Холандија ќе стави вето за кандидатскиот статус на Албанија

Член од
24 март 2010
Мислења
15.318
Поени од реакции
26.250
Холандија ќе стави вето на препораката на Европската комисија за доделување статус земја кандидат за членство во унијата на Албанија, јавува порталот Еуроактив. Лошата вест за Албанија доаѓа откако вчера холандскиот парламент донесе одлука со која ја обврза холандската влада да гласа против.

Очекувањата на Албанија беа високи дека на престојниот самит во Декември ќе добие зелено светло за кандидатски статус. Европската комисија оценува дека ваквата одлука на Холандија ќе им нанесе тежок удар на надежите на земјите од Западен Балкан за интеграција.

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=5&vest=10182

Ако сумираме, далеку од европска иднина се Албанија, Косово, Босна и Херцеговина, Македонија и Турција. Случајно или не, сите држави имаат значителен број на муслиманско население. Сега ќе биде интересно да се гледа во кој правец ќе тргне албанското општество.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
10.293
Холандија ќе стави вето на препораката на Европската комисија за доделување статус земја кандидат за членство во унијата на Албанија, јавува порталот Еуроактив. Лошата вест за Албанија доаѓа откако вчера холандскиот парламент донесе одлука со која ја обврза холандската влада да гласа против.

Очекувањата на Албанија беа високи дека на престојниот самит во Декември ќе добие зелено светло за кандидатски статус. Европската комисија оценува дека ваквата одлука на Холандија ќе им нанесе тежок удар на надежите на земјите од Западен Балкан за интеграција.

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=5&vest=10182

Ако сумираме, далеку од европска иднина се Албанија, Косово, Босна и Херцеговина, Македонија и Турција. Случајно или не, сите држави имаат значителен број на муслиманско население. Сега ќе биде интересно да се гледа во кој правец ќе тргне албанското општество.

Fuck Netherlands also Europe, Albania has lived under the regime of Otmani for 500 years. Today we must for Europe and for anyone Illyrian we will do great with Illyria our territories that have been left out in Serbia, Macedonia, Montenegro, Greece, and then after a FUCK for europe.
By :
Illyrian

- Posted on :
13/12/2013
The Netherland is the most racist nation of Europe. Their veto is nothing to do with actual standards, but rather with Albania having a Muslim majority population. This is a disgusting and dispicable stance by the Netherlands. Utterly racist. Centuries ago the Netherland began to steal wherever they could outside of Europe, slave trade and all. Now they want to lecture us Albanians on standrds. Please! The Dutch must be on crack...
By :
Robert

- Posted on :
13/12/2013
As if Netherlands is better than Albania, You go to Amsterdam see Drugs and Prostitution all over the place, you go to Tirana you see a young vibrant City with Lots of Potential. Albania shouldn't worry about getting a negative vote, we should follow Norway and UK who want nothing to do with EU which truly is a time bomb or the next Titanic
By :
Al

- Posted on :
13/12/2013

W

Werther

Гостин
As if Netherlands is better than Albania, You go to Amsterdam see Drugs and Prostitution all over the place, you go to Tirana you see a young vibrant City with Lots of Potential. Albania shouldn't worry about getting a negative vote, we should follow Norway and UK who want nothing to do with EU which truly is a time bomb or the next Titanic
By :
Al
Ваков смешен виц, одамна немам чуено.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.458
Поени од реакции
2.013
Ваков смешен виц, како последниот коментар, одамна немам чуено.
Не гледам што е смешно тука. Се повеќе луѓе размислуваат на таков начин.

Искрено, ме заболе К дали Албанија ќе влезат во еу или не. Но, ова со ставањево вето кој кај стигне и кому стигне ама ептен ме иритира.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.408
Вистината е дека најверојатно ЕУ нема да интегрира поединци, веќе, од регионот. Ваљда ќе сакаат пакети (кога сите од пакетот ќе бидат спремни за тоа).
А овие Албанциве што коментираат во fuck EU-стил, тие не се ништо поразлични од македонските еурофоби кои се јавуваат секогаш кога ќе ни затворат врата пред нос, секогаш кога ќе ни удрат шамар. Да, најбоље ни е на нас со Кина или Русија или видете ги Норвешка како си се самостални, но сето тоа се желби, кои воопшто немаат допир со политичката реалност, која е екстремно прагматична и без некој избор.
Значи ова ќе биде - и Албанија и Македонија и другите, колку и вакви шамари да добијат, својата (надворешна) политика ќе ја базираат врз евро-атланските интеграции.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Што фино, ќе си станеме скопски пашалак, ќе си ставиме чалми и турбани на главите, ќе пуштиме бркови, ќе му се клањаме на Алаху Акбар 20 пути дневно, ќе си градиме џамии и чајџилници, има да бидеме земја со највише џамии по глава на жител! Николче ќе го пуштиме да биде голем везир у Цариград, такозвани Нихат Грујотоглу Праведниот, а за прецедник на пашалук го бираме Али Мехмет Паша со 40 те разбојници. Си викам кај ќе ни биде крајот од убаини што више и не ми се ни чека, ако може да се убрза процесот и веќе еднаш да тргнеме храбро кон една подобра иднина.

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.750
Поени од реакции
4.518
Најверојатно тоа што ниту една земја која влезе во ЕУ во последниве 10 - ина години не го заслужува тоа.(читај Бугарија, Романија, Хрватска и уште некоја од источниве)
Ние можеме да се удираме по гради, но реално сме светлосни години од една Германија или Холандија.

П.С Ова е логичниот одговор, а ако ја ставиш и политиката во равенката најверојатно има некоја позадинска намера.(можеби муслиманското население или производството на мара... во Албанија или нешто сосем трето)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.318
Поени од реакции
26.250
Што фино, ќе си станеме скопски пашалак, ќе си ставиме чалми и турбани на главите, ќе пуштиме бркови, ќе му се клањаме на Алаху Акбар 20 пути дневно, ќе си градиме џамии и чајџилници, има да бидеме земја со највише џамии по глава на жител! Николче ќе го пуштиме да биде голем везир у Цариград, такозвани Нихат Грујотоглу Праведниот, а за прецедник на пашалук го бираме Али Мехмет Паша со 40 те разбојници. Си викам кај ќе ни биде крајот од убаини што више и не ми се ни чека, ако може да се убрза процесот и веќе еднаш да тргнеме храбро кон една подобра иднина.
За фино не е фино, ама Македонија во овие граници за 50 години е муслиманска држава со муслиман премиер. Внуците на Грујо не можат да бидат везири во такво управување, а уште помалку големи. Се тоа е за внуците на Аљи резервирано.

Само ќе треба да видиме како ќе се развива ситуацијата прво. Дали Албанија е казнета за некоја непослушност или Германија и нив ги гледа исто како што ја гледа Турција. Ако е второво, нема да дозволат толкава колатерала во Македонија. Со ножици и во Македонија и во Босна се средуваат држави со етничка слика слична на бугарската и српската.

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791
Најверојатно тоа што ниту една земја која влезе во ЕУ во последниве 10 - ина години не го заслужува тоа.(читај Бугарија, Романија, Хрватска и уште некоја од источниве)
Ние можеме да се удираме по гради, но реално сме светлосни години од една Германија или Холандија.

П.С Ова е логичниот одговор, а ако ја ставиш и политиката во равенката најверојатно има некоја позадинска намера.(можеби муслиманското население или производството на мара... во Албанија или нешто сосем трето)

Нивни причини... проблеми на албанците...
Можеби сме далеку политички и економски од западно-европејците, ни источната цивилизација (во која спаѓаат и словените и античките македонци) е на далеку повисоко ниво духовно од „ариевците“ и другите.
Но, политиката и економијата во Македонијава - нула.

Јас пак кога би одлучувала, Македонја никогаш не би била дел од ЕУ. Државата не би напреднала, баш ништо не би се подобрило...
Па, и Грција е од „Европата“, па не дека многу јаки се.

За Албанците, ич не ме итересира дали ќе влезат во ЕУ или не.
Холандија изгледа има нешто против Албанија, или пак има некој интерес од тоа Албанија да не биде член на ЕУ...
Нивни проблеми, нека си ги решаваат.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.750
Поени од реакции
4.518
Нивни причини... проблеми на албанците...
Можеби сме далеку политички и економски од западно-европејците, ни источната цивилизација (во која спаѓаат и словените и античките македонци) е на далеку повисоко ниво духовно од „ариевците“ и другите.
Но, политиката и економијата во Македонијава - нула.

Јас пак кога би одлучувала, Македонја никогаш не би била дел од ЕУ. Државата не би напреднала, баш ништо не би се подобрило...
Па, и Грција е од „Европата“, па не дека многу јаки се.

За Албанците, ич не ме итересира дали ќе влезат во ЕУ или не.
Холандија изгледа има нешто против Албанија, или пак има некој интерес од тоа Албанија да не биде член на ЕУ...
Нивни проблеми, нека си ги решаваат.
Пробај малку надвор од кутијата да размислуваш.

Не знам точно што сакаш да кажеш со ова, но ние денес на сите планови сме нула. На духовен план религијата ни е сведена на традиција, 90% од населението ги изедначува етникумот со религијата и да не почнам да зборувам за едукацијата и труењето со турски серии. Денес од духовност ни „д“ немаме.

За вториов дел апсолутно се согласувам на Македонија не и е потребна ЕУ, нас ни е потребно да сфатиме како нација дека мора сами да си ги решаваме проблемите.

Мене ме интересира за третиов дел доста, доколку Албанците влезат во ЕУ ќе имаме повеќе индиректни бенефити, не за џабе се потенцира „регион“ повторно и повторно не можеме ние изолирани да прераснеме во економска сила.

Сите земји кои се економски силни имаат соседи кои се исти како нив за разлика кај нас е обратната ситуација сите „нечиниме“.

Kajgana Shop

На врв Bottom