- Член од
- 7 мај 2013
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 387
Ако сакаш да го задржиме ова ниво на комуникација кое го имаме ќе мора да внимаваш на следното:Кратко и јасно, нема слободен превод и со самото тоа стои без врска во Коранот со македонски превод. Но ако имаше значење тогаш од арабски би се превел и на македонски јазик! Добро.
Јас имам прашање сега и до Албанците со исламска вероисповед.
Дали лично Коранот ви е патоказ во животот или тој влијае и врз вашата ментална способност? Зошто го поставив прашањето!? Затоа што голем број Албанци, од Балканот, отидоа во Сирија за да ја бранат религијата!
Знаете ли дека тоа е еден вид тероризам? Тоа не е човечност да отидеш со една цел, да убиеш некого или да умреш! Албанците на Косово и Метохија правеле многу нечовечки работи и денес прават и без сомнеж, ќе прават во иднина (да не ја спомнувам Македонија т.е. злосторствата што ги правеа 2001 на нејзина територија). Дали ви е тоа во крвта или во гените, но или тоа ви е вметнато во психата, така сте воспитувани или сосема нешто друго, не ми е јасно?
- Немој да донесуваш заклучоци во мое име,јас се трудам да ти дадам колку што е можно подетален и појасен одговор,ти на сето тоа ми пишуваш: ОК,ЗНАЧИ ТОА СТОИ БЕЗ ВРСКА ВО КОРАНОТ,ДОБРО
А тоа не е коректно,не мора да ти се допаѓа одговорот,не те ни терам да ти се допаѓа одговорот,туку едноставно да го испочитуваш тоа што сум се потрудил да ти одговорам и да кажеш,ОК ФАЛА ЗА ОДГОВОРОТ.
Мислам дека тоа би било фер и учтиво од твоја страна.
Вториот дел нека ти го одговорат Албанците,а јас само ќе се осврнам на реченицата за тероризмот.
Знаеш ли дека е поголем тероризам да појдеш на фудбалска утакмица и да направиш инцидент,или недај Боже да убиеш некого??