Илуминати

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти врз основа на непознавање, стереотипи и заклучоци носени врз база на клипчиња од ју тјуб, оцрнуваш и плукаш по луѓе кои се залагале за сега да не гориш на клада кога ќе седнеш пред тастатура да изнесеш некоја твоја мисла или став.....уствари не би ни имал тастатура воопшто да не постоеја такви луѓе!
И што е најтрагикомично, самиот си признаваш дека не си се ни се обидел да дознаеш нешто плус, освен површно гуглање по нет!
Седни прочитај некоја нивна книга, па тогаш дојди да размениме аргументи кои се тие нивни ставови според кој ги поврза со владејачки елити кои го експлоатирале човештвото.
Aбе како не, немам друга работа ќе читам книги од секого. Да имало потреба ќе била прочитана до сега...
Не сум тука јас како продукт на нивното залагање за "подобар" живот, туку е обратно.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Aбе како не, немам друга работа ќе читам книги од секого. Да имало потреба ќе била прочитана до сега...
Не сум тука јас како продукт на нивното залагање за "подобар" живот, туку е обратно.
Ај важи, у право си.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Што се тоа глупости?
Твоите дрдорења и непознавања на работите. Оди гледај документарци за илуминатите и уживај. Go for it :)
Глупости пишуваш и толку површно и без врска што немам поеќе што да ти реплицирам...

Толку од мене за илуминатите :) До наредна прилика, нормално :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Твоите дрдорења и непознавања на работите. Оди гледај документарци за илуминатите и уживај. Go for it :)
Глупости пишуваш и толку површно и без врска што немам поеќе што да ти реплицирам...

Толку од мене за илуминатите :) До наредна прилика, нормално :)
Никој не те тера да реплицираш....ама пуста желба да се браниш себе си од далеку.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Iluminati ili Masoni, poznat Masonski triagolnik..Na pogornite skali na triagolnikot, metaforicno, nikoj ne gi znae figurite. Uglavnom toa se onie koi go dvizhat svetot, so najopasnite tajni razuznavacki sluzbi vo sekoja zemja, se potplakjaat politicharite koi bi trebale da izglasaat zakon, da bi se bogatel krugot na Masoni. Vo sekoja zemja ima Masoni, uglavnom kako sto rekov tie gi imaat koncite vo sekoja drzhava, a ne Grujo ILI Branko. Niv ne im e vazhno da li na vlast kje bide Grujo ili Branko tie kje gi pridvizhat i dvajcata da rabotat vo nivna polza, normalno so mozhnost da gi ostvarat i nivnite proekti... (Na liderite na drzhavata)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Овие тука шо со ѓаволот тикви садат тие ја знаат вистината.

Него ѓаволот е најголем измамник и го ума убедено светот дека не постои дека не владее тој тука и не постојат илуминати и не владеат.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Никој не те тера да реплицираш....ама пуста желба да се браниш себе си од далеку.
Дали ти тоа ме ставаш мене во друштвото на Илуминати? :vozbud:

Wow :) Која чест :)
Не не, не сум јас таму... само ја „бранам“ вистината која вие со вашите документарци и есеи по нет сакате да ја расипете заради мрзливоста и незаинтересираноста за темата :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дали ти тоа ме ставаш мене во друштвото на Илуминати? :vozbud:

Wow :) Која чест :)
Не не, не сум јас таму... само ја „бранам“ вистината која вие со вашите документарци и есеи по нет сакате да ја расипете заради мрзливоста и незаинтересираноста за темата :)
Хахахахах, не бе...не дека сте некои илуминати. Ама гзето ви е усрано малку нели :D

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Овие тука шо со ѓаволот тикви садат тие ја знаат вистината.

Него ѓаволот е најголем измамник и го ума убедено светот дека не постои дека не владее тој тука и не постојат илуминати и не владеат.
Буцио,

Вистината е таква каква ја прифаќаме да биде. Поистоветувањето со ѓаволот завршило добра работа во ограничувањето на критичкото мислење, односно секое мислење спротивно на црквата било прогласувано за ерес и пакт со ѓаволот.

Зарем потешко му било на тој ѓавол да ја заврши својата работа кога луѓето сеуште биле во “почетокот“ на своето искупување и кога христијанството било угнетувано и третирано како секта?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Зарем потешко му било на тој ѓавол да ја заврши својата работа кога луѓето сеуште биле во “почетокот“ на своето искупување и кога христијанството било угнетувано и третирано како секта?

Види сега да ја заврши својата работа тука во твојата изјава имаш временски ограничена рамка и нормално размислуваш како човечки стреотипно за ѓаволот.

Ѓаволот е негативна енергија безвременско зло без почеток и крај го има во секој од нас Јинг и Јанг, што би рекле индијанците два волка црн и бел...

Е сега можиш да ја замислиш најгнасната најзлобната најподлата работа, од секс со лешеви силување на деца, сниф филмови кои завршуваат со убиства на сексуалните жртви, жртвување на крвен олтар уште полошо, тие го прават тоа. И тоа не е ѓавол?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Хахахахах, не бе...не дека сте некои илуминати. Ама гзето ви е усрано малку нели :D
Ништо не ни е усрано освен простачкиот ум на такви ко тебе кои не знаат ништо ниту пак сакаат да знаат нешто и се надевам ќе ги има помалку во иднина, бидејќи од профаните доаѓаат иницијанти, не од друго место! Среди се... и биди покултурен, простачкиот говор, не е ништо посебно. Научи нешто поеќе за Илуминатите, има материјал доволно, секако имаш време.

Не биди потрошен материјал во времето...
--- надополнето: 2 јануари 2014 во 16:53 ---
Е сега можиш да ја замислиш најгнасната најзлобната најподлата работа, од секс со лешеви силување на деца, сниф филмови кои завршуваат со убиства на сексуалните жртви, жртвување на крвен олтар уште полошо, тие го прават тоа. И тоа не е ѓавол?
Од каде пак ова сега? :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Види сега да ја заврши својата работа тука во твојата изјава имаш временски ограничена рамка и нормално размислуваш како човечки стреотипно за ѓаволот.
Ѓаволот е негативна енергија безвременско зло без почеток и крај го има во секој од нас Јинг и Јанг, што би рекле индијанците два волка црн и бел...
Зарем злочинот е привилегија на сите останати религии овен Христијаните? Криминалот во христијанските земји го прават исклучиво не-христијаните?

Да се биде лош човек не е последица на изборот на професија или тв канал или друштвото. Доколку си злобен тоа ќе го внесеш каде и да пристапиш.

Можеби и прават некои ритуали кои се тешко разбирливи за пошироката маса, но тоа сепак се сведува на обична шпекулација кога никој од нас не бил на таков обред.
Што ако станува збор за обични церемонијални обреди, што само подразбира своевидно сценарио со костуми, говор и никому не му се нанесува болка?

Дали по иста основа неприфатливи се и садо-мазо клубовите, јавните куќи, свингерите, хомосексуалците и сл. фетиши и ориентации?
Тешко дека сите луѓе со такви ’преференции’ се членови на Илуминатите или дека се опседнати од ѓаволот. Во спротивно би останале без добар дел од кругот на пријатели.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Зарем злочинот е привилегија на сите останати религии овен Христијаните? Криминалот во христијанските земји го прават исклучиво не-христијаните?

Можеби и прават некои ритуали кои се тешко разбирливи за пошироката маса, но тоа сепак се сведува на обична шпекулација кога никој од нас не бил на таков обред.
Што ако станува збор за обични церемонијални обреди, што само подразбира своевидно сценарио со костуми, говор и никому не му се нанесува болка?

Дали по иста основа неприфатливи се и садо-мазо клубовите, јавните куќи, свингерите, хомосексуалците и сл. фетиши и ориентации?
Имаш безброј примери на луѓе кои што биле силувани како деца и истите сведочат за за ритуални жртвувања на деца, ама таквите случаеви не се процесиураат низ правосудниот систем, затоа што луѓето кое го прават тоа се премногу моќни.

Таков пример има сведоштва за бивш британски премиер (Тед Хит) и бивш американски претседател (Џорџ Буш постариот) и тоа е документирано со сведоштва на снимки и пишани изјави.

Kajgana Shop

На врв Bottom