин тоа си е твое. Секој има свој пат и начин на кој ги разбира работите, ако не се пронаоѓаш во нешто кое некој друг се нашол, незначи дека си над него или под него. Има начини и начини.
И кој црн нерационален страв виде!? Ако си следел барем еден процент од моите дискусии или дискусиите на Хептаграм, ќе ти било јасно дека стравот во овој случај има улога на предзнак на неуспехот! Па уште на таа "бедна фора" ме иницирале?! :tapp: Со сила се правиш мутав или што е работава? Што сакаш да кажеш? Дека сум се иницирал поради некој нерационален страв од нешто?

Ако несваќаш, немора да напнуваш и да се тегавиш, не е мој проблем ако не си сваќал. Јас бев доволно јасен.

Не сфаќаш* пеер, не биди трето.

Јас пеер многу убаво те сфатив шо мислиш под Тајна. Можеби ти е чудно и не веруеш, али сфаќам шо мислиш под Тајна. Она што мене не ми е јасно, зашто таинственост? Демек неможеш таа состојба на умот да ја пренесеш преку јазик? Демек неможеш да ми го пренесеш твоето знаење за постигнување на Таа состојба на Осознавање? Добро, ако јадеме гносеолошки трици, и немоеш да ми пренесеш Знаење, али за сигурно моеш да ми влијаеш.
И сеа ти, не ми влијаеш, не ми симплифицираш туку ми комплицираш со 'Братче прочитај ја книгава, или цитатов од баба му на Кроули и ќе сфатиш". Брат, да сакав ќе ја набавев цела литература на ОТО, и немаше да те прашувам. Ја те прашувам затоа што ти Знаеш, а јас сакам да се Информирам. И сеа може да ми одговориш, да повторам, како на мало дете, зошто тајност? Зошто кога ќе ти поставам прашање ми враќаш со 'Неможам на тоа да ти одговорам, тоа е тајна." лол.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195

На претходниот пост нема што да ти пишувам одговори... ти може да правиш што сакаш со твоите разбирања на работите, јас сум рекол дека некои работи не се кажуваат и не се кажуваат. Точка. Знаење се пренесува, разбирање не! Тие книги што ти се нудат, оди прочитај ги, секако си неук. Ќе ти помогнат да знаеш нешто. Може ти да ги знаеш сите симболи (тие не се тајна), ако не ги разбираш - што фајде? Муабетчија ќе бидуваш низ маало? :)

А ова прашање: зошто не се кажува тајната? е одговарано и порано.
Основна причина е: си дал завет пред дека нема да ја кажуваш и нема ниту одблиску да зборуваш за битните работи кои си ги научил при иницирањето и мора да се држиш до својот даден збор!

Значи за Илуминати, за масони, за О.Т.О., за се и сешто што се зборува на овие теми во подфорумот Мистерии - може да се горови „однадвор“, никако „одвнатре“.

Целото ова твое „жонглирање“ ќе мора да остане така... твоето разбирање, твоја вистина. Нели е така...
Сакаш инфо? Има доволно инфо насекаде... дали ме разбираш? На тацна - ништо. Што ако ги набавиш сите книги издадени под ламенот на О.Т.О.? :)
Нема да бидеш единствен што прочитал, а не разбира.

Да сакаше да се информираш ќе се информираше, како што некој што бара иницијација, ја добива! (y)

B

Bafra

Гостин
Илуминатите едни викаат они владеат, други викаат поради нив имаме струја и компјутери ама не владеат со нас, туку други.
Гледано општо Народот самиот бара некој да го води,да му кажува како да се прават работите односно да е дел од општеството. Исто како мравките .
Научете да пливате низ системот па ако успеете да стигнете на врвот променете нешто ако не го бива овој систем.

Тајни или нетајни , мене ме интересира дали некој Следбеник/Ученик/Инициран успеал да ги надмине своите Водачи/Ментори/Иницијатори. Тоа е целта на пренесување на знаењата, еволуцијата.
На пример дали некој успеал да го надмине нивото/знаењето/развојот на Алистер/Буда/Ошо/Ѓурѓиев итн итн ?
Ако успеале зашто се кријат !!!
Ако не успеале, зашто не успеале дали поради Егото на Учителите (не го споделиле целото знаење) или поради својата неподготвеност или поради нешто трето !!!

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
На претходниот пост нема што да ти пишувам одговори... ти може да правиш што сакаш со твоите разбирања на работите, јас сум рекол дека некои работи не се кажуваат и не се кажуваат. Точка. Знаење се пренесува, разбирање не! Тие книги што ти се нудат, оди прочитај ги, секако си неук. Ќе ти помогнат да знаеш нешто. Може ти да ги знаеш сите симболи (тие не се тајна), ако не ги разбираш - што фајде? Муабетчија ќе бидуваш низ маало? :)

А ова прашање: зошто не се кажува тајната? е одговарано и порано.
Основна причина е: си дал завет пред дека нема да ја кажуваш и нема ниту одблиску да зборуваш за битните работи кои си ги научил при иницирањето и мора да се држиш до својот даден збор!

Значи за Илуминати, за масони, за О.Т.О., за се и сешто што се зборува на овие теми во подфорумот Мистерии - може да се горови „однадвор“, никако „одвнатре“.

Целото ова твое „жонглирање“ ќе мора да остане така... твоето разбирање, твоја вистина. Нели е така...
Сакаш инфо? Има доволно инфо насекаде... дали ме разбираш? На тацна - ништо. Што ако ги набавиш сите книги издадени под ламенот на О.Т.О.? :)
Нема да бидеш единствен што прочитал, а не разбира.

Да сакаше да се информираш ќе се информираше, како што некој што бара иницијација, ја добива! (y)

Па тоа и ја ти праам муабет. Со тоа што ти ќе ме информираш, воопшто не значи дека ја ќе разберам. Од што се плашиш?
Добро, давате завет дека нема да зборувате за битните работи.
ЈА ТОА ТЕ ПРАШУВАМ, Зошто давате завет дека ќе ги криете битните работи? Што фајде? Што тоа ти криеш бе шефче? И од кого? Ако си просветлен, тајна е бесмислен концепт за тебе. Самиот факт дека си избрал идеологија зборува за твојата непросветленост. Самиот факт дека си одбрал Еден пат кон Вистината, те прави морон по дифолт. My style is no style.
Ми трубиш на форум као ти знаеш нешто што други не го знаат, као ти си ја открил вистината, ама не кажуваш! Морало у ОТО ја да влагам за да ја дознаам :pos:Извини братче анално оргијашење у шуми, it's just.. not my style.
Бајрам на умот си праите дека можете да скриете нешто што више е во мене.
Не постои никаква разлика меѓу тебе, Курџиев, спирос, мики, добро познат.. Исти курац сте сите. Трагично е што коа ја ти го кажувам ова, реагираш исто како Курџиев, кога ти му го кажуваш ова. Потполно исто. Нели приметуваш?
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 16:50 ---
Успеале!
Се кријат бидејќи е непотребно да бидат познати.

Непотребно е да бидат непознати.
Да се криеш е позитивна а не негативна акција, глуп. Превземаш нешто, а не Не-превземаш. Кога е нешто непотребно, не го правиш. Ако правиш нешто што е непотребно, како во случајов, се криеш, тогаш си глуп.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.772
Илуминатите едни викаат они владеат, други викаат поради нив имаме струја и компјутери ама не владеат со нас, туку други.
Гледано општо Народот самиот бара некој да го води,да му кажува како да се прават работите односно да е дел од општеството. Исто како мравките .
Научете да пливате низ системот па ако успеете да стигнете на врвот променете нешто ако не го бива овој систем.

Тајни или нетајни , мене ме интересира дали некој Следбеник/Ученик/Инициран успеал да ги надмине своите Водачи/Ментори/Иницијатори. Тоа е целта на пренесување на знаењата, еволуцијата.
На пример дали некој успеал да го надмине нивото/знаењето/развојот на Алистер/Буда/Ошо/Ѓурѓиев итн итн ?
Ако успеале зашто се кријат !!!
Ако не успеале, зашто не успеале дали поради Егото на Учителите (не го споделиле целото знаење) или поради својата неподготвеност или поради нешто трето !!!
Гурѓиев е еден од гуруата кој имал посебни моќи (за тоа сведочат повеќемина), кој не успеал да обучи ниту еден ученик да има барем приближно такви моќи како него, а не па да го надмине.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Значи пак: сум рекол дека нема да се зборува - и не се зборува! Ниту еден иницијант не зборува, кој сум јас да ти држам проповеди и да ме разбереш погрешно и осудиш! Секако осудувате вие, тоа е навика - ама барем осудувате во магла!

Од тебе, како профан се кријат работите.
Фајде: како што вака без знаење дрдориш и обвинуваш и тоа без срам - без проблем профаните ќе го злоупотребуваат знаењето кое ќе им се даде без да им е грижа за било што! Направено порано низ еоните, секогаш ист резултат.
Шефчето има што да крие, тоа не е твоја работа. Заветот е даден ;)

Знам на форумов за темиве повеќе од тоа што ти знаеш. Ако ти е проблем тоа, што да правиме... секако не те интересира ова и ти е смешно.

Не сме исти курац (не знам зошто мора вакви фрази да се користат). Ти си исти курац со другите кои не ги интересира ништо, а трчаат да коментираат занесени со своето незнаење и навредени што некој вели дека знае и што е инициран токму во некој таков таен Ред!
Проблем ти е тоа?

Јас не те туркам да бидеш како мене ниту судам кај си ти и зошто си... имаш проблем што не кажувам тоа што знам, ами зборувам општи работи? Твој проблем :)

А ете ти се знаеш за мене: што сум одбрал (а поима немаш кој пат го одам), како велам дека мора во О.Т.О. да дојдеш (тоа никако не го велам), дека бајрам си праам...

Ништо од ова не е точно за мене :) Изгледа ништо не си разбрал навистина. Ама тоа е тоа... оди на Телема темата и види дали барем еднаш сум рекол некому да се иницира во О.Т.О. ! Па не е тоа играчка! Не е секој подобен за иницијација ниту пак бара такво нешто! Глупости...

Зошто се заморуваш со темава, не знам, а пак зошто со мене се заморуваш - воопшто не знам :)
Може ќе дојдеш до некое инфо што ќе ти го задоволи гладувањето за знаење!

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Значи пак: сум рекол дека нема да се зборува - и не се зборува! Ниту еден иницијант не зборува, кој сум јас да ти држам проповеди и да ме разбереш погрешно и осудиш! Секако осудувате вие, тоа е навика - ама барем осудувате во магла!

Од тебе, како профан се кријат работите.
Фајде: како што вака без знаење дрдориш и обвинуваш и тоа без срам - без проблем профаните ќе го злоупотребуваат знаењето кое ќе им се даде без да им е грижа за било што! Направено порано низ еоните, секогаш ист резултат.
Шефчето има што да крие, тоа не е твоја работа. Заветот е даден ;)

Знам на форумов за темиве повеќе од тоа што ти знаеш. Ако ти е проблем тоа, што да правиме... секако не те интересира ова и ти е смешно.

Не сме исти курац (не знам зошто мора вакви фрази да се користат). Ти си исти курац со другите кои не ги интересира ништо, а трчаат да коментираат занесени со своето незнаење и навредени што некој вели дека знае и што е инициран токму во некој таков таен Ред!
Проблем ти е тоа?

Јас не те туркам да бидеш како мене ниту судам кај си ти и зошто си... имаш проблем што не кажувам тоа што знам, ами зборувам општи работи? Твој проблем :)

А ете ти се знаеш за мене: што сум одбрал (а поима немаш кој пат го одам), како велам дека мора во О.Т.О. да дојдеш (тоа никако не го велам), дека бајрам си праам...

Ништо од ова не е точно за мене :) Изгледа ништо не си разбрал навистина. Ама тоа е тоа... оди на Телема темата и види дали барем еднаш сум рекол некому да се иницира во О.Т.О. ! Па не е тоа играчка! Не е секој подобен за иницијација ниту пак бара такво нешто! Глупости...

Зошто се заморуваш со темава, не знам, а пак зошто со мене се заморуваш - воопшто не знам :)
Може ќе дојдеш до некое инфо што ќе ти ја задоволи гладувањето за знаење!

Љубов бе <3 Разликата меѓу мене и тебе, спирос, курџиев, мики, добро познат, е што јас знам дека незнам.
Ми кажуваш дека Незнам, као тоа да треба да ме навреди.
Значи, конечно одговор на моето прашање. Криете, затоа што профаните (aww, колку симпатичен термин) не смеат да стигнат до тоа знаење затоа што ќе го злоупотребат! Значи, криете за на неуките да не им дадете пристап до оружјето кое може да се користи и за добро и за лошо!
А тоаааа ли билоооооооо. Баш фино од вас, што се грижите за светот. Благодарам.
Тачно! Не е секој подобен за иницијација! Мора да си Посебен за да си во ОТО. Неможе секој! Ја и Ти? Не сме исти! Шотие, какви исти, ти си посебен. Ти си во ОТО.

Самите термини што ги користите, профан мофан, иницијант, магус багус шабус, перат мозок со цел стварање мистика, страво-почит. Со цел стварање надреденост и подреденост.
Не постои просветлен човек што не кажал дека Се е едно. Сииииииииите могучи лами, монкови, шамани, мистици, безразлика на пристапот и терминологијата, како ултимативна вистина го тврдат тоа.
Самиот факт дека ти се сметаш за Посебен, самиот факт дека сеуште категоризираш, диверзифицираш, правиш разлики и судиш, зборува за твојата непросветленост.
Некој што барем за момент разговарал со Поврзано битие, може без грам сомнеж да ја направи разликата меѓу тебе и него.
Сакам да ти кажам, знам дека незнам, немој да бидеш у заблуди. Знам дека незнам колку што ти мислиш дека знаеш. Исто така, знам дека тоа што го знаеш, очигледно, не е доволно. И дур не биде доволно, дур не се просветлиш, кој ти кур бизнис? Од каде го влечеш легитимитетот бе шефе? Дур не го стигнеш Нивото, не се дрзнувај да проповедаш.

Благодарам инаку за одговорот. Конечно. Ми требаат 10 поста за просто прашање да ми се одговори. Толку од мене на темава.
Се најдобро <3

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Што муабет, што зборови... браво.

Веќе не знам што да ти пишувам, се вртиме во круг...

Не мора да си посебен... треба да имаш волја :) Гледаш како ништо не разбираш и не знаеш...
Не се сметам за посебен... јас реков дека сум иницијант во таен Ред. Ти рече дека не си. Си ја кажуваме вистината... а ти како го разбираш тоа „иницијант“ е твоја работа.
Знам и јас дека не знаеш, по постовите, ми сметаат твоите напади кои се неосновани... и без веза ме осудуваш за нешто што не е така.

Не те интересира ниту О.Т.О. ниту Илуминати ниту иницијации, а ти смета тоа што некој е инициран, а ти не си... па и ми додаваш зборови кои не сум ги рекол.
Срамота... немој така.

Нема што да се грижиш ти за некој дали е просветлен или не, не си репер за тоа. Не сум ниту јас за некој друг :) Што знаеш ти за просветленоста и како се постигнува, па кажуваш кој е а кој не просветлен? Затоа и бладате за Илуминатите и нивните тајни (кои се сеуште добри тајни и ќе останат такви засекогаш).

Можам да правам што ми е волја! Проповедам, богохулам, пеам, молчам - само не издавам тајни кои ми се доверени!
Простото прашање е одговорено и претходно - ти дојде да ни кажеш како бесцелно сме иницијанти ништо не сме постигнале и како и ние не знаеме ништо како тебе... ;)
Требаше од прва да кажеш, не тука, што ова што она...

Без веза муабет е ова... батали ти темава, не е за тебе, добро си знаеш.
А и јас немам што да кажам поеќе, ќе оставам да се наполни со нови размисли :) Да влетаме со нови полемики.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Што муабет, што зборови... браво.

Веќе не знам што да ти пишувам, се вртиме во круг...

Не мора да си посебен... треба да имаш волја :) Гледаш како ништо не разбираш и не знаеш...
Не се сметам за посебен... јас реков дека сум иницијант во таен Ред. Ти рече дека не си. Си ја кажуваме вистината... а ти како го разбираш тоа „иницијант“ е твоја работа.
Знам и јас дека не знаеш, по постовите, ми сметаат твоите напади кои се неосновани... и без веза ме осудуваш за нешто што не е така.

Не те интересира ниту О.Т.О. ниту Илуминати ниту иницијации, а ти смета тоа што некој е инициран, а ти не си... па и ми додаваш зборови кои не сум ги рекол.
Срамота... немој така.

Нема што да се грижиш ти за некој дали е просветлен или не, не си репер за тоа. Не сум ниту јас за некој друг :) Што знаеш ти за просветленоста и како се постигнува, па кажуваш кој е а кој не просветлен? Затоа и бладате за Илуминатите и нивните тајни (кои се сеуште добри тајни и ќе останат такви засекогаш).

Можам да правам што ми е волја! Проповедам, богохулам, пеам, молчам - само не издавам тајни кои ми се доверени!
Простото прашање е одговорено и претходно - ти дојде да ни кажеш како бесцелно сме иницијанти ништо не сме постигнале и како и ние не знаеме ништо како тебе... ;)
Требаше од прва да кажеш, не тука, што ова што она...

Без веза муабет е ова... батали ти темава, не е за тебе, добро си знаеш.
А и јас немам што да кажам поеќе, ќе оставам да се наполни со нови размисли :) Да влетаме со нови полемики.
Не треба да бидам просветлен за да го разбирам концептот.
А и ја и ти многу добро го разбираме концептот. Со таа разлика што ти, иако знаеш дека не си просветлен, се дрзнуваш да проповедаш, наместо да ќутиш и работиш на случајот.
Ме боли мене курот шо си ти иницијат и шо праите у ОТО исто ко шо те боли тебе курот што правам ја со мое друштво.
Она за кое сум дојден е да ти јадам гомна, затоа што ми се кења коа читам некој интелигентен, како Тебе и Ипси, да прави исти грешки како некој неинтелигентен, како Курџиев.
И немој да мислиш дека мислам дека ќе ми успее или нешто. Едноставно, морам бе. Воља ми е. Воопшто не мислам дека не знаете ништо, како мене, или дека бесцелно сте во ОТО.
Само мислам дека ти е рано да проповедаш. Walk the walk before you talk the talk. Не се сомневам дека си на патот, ама дур не стигнеш до крајот, те молам, ќути, затоа што си ист како тие што ги кењаш у религија.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 17:34 ---

Член од
1 ноември 2012
Мислења
100
Поени од реакции
103

Ти и уште еден член тука погоре сте илуминати ? Ги знаете тајните на светот иможете да манипулирате со луѓето преку знаење ? :cuc: Ај да ве видам бутнете ја владава или Мијалков ?

:tapp:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Е па јади, штом ти се јаде... секој се храни со она што го заситува.
Видов дека за тоа си дојден, ама културен јас, ете чекав ти сам да си кажеш.

Се читаме :)
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 17:42 ---
Зашто да ја бутам Владата?
Вие ја бирате, народот кој што бараше демократија - и сега некој трет да ја турка?
Не бидува тоа така ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom