Прашања и одговори за и околу религијата

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас немам потреба да те лажам. Потрошив пар саати на неговото дело и то е то, Тоа се моите заклучоци за негои неговото дело, односно само се потврди она што претходно го имав како сознание. Извини што не го бендисуем како и ти:P

Еј, немој пак со Тесла. Јадеше многу ќутек на таа тема:) Остана се неодговорено.

Интересно е да кажеш кој период и каде Тесла ја посетувал неговата школа?
Пази да не се заебеш само.
Brat, abe za par saati ne se cita kniga od 1000 strani, ushte pomalku moze da se razbere...zatoa, kje te molam da ne si ja gubish reputacijata ne lazi, nemash potreba od toa. Ova e samo forum, ti najdobro znaesh shto si procital, ama da lazesh za da si podignesh na rejtingot e za mali deca....te zalam
Ajde sega dosta me ispituvashe, povekje pochna so licni prashanja nego okolu religijata.....teraj si ja "muleshkata kola", ako si ja cital knigata kje znaesh shto e toa, i najdi si drugi trimozochni sushtestva da se raspravash so niv.(taka gi narekuva G. lugheto vo knigata, ova samo za da ne se brukash)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Brat, abe za par saati ne se cita kniga od 1000 strani, ushte pomalku moze da se razbere...zatoa, kje te molam da ne si ja gubish reputacijata ne lazi, nemash potreba od toa. Ova e samo forum, ti najdobro znaesh shto si procital, ama da lazesh za da si podignesh na rejtingot e za mali deca....te zalam
Ajde sega dosta me ispituvashe, povekje pochna so licni prashanja nego okolu religijata.....teraj si ja "muleshkata kola", ako si ja cital knigata kje znaesh shto e toa, i najdi si drugi trimozochni sushtestva da se raspravash so niv.(taka gi narekuva G. lugheto vo knigata, ova samo za da ne se brukash)

Аман бе чоек, многу се напнуваш кога си притеснет до ѕид.

Од овде ја прочитав, и тоа по препорака на еден твој истомисленик за шарлатанов.
http://www.ivantic.net/Gurdjijev/Gurdjieff_Sve_i_svja.pdf

ЈАс не се расправам со тебе и не те испитувам. Само побарав да ми кажеш како според тебе настанал Исламот, а ти........:facepalm:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Тој кутар чоек кој “ги открил сите тајни на мистериите“ во светот е тотален анонимус, грст луѓе знат за него, повеќе се читани книги на Ајнштајн, Маркс, Толкин, Марк Твен Бора Чорба... од колку неговите кај ги разоткрива “мистериите на светските тајни“
Поинтересна е книгата “Масоните од Мариовско - чувари на времето“ и “Азотни ѓубврива во современото земјоделство“ од колку книгте на Гуџидуџи. Тие се испечатен хлороформ кој те успива со наивна досада. Повеќе ќе научиш за мистериите на светот од емисии на Вучиќ од колку од него.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ќе искористам израз кој би требало да ти симболизира позитивност:
амин гурџи, амин
јас би ги додал и сите останати групи кои го дочекаа денешниот ден;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Немаше некоја песничка или балада шо го велича Бог??
Радетцки марш е компониран во чест на маршал Радетцки и во чест на битката кај Кустоза и е популарна (а и користена) меѓу воени единици.
диригентот на клипот е Карајан, член на нацистичката партија од 1933 година, и додека негови колеги уметници одбиваа да работат за нацистичките господари и нивни желби и емигрираа или се повлекуваа од професионалната работа - Карајан стана Generalmusikdirektoren на рајхот,
Ој види нешо за Госпо или Јешуа шо е компонирано од верници а не шо величаат војни војски и нацизам

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Еве денес диригент беше евреин, кој сигурно не учествувал во холокаосот против евреите, но нее согласен нити со се’ што прави израелската политика во израел!

Се надевам дека го следевте концертот и дека уживавте во прекрасната музика.

..........................

..........................

,

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Немаше некоја песничка или балада шо го велича Бог??
Радетцки марш е компониран во чест на маршал Радетцки и во чест на битката кај Кустоза и е популарна (а и користена) меѓу воени единици.
диригентот на клипот е Карајан, член на нацистичката партија од 1933 година, и додека негови колеги уметници одбиваа да работат за нацистичките господари и нивни желби и емигрираа или се повлекуваа од професионалната работа - Карајан стана Generalmusikdirektoren на рајхот,
Ој види нешо за Госпо или Јешуа шо е компонирано од верници а не шо величаат војни војски и нацизам
Nepismen, go staviv Radenskiot mash zatoa shto Novogodishniot koncert vo Viìena sekoj pat zavrshuva so nego... ama ima nepismeni kako tebe shto ne gledaat...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Nepismen, go staviv Radenskiot mash zatoa shto Novogodishniot koncert vo Viìena sekoj pat zavrshuva so nego... ama ima nepismeni kako tebe shto ne gledaat...
Мислев се разбираш од музика од историја на музичките дела и композиции.... а и тука си бил тапа како и за останатото... и извини не знаев и за овој твој хендикеп

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
еве и од мене една честитка од вокално инструментален состав со верско религиозна содржина (За разлика од Глупфрик кој како честитка постира милитантни маршеви диригирани од пронацисти)

Kajgana Shop

На врв Bottom