Евреи - дали го контролираат светот?

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
ABC напиша:
Svetot go kontroliraat 13 odredeni familii a evreite se izmanipulirani i navedeni da izgledaat deka go kontroliraat svetot pri shto najmnogu shteta si nanesuvaat samite sebe i voopshto ne gi dopiraat onie 13 velicenstveni i odbrani familii shto im ja "zaprzuvaat" corbata i pokraj faktot shto nivni clenovi se vo samiot vrv na evrejskata zaednica.
Интересна теза можеби и вистинита. Како и да е еврејското лоби не може да го скрие своето влијание врз настание што се случуваат во светот. Погледнете колку Евреи има на светски раководни функции а колкаво е нивното учество во светската популација.

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
1 Mojsie religija (izmislil ili?)
2 Isus religija
3 Car Solomon najpameten covek
4 David najhrabar covek(David i Golijat)
5 Isak Njutn Naucnik
6 Albert Ajnstajn naucnik ,atomska bomba
7 Benjamin Franklin naucnik
8 Bil Gejts Svetski monopol i izmislil procesor i Windows
9 Stiven Spilberg Reziser
10 Stenley Cubrick Reziser
11 Dastin Hofman glumec
12 Roman Abramovic naften magnat i Celsea
13 Andy i Lery Wachovsky(Matrix) Reziser
14 Frojd pravec vo medicinata (psihologija)
15 Karl Marks opstestveno ureduvanje
16 Fridrih Engels opstestveno ureduvanje

17 Hitler se pretpostavuva deka e evrein po dedo
ovie site ne se tocni
Hitler se pretpostavuva deka e evrein po dedo
Roman Abramovic naften magnat i Celsea
Albert Ajnstajn naucnik ,atomska bomba
Benjamin Franklin naucnik

ama ne odrekuvam deka ne go kontroliraat svetot
money makes the world go araownd (a najvise pari imaat evreite)
najgolemite firmi se na evreite

Напомена од модератор: Би било убаво да посветиш повеќе внимание на интерпункцијата и разбирливоста на постовите :wink:.

MAX

Член од
2 февруари 2006
Мислења
10
Поени од реакции
1
Ilidan напиша:
ovie site ne se tocni
Roman Abramovic naften magnat i Celsea
Albert Ajnstajn naucnik ,atomska bomba
Benjamin Franklin naucnik

ama ne odrekuvam deka ne go kontroliraat svetot
money makes the world go araownd (a najvise pari imaat evreite)
najgolemite firmi se na evreite

Напомена од модератор: Би било убаво да посветиш повеќе внимание на интерпункцијата и разбирливоста на постовите :wink:.

Ovie trojca sigurno se evrei a i site na taa lista,pobaraj na google malku i vidi

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Темава е одлична
Зошто Евреите се толку супериорни?
Зошто 12 милиони народ контролираат 6700000000 луѓе?
Евреите биле Божји народ повеќе од 1600 години малце ли е тоа?

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Евреите супериорни??

Не бе муабети им вадите, па веќе 2000 години кој кога му текни ги прогонува, Римјани, Шпанци, Пољаци, Фрнцузи, Руси, Германци, Бугари, .... а негде фати криза или револуција... Удри на евреите тие се виновни.
Зошто
Каде и да се тие се дојденци, прогонети од земја во земја од град во град од регион во регион тие доаѓаат се населуваат меѓу староседелците на кој сигурно чудно и мистериозно им изгледаат во своите облеки, јазик, вера, храмови. Поради честите прогони кај нив не фати корен земјоделие, тие останаа трговци банкари лихвари, занаети кои лесно ги носеа со себе каде и да појдоа, затоа и се создаде мит дека располаагаат со светското богатство.
Нема народ во светот кој толку векови од толку многу различни нации е прогонуван и убиван, затоа по последниот прогон (Во втората војна) и големите жртви, некои светски политичари помислија дека е дојдено време да се реши тоа прашање. Дадена им е (вратена?) нивната земја од каде Римјаните ги протераа пред 2000 години) каде пак се сега дојденци и во судир со останатит. Да не ги протераа Римјаните во 70десетата година од нивната земја, денес не ми се верува дека ќе пишевме нешто за нив.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Члену добитници на Нобелова награда се 165 Евреи односно 30% од Нобеловите награди ги добиле Евреи а Евреите се само 12 милиони народ
Точно е дека Евреите порено ги протерувале но тоа е резултат зошто не му биле послушни на Бог, а денес кој владее со Америка?
Евреите се генетски супериорни затоа што биле Божја нација
Евреите денеска можат да ја срамнат со земја била која држава(не го подржувам нивното империјалистичко однесување) тие се како ајкула во базен со аквариумски риби.
Кажи ми народ и нација која е една десетинка успешна како нив?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Мое мислење е дека евреите имаат моќ која другите ја немаат а таа е моќ на организираност меѓу себе. Треба од нив доста да учиме.

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Тоа со Нобеловите награди не треба да те чуди, мнооогу од нив не се од Израел, евреи со генерации живеат во Германија, Англија, Русија, Америка... многу од нив се полу или четврт евреи, значи ако некој Американец со Еврејско потекло добие Нобелова награда одме се потегнува некое прашање ЕВРЕИН ДОБИЛ НОБЕЛОВА НАГРАДА али ако Американец со Полско потекло добие... никој не вели Пољак доби нобелова награда. Некако сме концентрирамни мозокот да ни реагира на Евреи. Инаку ако гледаш така 12% од жртвите во втора светска војна се Евреите иако тогаш немаа ни своја држава ни беа во војна со некој...

Член од
11 септември 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
evrei-kontrola na svetot

kontrola na svetot od strana na evreite se znae odamna samo toa podobro go aktueliziral hitler koj se obidel na pogresen nacin da ja stavi vo red rabotata.... i go jadel:pusk: hhhhh.taka da nie nisto ne mozeme da napravime i mozeme da si gi ziveeme zivotite i da ostavi da se istrebat megu sebesi.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
To e masonska rabota masonite go kontrolirat svetot a kolku so znam tie se od everejko poteko. Evreite ti se narod taka specijalizirani za rabota so parite , a parite go vrtat svetot :) ko ke vidis pak istoto.

С

Сатори

Гостин
Eve lista na najpoznati i najvlijatelni evrei vo svetskata istorija i segasnost i ako propustam nesto slobodno dopolnete

1 Mojsie religija (izmislil ili?)
2 Isus religija
3 Car Solomon najpameten covek
4 David najhrabar covek(David i Golijat)
5 Isak Njutn Naucnik
6 Albert Ajnstajn naucnik ,atomska bomba
7 Benjamin Franklin naucnik
8 Bil Gejts Svetski monopol i izmislil procesor i Windows
9 Stiven Spilberg Reziser
10 Stenley Cubrick Reziser
11 Dastin Hofman glumec
12 Roman Abramovic naften magnat i Celsea
13 Andy i Lery Wachovsky(Matrix) Reziser
14 Frojd pravec vo medicinata (psihologija)
15 Karl Marks opstestveno ureduvanje
16 Fridrih Engels opstestveno ureduvanje
17 Hitler se pretpostavuva deka e evrein po dedo

Plus imame Masoni i Iluminati cie sto jadro e evrejsko,Holiwood i filmot se evrejski proizvod,americkiot senat ima golem procent evrei,Coca Cola i Pepsi imaat gazdi Evrei,BANKITE se izmisleni, a denes i kontrolirani od Evrei,Kompjuterskiot podem se dolzi na Bil Gejts kolku i da negoduvame i zaboravam veke sto da dopisam a ima uste mnogu . SE LI E EVREJSKO?
Sto tolku ovaa nacija ja pravi vakva kakva sto e, a ocigledno nekoj go znae toa bidejki vo istorijata veke tri pati e probano da se unisti ovaa nacija
1.Egipkanite so unistuvanje na decata(Mojsie) probale da gi sotrat.
2.Rimjanite, (Judejskata vojna) ja iscictile hananskata zemja do covek,ostanale samo evreite sto bile vo stranstvo.
3.Hitler, dobro poznato sakal da gi unisti do posleden

A poveke od jasno e deka ovie lujge sto sakale da gi unistat evreite ne se glupi ili nacionalisti(okolu egipkanite ziveele 50 pleminja,okolu rimjanite kolku?(imperija ), isto taka Hitler. A tie bas gi odbiraat Evreite
Zosto?
Dali probuvaat da go kontroliraat svetot
Ова беше извадок од Протоклите на Сионскиот приориум, не?

Премногу е глупаво да се верува дека една нација е способна да го контролира светот ... одредени личности, можеби, иако тоа е многу тешко за верување.
Посебно цела таа идеологија дека еден ден ќе се искачи на престолот на светот еврејскиот крал итн. итн.

Иако мора да се признае дека имаат фантастична идеологија ако сакаш на неетички начин да успееш во животот.

„...Владетелот кој се раководи од моралот не е политичар, па поради тоа, не е ни цврст на својот престол...“

Има смисла ... но е преголема илузија за да биде вистина.:nesvest:

Член од
24 мај 2007
Мислења
78
Поени од реакции
7
Морејјјјј.............луѓе не знам дали некој предходно има напишано несшто во врска со ова да не сличајно се повторувам ...извинете во таја ситуација.Арно ама треба сите да си знаат дека во светото нисто не се случува случајно сето ова е познато сценарио,напишамо во новиот светски поредок од Хупе,некаде во 60-тите,продолжено од Фукујама мислам 80-тите,и не е ниту тајна,ниту несто скриено,сонот на САД за светска доминација,а ова дали поседуваат Евреиве се...............па наравно дека да,кој е двигател на сите светски случуванја....САД :salut:,податоци од 90 инекој год...САД најзадожена држава во светот,со околу 5 трилиони долари(ирастечки прогрес),приватни задолженија 20 трилиони долари(растечки прогрес),а кредитори се ннеколку водечки банкари......Ротшилд,Рокфелер,Волфесон,а пак за чудо овие ти беле Евреи:tapp:,Ахам и се убаво си пишува таму за сегашниве потези на САД и ситуацијава во светот,сето тоа напишано по нарачка на gov of the united states of America,демк визии за иднината на современиот свет......ај доста е,иам мн. за пишуванје на оваа тема.............

F

FilipMacedon

Гостин
Spored edna informacija sto ja doznav na tv evreite go kontroliraat 70% od svetskiot kapital sto znaci dominiraat so svetot.Iako mislime deka Amerikancite dominiraat ,da Amerikanci no so evrejsko poteklo.Sto znaci deka site ponovi vojni tie gi kreiraat.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Вие да знаете каква организација имаат Евреите и каква поврзаност секаде и помагање мегу себе одма ке посакате да сте 5 % од Евреите.

Да точно е парата владее но денес ако не си Евреј или не работиш со Евреј кој ги влече конците у дебела сенка нема ГОЛЕМА ПАРА.

Ја им се дивам искрено, да немаа онака криви носови кукасти специгични
ке оженев Еврејка , ке станев и ај Евреин и за 5 години ке станев претседател на РМ ако сакам !

Веровали или не ама вака стојат работите

Kajgana Shop

На врв Bottom