Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера беше поставен камен темелникот на крстот .... што вели историјата од кога во светот се градат посебни крстови без црква? Од каде потекнува идејата и мудроста?

Од кога почнаа подрумите да стануваат џамии?

Вчера беше поставен камен темелникот на крстот .... што вели историјата од кога во светот се градат посебни крстови без црква? Од каде потекнува идејата и мудроста?

Тебе да не ти пречи нешто?

Пред 77000 години, точно не се знае, од кога постоела државата Македонија....
Е сега крстот ќе им ја исполни душата на верниците со добрина, а атеистите кои ги има многууууу кај македонците да ги вратат кај оригиналната македонска вера православна...
Мнозинството македонци се атеисти, само мал дел се религиозни, затоа државата има огромни проблеми да гради сакрални објекти, не дека државата ги гради, не не, Македонија е секуларна и никој не се сомнева во тоа...
--- надополнето: 20 декември 2013 во 17:44 ---
Тебе да не ти пречи нешто?

Остави го него, тој е хејтер на христијанството, сигурно чади пред крст, затоа се буни....

Мнозинството македонци се атеисти, само мал дел се религиозни, затоа државата има огромни проблеми да гради сакрални објекти, не дека државата ги гради, не не, Македонија е секуларна и никој не се сомнева во тоа...

Соберете потписи за референдум тогаш. Општински. :D

Соберете потписи за референдум тогаш. Општински. :D

Неееее, тоа треба да го прават мнозинството македонски атеисти, треба референдум за да се потврдува дека Македонија е секуларна...
За терористите муслимани не е важно дали е секуларна, повеќе им е важно на атеистите кои се апсолутно мнозинство, нели?

Неееее, тоа треба да го прават мнозинството македонски атеисти, треба референдум за да се потврдува дека Македонија е секуларна...
За терористите муслимани не е важно дали е секуларна, повеќе им е важно на атеистите кои се апсолутно мнозинство, нели?

Мене како атеист крстот не ми смета. Ниту пак мислам дека црквата има некакво влијание врз функционирањето на државава. Не гледам што би требало да докажувам.

Прво што би се запрашал е од кога се градат на 500 m две џамии во населени места од 2 до 3 илјади жители.

Мене како атеист крстот не ми смета. Ниту пак мислам дека црквата има некакво влијание врз функционирањето на државава. Не гледам што би требало да докажувам.

Тогаш зошто се пронајде во мојот пост?????
--- надополнето: 20 декември 2013 во 19:24 ---
Прво што би се запрашал е од кога се градат на 500 m две џамии во населени места од 2 до 3 илјади жители.

Логика???
Се полнало едната со верници, немало место, и граделе уште една...
Што не е јасно????

Тогаш зошто се пронајде во мојот пост?????

Затоа што во обидите за иронизирање ја промаши целта на поставувањето на крстот. Крстот ниту има цел да направи, ниту ќе направи од мене верник. Не е насочен кон атеистите воопшто.

Затоа што во обидите за иронизирање ја промаши целта на поставувањето на крстот. Крстот ниту има цел да направи, ниту ќе направи од мене верник. Не е насочен кон атеистите воопшто.

Многу си паметен нема што...:facepalm:
Од денеска од мене нема да читате сарказам, изгледа не ми е силна страна... и во друга тема еден ко тебе вака ми се качи....

Во Македонија секој ден се градат огромни џамии- никому ништо нит Албанци(всушност возможно ли е?) се бунат нит Макединци. Два големи крста (едниот уште не ни почнат) се изградија многу шум се дига а особено кај Албанците, за нив не ми е криво јасни ми се но жално и мачно е кога Македонци се протв изградба на Крст

:гомце: 24 vesti :гомце::гомце: Telma --- надополнето: 21 декември 2013 во 01:24 ---
Македонска Џамахирија?? Telma
--- надополнето: 21 декември 2013 во 01:26 ---
Крстот во Аеродром ги надминал годините на Исус?!
24 Vesti :facepalm::facepalm::facepalm:

.....посебни крстови без црква се градат кога погребуваш некого....но нашите драги владетели се визионери...пошто за некој ден (ако продолжиме да дишеме од воздухов) поголемиот дел од жителите на Лисиче, Ново Лисиче и Аеродром, ќе пуштат душа .....па да не се прави арч (да остане нешто и за споменицџи низ Центар) и да се прават крстови за секој поединечно....економистите пресметале дека е поисплатливо да се направи еден огромен крст за трите населби.....арно ама пошто се доследни во спроведување на оној договор-слика сега пробуваат да најдат и некое огромно платно за Чаир и околина, да не се прави арч (секој во посебно платно)...пошто горе доле ист воздух дишеме

и додека се палите на крстови, џамии, дедо мразовци......воздухов го дишеме сите, а ракот не пребира ни верници ни атеисти, ни албанци ни македонци, ни аеродромци ни чаирчани.....само касно ќе разберете (додека ве полнат со цитостатици на пулмологија и онкологија)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom