Помош за избор на лаптоп

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
Ми треба препорака за солиден лаптоп до 25000 денари, по можност со i5 процесор и најмалку 4гб рам...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ми треба препорака за солиден лаптоп до 25000 денари, по можност со i5 процесор и најмалку 4гб рам...

И5 за 25 илјади нема шанси да најдеш.. Јас земав од сет I5, со 6 гига рам, 2гб ддр3 графичка како и 750 хдд за 28 илјади. Ако можеш да си дозволиш уште 50тина евра, многу подобра инвестиција ќе направиш.

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
И5 за 25 илјади нема шанси да најдеш.. Јас земав од сет I5, со 6 гига рам, 2гб ддр3 графичка како и 750 хдд за 28 илјади. Ако можеш да си дозволиш уште 50тина евра, многу подобра инвестиција ќе направиш.
ахам...а што марка беше, ќе може линк ако се уште ја има оваа понуда? и како е со батеријата

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Ќе ве молам за совет за избор, се двоумам помеѓу два лаптопи, кои имаат иста цена, но само различен процесор, се другото е исто во перформансите освен марката.
Се работи за Toshiba и Asus , цената на двата е 18.490 денари.

Toshiba - Intel dualcore 2020М

Asus - Intel core i3-3217U

Најдов една споредба за нивните процесори, тука некаде се, но сепак ми треба по стручен или по запознат.
Асусот без размислување
--- надополнето: 5 декември 2013 во 22:02 ---
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=10002_10003&product_id=38691

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Prodavam glanc nov Laptop Asus X55U za 11.000den
vo prodavnica kosta 15.000den.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Го знам овој, го гледав и тука во продавницата. Целиот е метален, подобар процесор (основна фреквенција 2.5 наспроти 1.8 како и поголема турбобуст фреквенција), графичката е исто така подобра во однос на 720ката но имај во предвид дека сите овие подобри параметри значително ќе се одрзат врз батеријата, рамот им е исти (и фреквенција и капацитет), кај ХПто имаш по 2 usb2.0 и usb3.0, овде имаш по 1 од двата типа. Дискот (500) е помал во однос на капацитетот на асусот (750). И двата имаат двд режачи и 720p веб камера.
Генерално е подобар од асусот, но она што ме предомисли да не го купам овој ХП е тоа што имам читано/слушано дека доста загреваат. Тоа беше клучно поради што не го купив овој модел.
Асусот пак нема гајле со загревање, еве 6 часа активно го користам без престан и воопшто не покажува никакви проблеми во однос на таа гледна точка
pic.png . pic.png

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
Го знам овој, го гледав и тука во продавницата. Целиот е метален, подобар процесор (основна фреквенција 2.5 наспроти 1.8 како и поголема турбобуст фреквенција), графичката е исто така подобра во однос на 720ката но имај во предвид дека сите овие подобри параметри значително ќе се одрзат врз батеријата, рамот им е исти (и фреквенција и капацитет), кај ХПто имаш по 2 usb2.0 и usb3.0, овде имаш по 1 од двата типа. Дискот (500) е помал во однос на капацитетот на асусот (750). И двата имаат двд режачи и 720p веб камера.
Генерално е подобар од асусот, но она што ме предомисли да не го купам овој ХП е тоа што имам читано/слушано дека доста загреваат. Тоа беше клучно поради што не го купив овој модел.
Асусот пак нема гајле со загревање, еве 6 часа активно го користам без престан и воопшто не покажува никакви проблеми во однос на таа гледна точка
Прегледај го приврзокот 78743 .Прегледај го приврзокот 78743
фала ти многу за деталниот одговор :), веќе 5години користам асус, и уште од кога го купив загреваше и се гасеше, па затоа мислев дека хп-то ќе е подобар, барем мислев дека е подобра марка, ама сега ме предомисли...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
фала ти многу за деталниот одговор :), веќе 5години користам асус, и уште од кога го купив загреваше и се гасеше, па затоа мислев дека хп-то ќе е подобар, барем мислев дека е подобра марка, ама сега ме предомисли...

Штознам, читај рецензии по интернет, гледај видеа на јутуб, прашај за искуства и на некој друг форум (на ит пример сигурно ќе добиеш добар одговор) и дојди сам до конечниот заклучок
Кога го купував мојот, 2 недели интензивно барав низ нашите продавници и ги разгледував до најмала карактеристика, затоа што ова беше првиот лаптоп за кој целосно сам ги дадов парите така да не беше лесно да се направи вистинскиот избор :D
Но откако го купив (месец и половина) апсолутно сум презадоволен. Затоа ти велам истражи подобри, посети неколку продавници и на лице место увери се во перформансите на лаптопите.
Секогаш некој ќе биде подобар од друг во однос на некои работи, секогаш ќе се јават луѓе со различни (не)пријатни искуства со различни марки, за некој секогаш ХП ќе грее, Дел ќе има лоша тастатура, асус нема да му чини од Х причини, ќе го одбегнува АМЦ кога купува ИТ опрема итн итн ...

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
novo1.jpg novo2.jpg

Контактирајте по ПП за повеќе информации, или на телефонскио број :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Препорака за лаптоп до 21-22000 ништо појќе. Ќе се користит за интернет, филмој и рекреативно фотошоп и корел.

Го гледав овај, ама слободно кажите и други предлози.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Prodavam lap top MSI Megabook EX720, 17'' (Samsung)...
Inter Core 2Duo 2GHz, 3gb DDR2-800 SDRAM ;
graficka-nVidia GeForce 9300M GS 512 mb.
HDD - 320 gb, 5400 rpm, SATA-2
DVD RW - Optiarc
OS - Windown XP professional
Nad tastaturaa ima touch keys za wireless, bluetooth, camera, play/pause, forward,....funkcija Eco i sl.

ako ispustiv nekoj biten detal pisete da go dodadam.

kupen pred 4 godini za 700 eur.

zabeleska: Na tastaturata nedostigaat nekolku dugmina ( bukva b kako najvazna, drugite nebitni - desen alt i sl. ).
Istotaka mnogu tesko se otvora/zatvora poradi mal skrsen del na preklopot ( poznat problem kaj MSI lap topovi ), no odlicen da se koristi vo pogolem del kako staciten kompjuter. Drugi mani nema, odlicno me sluzese ovie 4 godini :)

Go prodavam poradi kupuvanje nov lap top :) ke go dadam eftino, ama ne preteruvajte :)

Moze ponudi za cena, no samo na PP ve molam.

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Некој совет за овој лаптоп дали е добар да го земам?

Chipset: Intel HM76 Express
Процесор: i3-3217U 1.8 GHz
Графичка: NVIDIA GeForce GT 740M 2GB
Рам: 4 GB DDR3-SDRAM
Хардиск: 500 GB
SSD: 24 GB

Цената е: 499евра

Kajgana Shop

На врв Bottom