Го тепале Дедо Мраз во Чаир

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Овие “Нон Тереза“ муабети слободно да си ги користиш при политичките кампањи.Лицемерие.
Ај да не те познавав можеби ќе ти верував,вака,само се валкаш себеси.
Да биде иронијата поголема вакви “говори“ за “човечност“ излегуваат од еден про националист.
И да, не малку сте провоцирале на верска база бе( Да ти освежам меморија:Вевчани.Да биде иронијата поголема се криевте зад термини како “маскенбал“,“Шала/смеа“,“Што ако бе,ни се може?“Што сакаме ќе прајме“...прилично свежа работа.“Како вчера да беше“).
Реков,не ја оправдувам сликава(за разлика од вас кој многу го браневте Маскенбалот/карикатурите).
Лицемер до лицемер.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 22:13 ---
навистина ме познаваш? :confused:
уште се осмелуваш и пронационалист да ме наречеш.
изгледа културниот дијалог со тебе завршува тука, а? до тука ти се дало, па сега идеме со навреди.
богами, повеќе ти се дало од останатите, али недоволно за да можеш да дискутираш со еден просечен соговорник. продолжи да се едуцираш, можеби еден ден ќе стигнеш на нивото потребно за дискусија.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Не бе друже,не верувам дека некој сега заради сликата ќе тепа дедо мразовци по плоштад.
А доколку се случи некој инцидент со напад, навреди, провакации над луѓево што заработуваат овие денови како дедо мраз, дали тогаш се ова што го пишуваш паѓа во вода и дали во тој случај би се извинил за твоите ставови пошто во тој случај би биле погрешни. Искрено јас очекувам нешто такво ама знам и доколку се случи тоа после ќе дискутираме дека тоа бил изолиран случај или некоја местенка да се оцрнат муслиманите итд.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Бесим Дудукот од Ростуше.
Поголем конспираси теорист од тебе,здравје(Алекс Џонс да ти завиди).Најсериозно.
Секој пост:Вехабии,Ислам,Смиљковци....
Човек,просто неверојатно е како од нормален човек се постанува патолошки делузионист.
True story...
Жал ми е за тебе,да не ти сум во кожа(а и да сакам,неможам да бидат толку исполнет со хејт и омраза).
Ти си опинок човек,се надевам медицинските установи навреме ќе те забележат.
Добро. Кажи ми дали случајно вехабиите ги убија децата баш на најголемиот христијански празник?
Дали случајно истите постеров го направија, баш на Св. Никола, од кој и потекнува ликот на Дедо Мраз и која што е најмасовна православна слава?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
А доколку се случи некој инцидент со напад, навреди, провакации над луѓево што заработуваат овие денови како дедо мраз, дали тогаш се ова што го пишуваш паѓа во вода и дали во тој случај би се извинил за твоите ставови пошто во тој случај би биле погрешни. Искрено јас очекувам нешто такво ама знам и доколку се случи тоа после ќе дискутираме дека тоа бил изолиран случај или некоја местенка да се оцрнат муслиманите итд.
Да,би се извинил ако таа слика некого поттикне на насилство,иако од старт сум со став дека на сликата не и е место тука.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Да,би се извинил ако таа слика некого поттикне на насилство,иако од старт сум со став дека на сликата не и е место тука.
Ти ли си дел од продукцијата и раширувањето на плакатот?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Добро. Кажи ми дали случајно вехабиите ги убија децата баш на најголемиот христијански празник?
Дали случајно истите постеров го направија, баш на Св. Никола, од кој и потекнува ликот на Дедо Мраз и која што е најмасовна православна слава?
Берик,сигурно забележуваш дека те игнорирам,не сум ти одговорил на неколку твои коментари.
Ја разбирам твојата професионална деформација и последиците од тоа,сочуствувам со тебе и те молам не ме замарај со твоите коментари.
Имај убав ден.
--- надополнето: 20 декември 2013 во 16:24 ---
Ти ли си дел од продукцијата и раширувањето на плакатот?
Не,плакатот го видов од вас на интернет,"во живо" го немам видено уште.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Берик,сигурно забележуваш дека те игнорирам,не сум ти одговорил на неколку твои коментари.
Ја разбирам твојата професионална деформација и последиците од тоа,сочуствувам со тебе и те молам не ме замарај со твоите коментари.
Имај убав ден.
Секогаш со радост ги читам постовите кога некој форумџија кој не е дел од форумските власти ми наложува што и како да пишувам.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Секогаш со радост ги читам постовите кога некој форумџија кој не е дел од форумските власти ми наложува што и како да пишувам.
Не ти пишувам за тоа,туку ете ако не си забележал дека ги игнорирам твоите коментари,да си знаеш.
А никој не ти забранува ти да си пишуваш,само напред.
Поздрав.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не,плакатот го видов од вас на интернет,"во живо" го немам видено уште.
Во тој случај, на многумина веројатно, им изгледа чудно твојата понуда за извинување, кога плакатов би бил ефектуиран во реалност.

M

Muranyi

Гостин
Да не ширам дезинформации или да не ме сфати некој погрешно дека провоцирам или слично, но денес околу 13 часот местата кај стоковна куќа Мост, црквата Св. Димитрија и Меморијалниот на Евреите вриеше од полиција со тешка опрема и имаше возила налик на тенкои( ја така ги викам, од тие за разбивање толпи) паркирани кај Меморијалниот. Сите беа со тежок оклоп и кациги, имаше можеби преку 100 полицајци такви и уште 50 регуларни. Ќе видиме дали се случило нешто ново.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Да не ширам дезинформации или да не ме сфати некој погрешно дека провоцирам или слично, но денес околу 13 часот местата кај стоковна куќа Мост, црквата Св. Димитрија и Меморијалниот на Евреите вриеше од полиција со тешка опрема и имаше возила налик на тенкои( ја така ги викам, од тие за разбивање толпи) паркирани кај Меморијалниот. Сите беа со тежок оклоп и кациги, имаше можеби преку 100 полицајци такви и уште 50 регуларни. Ќе видиме дали се случило нешто ново.
Душан го напаѓале пак.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Тоа е за милионите наши што ги потрошија во кипови. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.887
Поени од реакции
12.421
Цар Душан повод

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Тоа е за милионите наши што ги потрошија во кипови. :)
Да заради киповите е тоа, а сепак мораше со специјалци да биде заштитена Св.Димитрија и Еврејскиот меморијален центар.
Можеби и Св.Димитрија е дел од Ск2014, а јас не знам.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Да заради киповите е тоа, а сепак мораше со специјалци да биде заштитена Св.Димитрија и Еврејскиот меморијален центар.
Можеби и Св.Димитрија е дел од Ск2014, а јас не знам.
Што има св. димитрија со протестите за цар душан.
Не слушнав дека за нешто друго се протестирало освен за споменикот на душан.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Темава е всушност и затоа отворена заради таа слика која оди во насока на радикално пропагирање на исламот. Јас те разбирам дека овие празнувања немаат никаква врска со исламот ама тоа не е дискусија на темава. Тема е начинот на кој се пропагира, има џамија таму нека се едуцираат луѓево. Еве како ти би ја објаснил ситуацијата во која јас слушам муслимански молитви против моја воља, јас тоа не го сакам и е против моите религиозни убедувања, значи не зборувам за галамата која ме буди насабајле тоа е најмал проблем, проблем е што некој насилно ми наметнува да слушам нешто со што ја изневерувам мојата религија.

Kajgana Shop

На врв Bottom