Приватни автобуси ( Скопје ) - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Приватна 23ка. Патот околу Скопје за 25ден. Од Ченто до последна му треба повеќе од 1 сат за да стигне. Секогаш сум ги избегнувал овие автобуси посебно кога е топло, нема прозорци во автобусите, а шоферот никогаш не пушта ладење. Второ многу ме нервира со слободните, првите месеци од школската година никогаш не пуштаа со слободни а и мораше да носиш со тебе ранец за да те пушти. А и во приватни нема тепачки како во државни па затоа е и досадно. Златна 50ка си земеш пуцки чекаш да се качат момците од Коце па послем и од АСУЦ и послем ќе си гледаш до Бит пазар добар акционен филм.

Еднаш кога плаќав да ми врати кусур му падна монетата доле и кога видов од страна имаше шипка. :D

А еднаш на Партизанска на еден со ауто паркиран на постројка каде што треба да застане автобус, овој му мавна во вратата. И му вика шо ќе се жалиш бе, иди кажи го ова во полиција ќе те направат будала. А овој со аутото го следеше после, ама што се случи понатаму не знам.

Пред два дена бев во Центар во ФЗО да ми исправат грешка во средното име. Со другар идев од таму до Козле пешки, па кај енго на кратко на гости. На крај искачаме пак заедно он да иде кај друга другарка а јас накај дома и идеме накај 5-ка. Му викам абе сабота е гарант има гужва и пнзионери во 5-ка ќе си идам на Партизанска на 22-ка. И така направив.. Трчав малце од семафорите кај ГУЦ за да ја фатам и си го сје*ав денот... Внатре буквално труеше, и почнаа очи да ме печат. :place::confused: Не знам ни самиот како издржав до Амулантата во Ѓорче. Тука кога се симнав, земав од загадениов воздух наш скопски и бев пресреќен!:eek: Среќа имав уште долг пат до дома поради тоа што живеам на сосем друг крај и се пцуев за грешката што ја направив.

Повеќе сакам да се возам во приватни, отколку во државни автобуси. Има помалку гужва, а и не слушам многу продики, за тоа каква била младината. Само ме нервира што шоферите на 19ките и 9ките се прават на Тошо, не пуштаат секогаш со слободни. Најчесто велат: - Ене, иде градски. o_O Или не дај Боже, да прашаш дали можеш да влезеш со слободна, меѓу смена. А камо ли за викенд, нема шанси.
Ама обично ги паметам по фаца, овој пушта, овој не пушта. Ако видам дека не пушта, воопшто не ни пробувам да влезам. :гик:

Пред некој ден, една приватна 19ка се слупа.
Ама знаете зошто? Затоа што по цел пат, ни одржуваше лекции, на нас младите како сме се буткале во најголемите гужви и такви некои глупости. Нешто за слободните... Се занесе човекот во зборење и се слупа.
Е па јас не сум му крива. :свиркам:

Пред некој ден, една приватна 19ка се слупа.
Ама знаете зошто? Затоа што по цел пат, ни одржуваше лекции, на нас младите како сме се буткале во најголемите гужви и такви некои глупости. Нешто за слободните... Се занесе човекот во зборење и се слупа.
Е па јас не сум му крива. :свиркам:
Гледа Господ, гледа!

Приватна 23ка. Патот околу Скопје за 25ден. Од Ченто до последна му треба повеќе од 1 сат за да стигне. Секогаш сум ги избегнувал овие автобуси посебно кога е топло, нема прозорци во автобусите, а шоферот никогаш не пушта ладење. Второ многу ме нервира со слободните, првите месеци од школската година никогаш не пуштаа со слободни а и мораше да носиш со тебе ранец за да те пушти. А и во приватни нема тепачки како во државни па затоа е и досадно. Златна 50ка си земеш пуцки чекаш да се качат момците од Коце па послем и од АСУЦ и послем ќе си гледаш до Бит пазар добар акционен филм.
hahahahaha :D
ah seirdzija .... :P

Прееска влезе еден дечко, во приватна 19ка. Му ја покажа слободната.
- Не важи. - Зошто не важи? - За к*ров ќејф.

Дали јас нешто погрешно слушнав, не знам... ама бев :cenzura:.

И после неколку автобуски станици го слушав како викаше: - Он на мене ќе ме прашува зошто? Зошто? Ете така, зошто. o_O

Култура бе, култура.

Прееска влезе еден дечко, во приватна 19ка. Му ја покажа слободната.
- Не важи. - Зошто не важи? - За к*ров ќејф.

Дали јас нешто погрешно слушнав, не знам... ама бев :cenzura:.

И после неколку автобуски станици го слушав како викаше: - Он на мене ќе ме прашува зошто? Зошто? Ете така, зошто. o_O

Култура бе, култура.
Ах што се каам што ја послушав баба ми еднаш и не мавнав со чадор еден од рамковните во 19ка, он мене ќе ми јаде го*** дека неможело. Ах само да ми се даде можност повторно, ах, ах.

Во приватна 12ка имате забележано еден вака шо вози
futuramafry.jpg

Секој момент си викам, ај отидовме у неповрат.

Се прашувам: Дали ќе се намали гужвата во автобусите на ЈСП ако им дозволат на пензионерите да се возат секој ден ? Кој кога има потреба ќе се вози и нема да чека да дојде Вторник :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom