Ден-два нормално еденес ставив протеза осекам болка и во секој моменти ми се чини дека ке ми се одлепат, не можам да јадам како што треба ,,, ама како и да е ке издржам една година. дали е нормално болка или треба да го посетам пак стоматологот?
bratche ne mozam da jadam , samo na tecna hrana sum, malce nesto ako kasnam pojako odma bolka osekjam vcera gi kladov pa ke vidime za nekoj den ako ne se smiri ke odamДен-два нормално е
нормално е, издржи 2-3 дена. Земи и аналгин, гризи сламка....bratche ne mozam da jadam , samo na tecna hrana sum, malce nesto ako kasnam pojako odma bolka osekjam vcera gi kladov pa ke vidime za nekoj den ako ne se smiri ke odam
ми се чини да земам клешта и сам да ги одкорнам иако ги носам само 3 denaнормално е, издржи 2-3 дена. Земи и аналгин, гризи сламка....
ми се чини да земам клешта и сам да ги одкорнам иако ги носам само 3 dena
Здраво
Денес бев на ортодонт и ми ги разгледа забите, ми кажа што како. Само кога стигнав дома имав некои нејаснотии. Долните заби ми се совршено наредени, додека кај горните имам некои компликации. Докторката не ми рече конкретно дека треба да носам и на долната протеза, ама ми ги разгледуваше и долните заби и ми спомна нешто.
Прашањето ми е дали протеза на долната вилица (од која сум сосема задоволен) е медицинска потреба (угриз или такво нешто) или се работи само за профит?
Не е до профит, до загризот е ... ти не мораш да ставаш ама кога ќе ја извадиш горната протеза ќе имаш чувство дека си ја угризуваш долната вилица, ко диносаурус некој.Сите мислиме дека ни се убави забите бидеќи ги гледаме онака на предна страна а заболекариве подетално ги разгледуваат ама можеби и за профит се работи ти треба сам да одлучиш што е најдобро доколку мислиш дека е се во ред со долната вилица не ти се потребни протези
Е фала многу друже, ми требаше некој од искуство да каже, зашто сепак се пари у прашање и незнаев колку може да му се верува на некој што има масивен профит од тоа.Не е до профит, до загризот е ... ти не мораш да ставаш ама кога ќе ја извадиш горната протеза ќе имаш чувство дека си ја угризуваш долната вилица, ко диносаурус некој.
и кај мене не требаше долна, ама ставив и дури накнадно требаше да се корегира загризот, во случајов да се подигне.
Да не треба да носиш ластичиња ? Еј тие смрт ми беа, нонстоп ги кинев Горната и долната вилица поврзани со две ластичиња.. ама влечат тие, малце и болешеЗдраво
Денес бев на ортодонт и ми ги разгледа забите, ми кажа што како. Само кога стигнав дома имав некои нејаснотии. Долните заби ми се совршено наредени, додека кај горните имам некои компликации. Докторката не ми рече конкретно дека треба да носам и на долната протеза, ама ми ги разгледуваше и долните заби и ми спомна нешто.
Прашањето ми е дали протеза на долната вилица (од која сум сосема задоволен) е медицинска потреба (угриз или такво нешто) или се работи само за профит?
Само што почнувам со постапката за протеза, така да уште не знам каква точно судбина ме чека , но секаква солуција што ќе ми спаси 300евра би ми била добредојдена. (300евра по вилица е цената што ми ја кажаа)Да не треба да носиш ластичиња ? Еј тие смрт ми беа, нонстоп ги кинев Горната и долната вилица поврзани со две ластичиња.. ама влечат тие, малце и болеше
Страшно нешто... поготово на сабајле кога требаше да се извадатДа не треба да носиш ластичиња ? Еј тие смрт ми беа, нонстоп ги кинев Горната и долната вилица поврзани со две ластичиња.. ама влечат тие, малце и болеше