Прашања поврзани со Android Market (Google Play)

• Креатор на темата nikola2004mkd
  • Време на започнување

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Користев некои 6-7 месеци еден акаунт на плеј стор ама не знам зошто ми бара пасвордот да го пишам, а сум го заборавил и сеа сакам на нов акаунт да се префрлам. Си направив акаунт, ама проблемот е што коа ќе се префрлам на новиот акаунт не ми дава да симнувам ништо од плеј стор и ми се појавува нешто authentication problem (мислам дека тоа беше).
Дали треба прво стариот гугл акаунт да го избришам од сетингс (а нели со тоа и сите апликации да ги избришам), па после да се префрлам на новиот акаунт и од ново да ги симнам сите апликации ?

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Користев некои 6-7 месеци еден акаунт на плеј стор ама не знам зошто ми бара пасвордот да го пишам, а сум го заборавил и сеа сакам на нов акаунт да се префрлам. Си направив акаунт, ама проблемот е што коа ќе се префрлам на новиот акаунт не ми дава да симнувам ништо од плеј стор и ми се појавува нешто authentication problem (мислам дека тоа беше).
Дали треба прво стариот гугл акаунт да го избришам од сетингс (а нели со тоа и сите апликации да ги избришам), па после да се префрлам на новиот акаунт и од ново да ги симнам сите апликации ?
Фактори ресет на телефонот? Или пак во сетингс-апликатионс избриши ги апдејтите од плеј стор, и ќе ти даде мислам одново да си напишеш емаил и пасворд.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Фактори ресет на телефонот? Или пак во сетингс-апликатионс избриши ги апдејтите од плеј стор, и ќе ти даде мислам одново да си напишеш емаил и пасворд.
Значи џабе и ако од акаунтс во сетингс го избришам стариот акаунт пак би го имал истиот проблем ?
Дали само овие два начина се решение ?
И дали ако одам преку тоа да ги избришам апдејтите на плеј стор ќе ми се избришат и сите апликации што до сега сум ги симнувал ?

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Значи џабе и ако од акаунтс во сетингс го избришам стариот акаунт пак би го имал истиот проблем ?
Дали само овие два начина се решение ?
И дали ако одам преку тоа да ги избришам апдејтите на плеј стор ќе ми се избришат и сите апликации што до сега сум ги симнувал ?
Не, само плеј стор ќе ти се ресетира со таа опција.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не знам дали сум на право место, ако не модераторот нека го избрише постов. Ми се апдејтира новиот Gmail, во андроид маркет ми пишува дека ми е симната последната верзија 4.0, а во апликации ми стои 2.3.5 верзијата. Што е фората, некој на кратко да ми објасни. Дали телефонот не ми ја подржува последната верзија или нешто сосема друго е?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Што е фората, некој на кратко да ми објасни.
Кај мене верзијата е 4.6.1. Апдејтот на Gmail во PlayStore со која дата ти беше? Кај мене е 25.11...

Штом ти дава апдејт, би требало да си на последната верзија.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Сакам да го симнам ФБ од плеј стор,но никако не ми успева.....г о чекаам со саати...и едвај дали 20% ке се симне...и толку..стискам на канцел(откажи)....
молам за ПОМОШ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Сакам да го симнам ФБ од плеј стор,но никако не ми успева.....г о чекаам со саати...и едвај дали 20% ке се симне...и толку..стискам на канцел(откажи)....
молам за ПОМОШ?
Провери друга апликација како се симнува. Ако и таа оди исто споро тогаш веројатно нешто ти е со нетот.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
сега пак пробав..и ми пишуваше еrorr 902...
а инаце нетот е добар ју туб одлично ми отвара...

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Нешто апликацијата Фејсбук ме зезаше, не ми ги покажваше сите уклучени пријатели и и направив Деинсталирај ажурирања. Ја снема од Апликации (во Поставки, Апликации) и уклучвам фејсбук ко од пред 100 години беше. И ми излезе горе дека имам апдејт за фејсбукот. И сеа не можи да ми се апдејтова. Некоја грешка ми кажва. Ај хелп ми! Сакам нов фејсбук.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Погоре го пишав мојот проблем и го послушав советот со анинстал апдејтс и се среди ама сеа плеј сторот ми е некоја постара верзија. Има начин да се апдејтира плеј стор ?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Epa shto napravi ti?

Sent from my Samsung Galaxy Note 3

Член од
9 април 2011
Мислења
813
Поени од реакции
1.055
Погоре го пишав мојот проблем и го послушав советот со анинстал апдејтс и се среди ама сеа плеј сторот ми е некоја постара верзија. Има начин да се апдејтира плеј стор ?
Симни си ја апликацијата како фајл на сд картичката во телефонот и со некој фајл експлорер(https://play.google.com/store/search?q=file explorer&hl=en ) моја препорака астро филе менагер)) инсталирај си го плеј стор од тука
http://www.androidpolice.com/2013/11/01/download-latest-google-play-store-4-4-22/http://www.androidpolice.com/2013/12/05/download-latest-google-play-store-4-5-10-with-shared-play-store-activity-iap-indicators-and-more/
П.С Најновата верзија на плеј сторе е 4.5.10 така да избери си која сакаш верзија, јас сум на 4.4.22, чекам автоматски да се апдејтира ама најверојатно сам ќе си го апдејтирам

Kajgana Shop

На врв Bottom