M
mordekaj
Гостин
А јас не го дриблам?![]()
Не оде тоа така.
треба прво да смениш аватар

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А јас не го дриблам?![]()
Ej, da ti donesam nagore troa kafence od toa ubavoto i edna bacva mastika. da ne te fati kriza.Ригел одлично![]()
Имам и кафе и ракија. Фала не се троши.Ej, da ti donesam nagore troa kafence od toa ubavoto i edna bacva mastika. da ne te fati kriza.
![]()
Na zapad se tražat RABOTNICI. Rabotnicite i kaj niv i kaj nas gi snema. Ležači i gabolebari sto ne znaat ni guma na kola da smenat a trazat fotelja ima kolku sakas,na niv im e seedno dali se vo MK ili na zapad. Ni tuka ni tamu nema da se fati za rabota.
а кој денес не сака надвор од македонија?
и јас не сакам, ама ситуацијата околу мене ме турка на надвор ...
80% od tie sto rabotat vo stranstvo se uste prijaveni kaj nas pod zavod zaradi zdravstveno. Da ne zborime kolku ima so smuglat na crno (ko mene). Realno vo MK nema poveke od 5-10% nevraboteni.
Којзнае што си јадел ти![]()
Na zapad se tražat RABOTNICI. Rabotnicite i kaj niv i kaj nas gi snema. Ležači i gabolebari sto ne znaat ni guma na kola da smenat a trazat fotelja ima kolku sakas,na niv im e seedno dali se vo MK ili na zapad. Ni tuka ni tamu nema da se fati za rabota.
Sega ima novi zanimanja cika anco,npr partiski vojnik, partiski gzoližač, avtomat za glasanje i diganje dva prsta itn......Точно е ова - нема повеќе работници,со нашата генерација тој поим завршува.
За тоа е криво и школството.Не се учи занат само од книга.
За да станеш мајстор треба работа и тоа скалеста,напоредно со учењето.
Така беше порано,така јас научив,така и сите други,а сега завршува за некои занат.зема диплома а појма нема од струката. Прво си три години во школо и наизменично тие три години одиш на пракса „работа“ во некоја фабрика или компанија, еден за еден. Тоа време си на тоа место за кое и учиш. Дреар си е на дребонг,заварувач со заварувачите.
Бравар со браварите.Пекар со пекарите.После тие три години полагаш и добиваш диплома за кв мајстор. ЗА таа струка- еснаф,но одма не си мајстор си бараш работа или таму те оставаат во истата фирма,ама сега како калфа бар една година,со некоја плата,а потоа кај нив си полагаш за мајстор.А тек после 10-години стаж може да полагаш за ВКВ - мајстор.
А сег зел диплома со една тетратка во џеб-во погон не влегол,за машина не се фатил и сака Германија,е нема таму место за неработници,а богами ни овде,и овде веќе се опаметија и гледаат газдиве.
Јас кај што работам се бара заварувач,се разбира ДОБАР, и тој заварувач пази поставува услови,си ги знае својте способности и ако сакаш примиме ако не отидов на друго место, и што бидна го примаат и му дават бодови како за ШЕФ или техничар ама ај друг нека ја зврши неговата работа.Зема плата 30.000 денари.
Зошто да работиш за 9000 во кафич,заврши заварувач.