КвикСилвер
Модератор
- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 4.545
- Поени од реакции
- 5.855
Очекувам да се објасни и зошто
Очекувам да се објасни и зошто
зошто никој масон не зборува надвор од својот круг а и + кодови за атентати, скришни места... ова вас логично ви изгледа?Очекувам да се објасни и зошто
зошто никој масон не зборува надвор од својот круг а и + кодови за атентати, скришни места... ова вас логично ви изгледа?
местото иако изгледа мистично немора да значи дека нешто тука се дешава
братот само сака да си напрај своја легенда и да го подупи в мозок народов
нашите македонски масони се лигуши и ништо повеќе, а инаку како прво,ниту еден масон во светот,не ги кажува мистериите и плановите нивни, а нај глупост е тоа што го кажува за атентатите,алоооооооооооооооооо ниту еден масон во светот не смее да писне за овие работи доколку е точно ова што го кажува типов..
Не е битно за која религија си определен, битно е да веруваш во бог.не сум знаел ,ама во РМ има и еден муслиман во масонската ложа,а човекот живее во мојто град и се знам многу добро,ама не ни сум претпоставувал дека е толку `високо`.Го затекнав на основачкото собрание на едно друштво слично на масонството(но послабо),а интересно еден од претседавачите имаше чуден прстен и кога го прашав рече дека е и во темпларите.Значи секој секаде членува......
Масонеријата е далеку од христијански клуб.Сум слушал рекла-казала муабети дека масонското движење е некаков затворен христијански клуб,мада изгледа сите тоа го претпоставуваат поради симболиката на масониерството,кое потсетува на христијанската религија.Но ова го пишувам како лаик,а не како тврдење.
А за разноликоста во вероисповеста,јас живеам во град со многу шаренолика националност,а со тоа и разлика во вери меѓу луѓето-живеам многу години во ваква разноликост
Они не да се компромитирани.......уште пред неколку стотина години сами си кажале.Вероватно,но муабетите неможи да се спречат.Деновиве излезе компромитирачко видео за масоните,но не го постирав чисто ради избегнување на кавги и квалификации,и разно разни обвинувања
Што?Они не да се компромитирани.......уште пред неколку стотина години сами си кажале.
Се.Што?
Биди поконкретен, што кажале?
Во глобала следното :Биди поконкретен, што кажале?