Прашања и одговори за и околу религијата

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Волјата потекнува од Бог, и е контролирана од Бог. И сеа погледај си ја третата равенка у твојот потпис;)

Hahaha..generalizacijata i davanje vpechatok na poznavanje na stvarite , ne moze da go sokrie tvoeto neznaenje....

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Оф леле пак бегаш а?

Ај ќе ти одговорам и сега, и повеќе не додека и ти не одговориш како настанал Исламот?

Свеста на човекот, онаа реалната, е всушност она што го нарекуваме подсвест

Плус секој човек има два самостојни типа на свест, независни една од друга, немаат заедничка манофестација, ниту била каква заедничка функција.

Засега доволно ти е, разбираш што е поентата. Сега ти си на ред. Како настанал Исламот, според тебе?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Оф леле пак бегаш а?

Ај ќе ти одговорам и сега, и повеќе не додека и ти не одговориш како настанал Исламот?

Свеста на човекот, онаа реалната, е всушност она што го нарекуваме подсвест

Плус секој човек има два самостојни типа на свест, независни една од друга, немаат заедничка манофестација, ниту била каква заедничка функција.

Засега доволно ти е, разбираш што е поентата. Сега ти си на ред. Како настанал Исламот, според тебе?
Nedovolen 1
Na popraven vo januarska.
Okolu Islamot imash tamu prashanja za islam, najverojatno oni kje ti odgovorat....nitu imam poim nitu me interesira kako nastanal.
Buda sednal pod edno drvo i nastanal budizmot.
Hristos tvrdel deka e Bog i nastanalo Hristijanstvoto,
Za islamot kje morash da gi prashash muslimanite, jas nemam poima brat..
Mislam deka ti dasdov korekten odgovor...
Ti rekov deka istorijata na religiite ne me interesiraat, kolku pati trebe da go povtoram toa...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Nedovolen 1
Na popraven vo januarska.
Okolu Islamot imash tamu prashanja za islam, najverojatno oni kje ti odgovorat....nitu imam poim nitu me interesira kako nastanal.
Buda sednal pod edno drvo i nastanal budizmot.
Hristos tvrdel deka e Bog i nastanalo Hristijanstvoto,
Za islamot kje morash da gi prashash muslimanite, jas nemam poima brat..
Mislam deka ti dasdov korekten odgovor...
Ti rekov deka istorijata na religiite ne me interesiraat, kolku pati trebe da go povtoram toa...
ЗНАМ.:)

Инаку тоа за свеста го вели токму твојот идол - Гурџиеф во Белзебубовите разговори со внукот:)
Којзнае што се имаш измешано во твојот ум со религиите.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Инаку тоа за свеста го вели токму твојот идол - Гурџиеф во Белзебубовите разговори со внукот:)
Donalcho ako mi kazesh deka ja imash prochitano taa kniga se frlam od kameni most.
Losho e koga vadish samo del od nekoj koncept a go nemash razbereno istoto....najlosho e toa, si stvarash pretstava deka znaesh neshto, a u stvari imash promasheno tema...:pos:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

гем, сет, меч!!!
или по скопски ТОНЧ:P

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Donalcho ako mi kazesh deka ja imash prochitano taa kniga se frlam od kameni most.
Losho e koga vadish samo del od nekoj koncept a go nemash razbereno istoto....najlosho e toa, si stvarash pretstava deka znaesh neshto, a u stvari imash promasheno tema...:pos:

Не се фрлај од Камени Гурџи, те сакаме и интересен си тука на форумов.
Да, ја прочитав. Ништо посебно, според мене.

И понатаму немам никаква почит кон ликот и делото на тој човек.

Целта ми беше да укажам дека она што ти мсилиш дека е школа е всушност нешто друго, нешто што пере мозок, а ти си го прифатил и уште повеќе мислиш дека навистина ти пружила некои сознанија.

Најарно да рендаш атеисти и понатаму:P на твој својствен начин. Батали вакви муабети свест, волја и слично.

п.с. Имам впечаток дека не си го разбрал баш Гурџиеф, ама....

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не се фрлај од Камени Гурџи, те сакаме и интересен си тука на форумов.
Да, ја прочитав. Ништо посебно, според мене.

И понатаму немам никаква почит кон ликот и делото на тој човек.

Целта ми беше да укажам дека она што ти мсилиш дека е школа е всушност нешто друго, нешто што пере мозок, а ти си го прифатил и уште повеќе мислиш дека навистина ти пружила некои сознанија.

Најарно да рендаш атеисти и понатаму:P на твој својствен начин. Батали вакви муабети свест, волја и слично.

п.с. Имам впечаток дека не си го разбрал баш Гурџиеф, ама....
Ako si ja prochilat knigata kazi mi molim te kolku strani e i kako G. gi narekuva ljugjeto vo istata.
Zalosno e vo cela Makjedonija da ne sretnesh nitu eden so prochitana edna kniga od chovekot koj gi otkriva tajnite na site misterii.
PS. Ako ti e takov sekoj vpechatok vo zivotot, togash ti e najdobro da ne se bazirash na istiot.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ako si ja prochilat knigata kazi mi molim te kolku strani e i kako G. gi narekuva ljugjeto vo istata.
Zalosno e vo cela Makjedonija da ne sretnesh nitu eden so prochitana edna kniga od chovekot koj gi otkriva tajnite na site misterii.
PS. Ako ti e takov sekoj vpechatok vo zivotot, togash ti e najdobro da ne se bazirash na istiot.

Електронски формат 200 и кусур.

Ги нарекува исто како и ти на форумов.

Остај сеа, јас како сум го разбрал човекот. Едноставно не ми се допаѓа неговиот концепт на прикажување на работите, и преголемата ароганција во почетните тези, кои ионака стојат на стаклени нозе.

Побитно е она што го пиша во болдот, и кое ти се провлекува низ форумов.

Како ли само заклучи дека овој грчки ерменец, ги открива тајните на сите мистерии???

Која мистерија ја откри во оваа книга??? Свесен ли си дека нема мистерија тука воопшто?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Електронски формат 200 и кусур.

Ги нарекува исто како и ти на форумов.

Остај сеа, јас како сум го разбрал човекот. Едноставно не ми се допаѓа неговиот концепт на прикажување на работите, и преголемата ароганција во почетните тези, кои ионака стојат на стаклени нозе.

Побитно е она што го пиша во болдот, и кое ти се провлекува низ форумов.

Како ли само заклучи дека овој грчки ерменец, ги открива тајните на сите мистерии???

Која мистерија ја откри во оваа книга??? Свесен ли си дека нема мистерија тука воопшто?
Lazesh Donalcho lazesh deka ja imash prochitano...izvini shto ova javno ti go velam ali......
Koga kje mi najdesh eden shto go ima prochitano i razbrano chovekot, prati go kaj mene da razgovarame, sega za sega ti ne si toj.
Kako otkriv deka gi otkriva tajnite?...pa lesno, pred nego gi pracitav site drugi mistici koi davaa samo del od Vistinata, potoa gi kupiv site negovi knigi i gi prouchiv. Site ovie drugive mozat samo voda da mu nosat, i site odele kaj nego na shkola za da nauchat, duri i ovoj sektashot krouli, a sega kje ti otkrijam i edna tajna...i Tesla go posetuval negovoto shkolu, ete od kade go razbiram i Tesla...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Lazesh Donalcho lazesh deka ja imash prochitano...izvini shto ova javno ti go velam ali......
Koga kje mi najdesh eden shto go ima prochitano i razbrano chovekot, prati go kaj mene da razgovarame, sega za sega ti ne si toj.
Kako otkriv deka gi otkriva tajnite?...pa lesno, pred nego gi pracitav site drugi mistici koi davaa samo del od Vistinata, potoa gi kupiv site negovi knigi i gi prouchiv. Site ovie drugive mozat samo voda da mu nosat, i site odele kaj nego na shkola za da nauchat, duri i ovoj sektashot krouli, a sega kje ti otkrijam i edna tajna...i Tesla go posetuval negovoto shkolu, ete od kade go razbiram i Tesla...

Јас немам потреба да те лажам. Потрошив пар саати на неговото дело и то е то, Тоа се моите заклучоци за негои неговото дело, односно само се потврди она што претходно го имав како сознание. Извини што не го бендисуем како и ти:P

Еј, немој пак со Тесла. Јадеше многу ќутек на таа тема:) Остана се неодговорено.

Интересно е да кажеш кој период и каде Тесла ја посетувал неговата школа?
Пази да не се заебеш само.

Kajgana Shop

На врв Bottom