Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
И теоријата на еволуција на крајот се сведува на верување,односно дека тоа било така пред милиони години без никаков доказ,бидејќи нема да можеш да докажеш дека еден вид преминува во друг со еволуирање.
Замисли,заеднички предок мајмунот,или риба,или мамути,или диносауруси... самата помисла на тоа е језива,во недостаток на македонски збор ќе го именувам со англиското име creepy :D
Кажи ми еден пример денеска како еден вид еволуира во друг вид.
Не се заебавај,паметен дечко си.
не се заебавам. веќе реков дека за некои се доволни недели, а за некои илјадници години. така да, “дај ми пример за....“ е само твој обид да ме дискредитираш. доволни се нели дека вирусите еволуираат/менуваат, нели? или и тоа ќе го порекнеш? е сега, кога тоа постои кај еден вид, зошто не би постоело и кај други? еве во мом ми падна на памет зошто постојат расите кај луѓето? нели има косооки, белци и сл. е зошто тие имаат коси очи? особено што сите инуити се со коси очи? дали се од сибир, или северна канада сите до еден се со коси очи? зошто?

не се заебавам. веќе реков дека за некои се доволни недели, а за некои илјадници години. така да, “дај ми пример за....“ е само твој обид да ме дискредитираш. доволни се нели дека вирусите еволуираат/менуваат, нели? или и тоа ќе го порекнеш? е сега, кога тоа постои кај еден вид, зошто не би постоело и кај други? еве во мом ми падна на памет зошто постојат расите кај луѓето? нели има косооки, белци и сл. е зошто тие имаат коси очи? особено што сите инуити се со коси очи? дали се од сибир, или северна канада сите до еден се со коси очи? зошто?

Не говорам јас за таа еволуција или што и да е.
Да се еволуираат/менуваат од еден вид во друг,на пр. од еден вид на риби во друг вид на риби,од еден вид на пчели во друг вид на пчели.. итн итн итн.
Ти тврдиш дека од животни сме еволуирале во луѓе.
Сите атеисти мислат вака или?

Да се еволуираат/менуваат од еден вид во друг,на пр. од еден вид на риби во друг вид на риби,од еден вид на пчели во друг вид на пчели.. итн итн итн.

Не.

Атеизмот и нихилизмот имаат многу допирни точки.На пример ја делат истата филозофија,во стилот се е ништо, дека во суштина ништото е апсолутна вистина се друго е лага!

убав и правилоен збор употреби, (y) МИСЛИМЕ!!!
ДА, јас мислам дека е така. се додека не се појават нови докази кои ќе ја побијат таа теорија ќе бидам на тоа мислење.
ај вака, едно интересно прашање и твое мислење, зошто тие морски игуани ги има само на галапагос? или тие големите, гигантски желки само на галапагос? или зошто кенгури има само во австралија? или коалли само таму?
дали е логички дека тие самостално се развиле? дали земјата порано биле еден супер континет наречен pangea? и дека после тоа тлото почнало да се движи? или и во тоа не веруваш, дека не постоела пангеа?

Znaci veruvate vrz baza na nisto. Zasto nas ne obvinuvate za istoto koga barem imame odgovor barem. Dobro i toa nesto, zaednicki predok, nesto nalik na zivotno bilo prvo malo valjda. Kako opstanalo?

Znaci veruvate vrz baza na nisto. Zasto nas ne obvinuvate za istoto koga barem imame odgovor barem. Dobro i toa nesto, zaednicki predok, nesto nalik na zivotno bilo prvo malo valjda. Kako opstanalo?
не веруваме!!! мислиме!!! голема и битна разлика
да не ја враќаш наназад работата, ќе ти одговорам, ОД АМЕБА!!!

не веруваме!!! мислиме!!! голема и битна разлика
да не ја враќаш наназад работата, ќе ти одговорам, ОД АМЕБА!!!
prvoto nesto sto licelo na covek so slicni potrebi bilo malo ili golemo? Da, zaboraviv ateistot misli i ne veruva a vernikot misli i veruva. Razlika e.

prvoto nesto sto licelo na covek so slicni potrebi bilo malo ili golemo? Da, zaboraviv ateistot misli i ne veruva a vernikot misli i veruva. Razlika e.

Грешка си.

Вистинскиот верник мисли и верува во тоа што го мисли.

Ама ти и еден куп други, НЕ МИСЛИТЕ и верувате во тоа што други смислиле за вас.

Е да, РАЗЛИКА Е.

A ti? Neli nemate dokaz, potkrepa? Pak ne mi odgovori malo ili golemo? Ti misli6 na nesto sto ne go znaes, taka rece, i veruvas vo toa. Jas imam po logicen odgovor. Neli i malo dete bi svatilo?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom