Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Знаат они дека царството е негово. Знаат добро кој ќе се врати. Дури и Исламот тоа го сведочи.
Znaeme kako ne.. Isus a.s. ce se vrati da ti go udri toa stapot od glava, i da ti posvedoci deka si propadnal i na ovoj svet i na Ahiret.

Znaeme kako ne.. Isus a.s. ce se vrati da ti go udri toa stapot od glava, i da ti posvedoci deka si propadnal i na ovoj svet i na Ahiret.
Фала. Болдираново сакав да го чујам.
Господ Бог Исус Христос нека ми суди како што сум заслужил.

Соул, добредојде назад, ни фалеа твоите глупости.

Туку, зошто баш Исус ќе се врати? Зошто не последниот пратеник, Мухамед, кој вие сакале или не да признаете, го ставате на пиедесталот на листата божји пратеници?

Соул, добредојде назад, ни фалеа твоите глупости.

Туку, зошто баш Исус ќе се врати? Зошто не последниот пратеник, Мухамед, кој вие сакале или не да признаете, го ставате на пиедесталот на листата божји пратеници?

Исус ке се врати само заради тоа да потврди дека бил пратеник а не син божји или бог, и нема да дојде со мисија туку ке го следи патот на последниот пророк Мухаммед а.с.

Исус ке се врати само заради тоа да потврди дека бил пратеник а не син божји или бог, и нема да дојде со мисија туку ке го следи патот на последниот пророк Мухаммед а.с.

Каде е моментално Исус според толкувањата на исламот?

Во каква форма е покрај Господ? Материјална? Ќе го поткрепиш со ајети ова тврдење?
  1. 55, Кога Аллах рече: „О Иса, навистина, ќе те земам и ќе те воздигнам кон Мене, и ќе те очистам од оние кои не веруваат и ќе определам оние кои те следат да бидат над оние кои не веруваат, на Денот суден. Потоа Мене ќе ми се вратите па ќе ви пресудам за она за што станавте деленици!“

1. 55, Кога Аллах рече: „О Иса, навистина, ќе те земам и ќе те воздигнам кон Мене, и ќе те очистам од оние кои не веруваат и ќе определам оние кои те следат да бидат над оние кои не веруваат, на Денот суден. Потоа Мене ќе ми се вратите па ќе ви пресудам за она за што станавте деленици!“
Како е воздигнат? Во материјална форма или неговата душа?

според Куранот Исус е покрај господ

Значи дека Исус бил само пратеник, а не божји син и се наоѓа до господ, а ќе се врати и ќе го следи патот на пророкот Мухамед!
Веројатно господ ќе му даде и мачета и војска за да може и да се однесува како и Мухамед! Или грешам, било само доброволно собрана војска која е света и се кандидирала да го шири исламот (со сила)? Веројатно ја препозна приказната која ја раскажувам и она што сакам преку неа да кажам!
Се што свети не е злато и се што лета не се јаде!

Кој всушност го напишал Коранот???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom