Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Е како може да е нормална па макар и била спротивна на моите сфаќања,колку и да е спротивна јас не напишав ништо што би те навредило тебе и твоите сфаќања.
Само изнесов свои тези,и убаво прашање:
ЗОШТО НА СЛЕПИОТ,ЗА ПОСТОЕЊЕТО НА СОНЦЕТО СПОРЕД ТЕБЕ ТРЕБА ДА МУ Е ЕДИНСТВЕН И ДОВОЛЕН ДОКАЗ ТОА ШТО СЛЕПИОТ МОЖЕ ДА ЈА ОСЕТИ ТОПЛИНАТА А ТЕБЕ НЕ МОЖЕ ДА ТИ БИДАТ ДОКАЗ ОВИЕ ЗНАЦИ,ВО ГОРЕНАВЕДЕНИОТ АЈЕТ, И ПЛУС НЕ СИ СЛЕП... ГИ ГЛЕДАШ ОВИЕ ЗНАЦИ И ДОКАЗИ СЕКОЈ ДЕН???

Ти на ова ми врати:
ако почнам детално да ти објаснувам ќе ми требаат 12 поста за да ти обајснам дека целиот тој ајет е ноторна гупост.
јас нигде не употребив вакви зборови,напротив поставував нормални прашања

за да на крај ја завршиш со класично атеистичко подјебавање и мерење на муда:
така да од ова можам да извлечам заклучок дека некој од нас двајца е numb, али оставам на публиката да одлучи кој;)

Да оставиш овде публиката да одлучи,е исто што и да ја прашаш мајка ти кој е најјубав на свет :)
Нормално дека ќе ти каже дека си најјубав :)
значи сакаш да си ги мериме на кој му е поголем? односно кој прв почна? ко малилне деца, али ете и на ова ќе ти удоволам. мислам дека со овој пост ти прв почна кога ти мене ме нараче numb. како комуницираш, таков третман и ќе добиеш. почна со арно (слаткоречиво), на кое реков дека знам како ќе се развива, но за да после тоа продолжи со лични навреди. и ДА, реков “ноторна глупост“, али кога? така да запрашај се кој почна со навреди па после тоа плачи. и не се секирај, не пријавувам јас, збор ко збор, не ми значи многу.

Прашање до Атеистите:

1. Од кого сте створени?
2. Зошто човекот е створен?
3. Зошто не верувате во загробен живот?
4. Дали имате некои Аргументи за вашето “верување“ дека не постои БОГ?

1. Од родителите.
2. Реторско прашање, неможам да дадам одговор.
3. Дедо ми не ми прати поздрав.
4. По верни ми се теориите на напредни физичари отколку теориите на книгата во која пижувале кој ќе стигнел.

Значи, како мал секогаш се прашував дали навистина Бог постои, никогаш не го сфатив неговото постоене. Верував но кога видов дека немам никаква корист од тоа решив да испитам малку детално,
одсекогаш сум се интересирал за историја, астрономија и ред други работи.
Да се навратиме на темата, сега че ви објаснам се.

*Почнуваме од почеток од настанувајнето на нашето сонце
-Секое сонце има свој рок на траене, како чиколатце хахах
кога едно сонце че Експлодира го уништува неговиот сончев систем или планетите околу него, но испушта еден вид на прашина.
-Со таа прашина настануваат планетите, затоа и сите Метали се наоѓаат длабоко во земјината кора.
-Планетите на самиот почеток се создаваат од карпи затоа што нема гравитација надвор од планетата тие се прилепуваат исто како и атомите.
-Кога че се направи еден вид на тело (круг) тој круг постепено се гасни, затоа што при процесот на настанувајне тие се жешки.
-На пичетокот во нашиот сончев систем имало преку 100 планети, е сеа зошто сме само 9 ?
-Епа тие планети немале свој пат затоа што биле многу и се мавале една во друга но целосно не исчезнуваат, планетите кој изгубиле во таа битка се месечините, и нашата месечина изгубила кога се судрила со нашата планета.
*Е сеа како е настанат животот на планетава наша.
Знаеме дека без вода нема живот значи водата е таа што ја направила природата.
зошто другите планети немаат вода ?
Епа поблиските планети кои се поблиску до сонцето немаат вода затоа што сонцето ги грее повејќе и водата нив им испарува.
А на планетите кои се подалеку од сонцето нив водата им смрзнува.
Е како сега од вода до ова што сме денеска.
Епа вака Во водата живеат Микроорганизми секако сите одн нас ги учевме по Биологиа во 8смо оделение, со тек на време тие евулирале во нешто па тоа нешто во динусаруси и така натаму.
Епа птиците тоес сите птици кои се денеска се сеуште диносауруси, слоновите се настанати од Мамути а Мамутите од диносауруси.
Епа ние сме настанати од мајмун а мајмунот од нешто друго тоа од друго па така натаму и така натаму. Ете то е што сакав да ви го кажам, ако не ви е јасно нешто кажете :D
Фала на читејнето

а како се нарекуваат тие кои веруваат во Бог но не и во религија
теисти!!! како може поинаку да се нарекуваат? зошто го постави ова прашање на кое сигурен сум го знаеше одговорот?

Според вас човекот кога настанал настанал како мал (бебе) или? Ова важи за сите животни. Јајцето или кокошката?

еволуирал!!! а таа финта со јајцето и кокошката во математичка мистерија постави го;)

од некое друго животно, а ако се придржуваме кон теоријата на еволуцијата на некој вид на заеdнички предок кој во недостаток на македонски збор ќе го именувам со англиското име APE (ејп).
еволуцијата е секојдневно присутна, за некои суштества е доволно месеци, за други илјадници години, за трети милиони години. доволно би требало да ти биде дека е сеприсутна со податокот околу вирусите. како тие на дневна база се прилагодуваат, градат нови одбрамбени системи, со еден збор еволуираат!!!

Според вас човекот кога настанал настанал како мал (бебе) или? Ова важи за сите животни. Јајцето или кокошката?

Како голем настанал.

Адам никогаш не бил бебе, создаден е како возрасен.

од некое друго животно, а ако се придржуваме кон теоријата на еволуцијата на некој вид на заеdнички предок кој во недостаток на македонски збор ќе го именувам со англиското име APE (ејп).
еволуцијата е секојдневно присутна, за некои суштества е доволно месеци, за други илјадници години, за трети милиони години. доволно би требало да ти биде дека е сеприсутна со податокот околу вирусите. како тие на дневна база се прилагодуваат, градат нови одбрамбени системи, со еден збор еволуираат!!!

И теоријата на еволуција на крајот се сведува на верување,односно дека тоа било така пред милиони години без никаков доказ,бидејќи нема да можеш да докажеш дека еден вид преминува во друг со еволуирање.
Замисли,заеднички предок мајмунот,или риба,или мамути,или диносауруси... самата помисла на тоа е језива,во недостаток на македонски збор ќе го именувам со англиското име creepy :D
Кажи ми еден пример денеска како еден вид еволуира во друг вид.
Не се заебавај,паметен дечко си.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom