Сурогат мајка?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Би прифатиле ли да бидете сурогат мајка, да носите дете(деца) 9 месеци и да ги дадете на друг? Без оглед што не сте биолошка мајка, сепак на крај вие раѓате и треба тоа мало бебенце да го дадете на друг пар што неможе да има деца. Би прифатиле ли можеби поради поголема сума на пари? Или едноставно од хуманост? Или некоја друга ваша причина?
За мажите да не бидат надвор од темава нека си кажат дали тие би побарале од некоја жена (би ја убедиле и сопругата) да го направи тоа или кажете си општо мислење, нормално.
И за крај, дали мислите дека е морално оправдано ова, покрај многуте деца низ светов кои немаат дом и чекаат на посвојување?
:kafe:

Jas takvo nesto ne bi pobaral, nitu bi ja ubeduval soprugata na takvo nesto. Vo 99% od slucaite surogat-majkata posle radjanjeto se predomisluva i ne saka da go dade bebeto pa nastanuvaat komplikacii, osven toa - do kraj na zivot ke te "jade" mislata deka deteto sto si go izgledal vsusnost ima druga majka koja e tamu nekade...

Па ако неможете вие со сопругата да имате, нормално вашето дете (доколку го сакате) нема да е ваше и така и така. А за премислувањето ... си има договор, надоместок итн ... иако нормално и тоа не е гаранција дека ќе заврши кај вас бебето ...

Pa za toa i ti vikam. Najubavo da si go posvois od dom (dodusa i tamu moze posle 20 godini da se pojavi nekoja majka) - eh kakvi vreminja - - -

Никогаш не би дала свое дете на друг.Едноставно не можам да замислам да го носам во себе девет месеци да го донесам на свет и да го дадам на друг.Тоа не би го направила за никаква сума на пари.

Дефинитиво не би била сурогат мајка...сеуште немам сопствени деца, но такво нешто не би направила никогаш за било што на свет.

Кога би бил женско, не знам што би ме натерало да дадам свое детенце на друг. Таква работа... брррр.

А од друга страна, пак, тоа е убав излез за парови кои немаат деца...

Никогаш не би се согласила да бидам сурогат мајка, не би можела ни да замислам да дадам дете кое сум го носела јас, а камоли да го направам тоа.

spooky напиша:
Кога би бил женско, не знам што би ме натерало да дадам свое детенце на друг. Таква работа... брррр.

А од друга страна, пак, тоа е убав излез за парови кои немаат деца...
НЕ е (твое)нејзино детенце.. напротив, јајце клетката е од БИОЛОШКТА мајка.. а сперматозоидидте, али од докторо али твој :)..

Јас ако, женами има проблем со јајните патишта и не можеме да имаме дете би побрал Сурограт и ако се сложи тогаш тераме по доктори.. и не би ја прифтил секоја за сурограт.. МОРА барем да ја познавам.. пошто не мислам детето пијаничиште уште од рајџајне да излези
Иначе и ако то не можи, идам на посвојувајне...

*Е дајте за маживе, што ако не можат да имаат деца, отворете тема

Абе, никогаш не вели никогаш.
Кога гледам како се малтретираат луѓе (и тоа блиски) да добијат чоече, ми доаѓа да се разраѓам.
Точно е дека секогаш постои и треба да се изексплоатира можноста со посвојување, ама не знам дали сте имале прилика од блиску да проследите за колку долга и макотрпна процедура се работи.

Никогаш не би била сурогат мајка.Никогаш не би поминувала низ ттие 9 месеци за на крај да го дадам моето дете.Детето не е предмет за да може некој да го купи со пари или да се даде на поклон од хуманост.
Никогаш не би го ни барала тоа од некоја жена ниту пак би дала пари за да си купам дете.Едноставно никогаш.Подобро ќе чекам 5 години за да посвојам отколку да платам за такво нешто..

Офчар напиша:
Не знам за мајки, али ја радо би сурогат татко ;))))))
Абе ај, пола живот у дркарница треба да го поминеш.

Абе сите сте запнале мое дете, мое дете ... не сте вие биолошка мајка при тој чин ... ваше е само да го носите и родите, убаво ви кажа Влад.
Јас би била сурогат мајка но само ако се работи за некои мои блиски луѓе, значи не за некоја сума на пари од непознати, или општо од немање што да правам па да ми е тоа хоби или бизнис.
Како што кажа Ацева, да гледаш некој твој близок како се мачи да има дете, а сака многу ... зошто да не би му помогнала? А децата што се посвојуваат, не дека треба цел живот да останат без дом, но во овој случај парот што го бара тоа ... барем го бара од вас, ве знае, а и ќе има по нешто нивно во тоа дете, некој ген итн. :)

Не!Таков чин никогаш не би направила.Немате појма какво е чувството да носиш девет месеци во тебе една жива душа.Луѓе не е тоа заебанција,да одиш на пазар и да купиш кило компир!Не е битно од кој е и што е,Расте под твоето срце.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom