Прашања за Исламот III

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
не би да те тролам, али мислев на потписот, НЕ на мојот ник.
Цитирам:
Па јас отворено реков дека со таквите нити сум бил,нити сум,нити ќе бидам за соживот.
Што не е јасно тука
Прашањето е , кои се таквите??? Ако се додаде тој податок на твојот ник ќе биде појасен, но гледам дека е цитат, така да.... Затоа ќе те замолам малку да ми ги објасниш таквите!? Дали се мисли на луѓе припадници на некоја религиска група- верници или пак одредена група луѓе од некоја одредена националност.
Кратко и јасно, потполно моето сфаќање и разбирање е обратно на последната реченица на твојот ник!
Се мисли на луѓе кои имаат поинаков морал од твојот, и ти јасно и недвосмислено си кажа дека нити си бил, ниту ќе бидеш за соживот со таквите! А во "таквите", спаѓа 90% од популацијата во Македонија, затоа што ретко ќе најдеш човек кој нема секс пред да стапи во брак или жена која го покрива целото свое тело или некој што никогаш не пиел алкохол, некој што никогаш не мастурбирал во животот...итн, итн.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
се мисли на сите НЕмуслимани. кликни на стрелката од тој цитат, ќе те однесе на темата и разгледај ја малку. ќе ти стане јасно кои се моите ставови (имаме сличности), кои се на другите, а кој е ставот на цитираниот член (кој патем со тоа искажува говор на верска омраза).
Е сега важи она видеото од сношти за кое ти се извинив,ама вечерва не се извинувам ;)
Тоа важеше за членот кој го цитирав и неговите секташки компањони,си знае тој убаво.
И јас останувам при тој став и денес,и секогаш ќе бидам на тој став за таквите луѓе.
Немој да претеруваш,те молам.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 00:28 ---
Прашањето е , кои се таквите???
Убаво прашање.
Таквите си се знаат кои се,и веќе си се јавуваат сами на темава.. нема потреба повеќе да се објаснувам за тоа.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Е сега важи она видеото од сношти за кое ти се извинив,ама вечерва не се извинувам ;)
Тоа важеше за членот кој го цитирав и неговите секташки компањони,си знае тој убаво.
И јас останувам при тој став и денес,и секогаш ќе бидам на тој став за таквите луѓе.
Немој да претеруваш,те молам.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 00:28 ---
фала, хатаб, фала.
оставам да ја прочитаат луѓето темата па да дојдат до заклучок. не наметнувам на никого ништо.
ајде сега да продискутираме малку и од таа тема овдека.
дали би им дозволил да живеат на луѓето со поинакви сфаќања и ставови во шеријатска држава (хомосексуализам на пример)?
или ако ти е комплицирано прашањето, дали би го подржал шеријатскиот закон кој за овој тип на луѓе би им досудил смртна казна?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Обично одговарам на цитати, но тоа не е моја дискусија и нема да се мешам се додека не го решите проблемот!

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Обично одговарам на цитати, но тоа не е моја дискусија и нема да се мешам се додека не го решите проблемот!
нема никаков проблем :confused: кај виде ти проблем? он е таков, сум прифатил дека таков, и то је то

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
нема никаков проблем :confused: кај виде ти проблем? он е таков, сум прифатил дека таков, и то је то
Јас сакам со секого да бидам фер и повторно нема да коментирам и на овој цитат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
фала, хатаб, фала.
оставам да ја прочитаат луѓето темата па да дојдат до заклучок. не наметнувам на никого ништо.
дали би им дозволил да живеат на луѓето со поинакви сфаќања и ставови во шеријатска држава (хомосексуализам на пример)?
или ако ти е комплицирано прашањето, дали би го подржал шеријатскиот закон кој за овој тип на луѓе би им досудил смртна казна?
Hattab е пајт нане. Ја смета демократијата за погрешна и се залага за шеријат, ама тоа не му смета за да се повикува на нејзините принципи. Тој со задоволство би сечел глави на луѓе како мене, би бесел хомосексуалци, би камшикувал парови кои имале секс а не се во брак и би трубел на цел глас како демократијата е зло, а сепак тука на форумов и општо во државава, би се повикувал на демократските принципи кога треба да се применат на неговите потреби. Што човек може повеќе да бара од него? Тој е персонификација за човечка доблест и пример за соживот.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
фала, хатаб, фала.
Ништо,повели и друг пат со такво однесување.
Хомосексуиализмот е забранет да се практикува,пропагира,рекламира или било кој вид на јавно обзнанување во шеријатска држава.
и го подржувам тоа,комплетно,100%.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 00:45 ---
Hattab е пајт нане. Ја смета демократијата за погрешна и се залага за шеријат, ама тоа не му смета за да се повикува на нејзините принципи. Тој со задоволство би сечел глави на луѓе како мене, би бесел хомосексуалци, би камшикувал парови кои имале секс а не се во брак и би трубел на цел глас како демократијата е зло, а сепак тука на форумов и општо во државава, би се повикувал на демократските принципи кога треба да се применат на неговите потреби. Што човек може повеќе да бара од него? Тој е персонификација за човечка доблест и пример за соживот.
Фала за објаснувањето.
Продолжи понатаму.
Поздрав.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Ништо,повели и друг пат со такво однесување.
Хомосексуиализмот е забранет да се практикува,пропагира,рекламира или било кој вид на јавно обзнанување во шеријатска држава.
и го подржувам тоа,комплетно,100%.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 00:45 ---
значи, со тој цитат ништо не сум излажал. “ТИЕ“ се луѓе поинакви од муслиманите.
така да моето однесување е сосема коректно. така да, ......... ај нема везе, ти имам кажано, навредите не можат да ме повредат. а во случајов ме прават појак и како човек и како интелект.
да се навратиме на прашањата од вчера.
дали куранот не проповеда погрешен календар? човек никогаш не може да биде сигурен ао го користи тој календар дали е пролет, или зима. за 10-15 години, се прави цел циклус кој почнува од почеток ......... додека астрономскиот е константен, непроменлив. дали со ова се потврдува дека бог е НЕсовршен, и дека му избегале конците од рака?
и другото, како славеа христијанските верници божиќ во СА?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
значи, со тој цитат ништо не сум излажал. “ТИЕ“ се луѓе поинакви од муслиманите.
така да моето однесување е сосема коректно. така да, ......... ај нема везе, ти имам кажано, навредите не можат да ме повредат. а во случајов ме прават појак и како човек и како интелект.
да се навратиме на прашањата од вчера.
дали куранот не проповеда погрешен календар? човек никогаш не може да биде сигурен ао го користи тој календар дали е пролет, или зима. за 10-15 години, се прави цел циклус кој почнува од почеток ......... додека астрономскиот е константен, непроменлив. дали со ова се потврдува дека бог е НЕсовршен, и дека му избегале конците од рака?
и другото, како славеа христијанските верници божиќ во СА?
Не тоа не е навреда,синоќа беше навреда и јас 3 пати се извинив.
Вечерва не е навреда туку факт.
за првото прашање: Нема ништо погрешно во календарот.
второ прашање: навистина не знам како 0,5% христијански верници слават божиќ во СА:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Не тоа не е навреда,синоќа беше навреда и јас 3 пати се извинив.
за првото прашање: Нема ништо погрешно во календарот.
второ прашање: навистина не знам како 0,5% христијански верници слават божиќ во СА:
:pos: и покрај се’, ти викаш дека лажам? ајде цитирај што сум рекол, а Е контрадиторно, и сходно на тоа ја потврдува твојата теза дека лажам?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Факт дека ти мора да живееш според мојот закон, а не јас според твојот. Новиот Еон, ти текнува? Да ми те потсетам:

1. Човекот има право да живее по својот сопствен закон-
да живее на начин како му е по волја:​
да работи по својата волја;​
да се забавува по својата волја;​
да се одмара како му е волја;​
да умре кога и како му е волја.​
2.Човекот има право да јаде што му е волја;
да пие што му е волја;​
да престојува каде му е волја;​
да се движи по површината на земјата по својата волја.​
3. Човекот има право да мисли по своја волја;
да зборува што му е волја;​
да пишува што му е волја;​
да црта, слика, резбари, гравира, кова, гради по своја волја;​
да се облекува како му е волја​
4.Човекот има право да љуби како сака –
задоволете се во љубовта како сакате, кога и со кого ви е по волја. Al I.51​
5.Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.
;)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
:pos: и покрај се’, ти викаш дека лажам? ајде цитирај што сум рекол, а Е контрадиторно, и сходно на тоа ја потврдува твојата теза дека лажам?
:facepalm:
:tapp:
Не ти се смачи од коментаров?
Едноставно тоа што ти стои во потписот не беше за НЕмуслиманите како што ти пиша,туку за ТАКВИТЕ кои и сега си се пронајдоа во тој потпис и се јавија сами без да ги барам.
и тоа е тоа, не се претворај во берик те молам :confused:

Ете и во меѓувреме еден од таквите и изнатрескал некои глупости,посевно 5тата точка.
И те молам да не ме замараш со ова прашање повеќе.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
:facepalm:
:tapp:
Не ти се смачи од коментаров?
Едноставно тоа што ти стои во потписот не беше за НЕмуслиманите како што ти пиша,туку за ТАКВИТЕ кои и сега си се пронајдоа во тој потпис и се јавија сами без да ги барам.
и тоа е тоа, не се претворај во берик те молам :confused:
веќе одговори за хомосексуалците, дека би ги бесел!!!
сега кажи дали се согласуваш со шеријатскиот закон и околу имањето секс пред брак? дали и нив треба да ги бесиме?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
веќе одговори за хомосексуалците, дека би ги бесел!!!
сега кажи дали се согласуваш со шеријатскиот закон и околу имањето секс пред брак? дали и нив треба да ги бесиме?
Не,во шеријатска држава не се бесат луѓе кои имале секс пред брак.
И да ти ги скратам маките,се слагам 100% со шеријатскиот закон,да не ме испрашуваш за секое прашање посебно.

Kajgana Shop

На врв Bottom