Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Што учите/спремате за втор колоквиум осн. на сметководство ? :D

Скрипта, прашања има ли нешто скратено ? :D
Уште не сме почнале да го спремаме :D
Иначе....како шо кажаа од претходните години прашањата од Либро не се паѓале , како за прв. Овој повеќе на задачи ќе биде...

Уште не сме почнале да го спремаме :D
Иначе....како шо кажаа од претходните години прашањата од Либро не се паѓале , како за прв. Овој повеќе на задачи ќе биде...

Овој колоквиум да не ве плашам ама мене душата ми ја извади.
Само 50 поени имав, дури ја спушти и границата на 45 од што беше толку катастрофален

Јас на првиот колоквиум отидов комплетно на рандом заокружување и за малку ќе положев. :D Ама и ми одговараше да не се замарам со него сега во декември, за да се посветам повеќе на математика и економија.

Колеги ќе ве молам за совет за поправен втор колоквиум макроекономија...дали ги дава истите прашања од колоквиумот или ги менува...фала однапред...

Колеги знае ли некој како се движат поените за оценките по економија? На колквиумите иам вкупно 126 од 140 поени, иам ли шанса за 10ка? :D

Колеги знае ли некој како се движат поените за оценките по економија? На колквиумите иам вкупно 126 од 140 поени, иам ли шанса за 10ка? :D

Имаш точно 90,00% од поените, тоа би требало да е на граница за 10-ка. :) Сепак, не сум многу сигурен како одат оценувањата, посебно зошто секој си смета различно.

Имаш точно 90,00% од поените, тоа би требало да е на граница за 10-ка. :) Сепак, не сум многу сигурен како одат оценувањата, посебно зошто секој си смета различно.
мислам дека ако те има на списоци за редовност ќе ти пиши 10 :)

Не сум на сите списоци. :D

Не дека очекував 10ка или нешто, ама сеа кога сум вака блиску си викам зошто да не.. :) Ако треба и ќе спремам нешто, ама не знам кога и каде да го најдам. :D

Лани 10-ката почнуваше од 114, верувам дека годинава нема да има некоја голема разлика :)

Лани 10-ката почнуваше од 114, верувам дека годинава нема да има некоја голема разлика :)
Дај боже да е така и оваа година,па да почнеме со некоја 10 :) Инаку знаете за тие проектни дали треба тема да ни даде професорот или можеме сами да избереме ?

А на која основа се смета, на 140 (двата колоквиуми заедно), или 150 (ако се смета и присутност/потпис од професорот)? Пошто како што слушнав Драге Јанев давал и 10 поени само за потписот. Или грешка сум?

А на која основа се смета, на 140 (двата колоквиуми заедно), или 150 (ако се смета и присутност/потпис од професорот)? Пошто како што слушнав Драге Јанев давал и 10 поени само за потписот. Или грешка сум?

Па битребало 140 да е максимум, и вајда зависи кај кој професор си, на пример кај нас Таки Фити ни еднаш не пушти списоци. Иначе со 122 поени вкупно... имам некоја шанса да се борам за 10че?:cautious:

Математика даваат 10 поени ако положиш на колоквиум, а економија немаше такво нешто, барем во групата кај Таки.

Во однос на проектните, лани можеше да прават само тие што поминаа условно на прв колоквиум, за другите немаше таква можност. За тема веројатно може да се консултираш со професорот или асистентката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom