S
StormRage
Гостин
Damascus steel... тоа е тоа !!!
--- надополнето: 6 декември 2013 во 00:04 ---Друже масон, Victorinox се секако прекрасни едц ножиња.
Браво за промената на рачката, додуша тоа е обичен јасен (веројатно), нареден пат пробај да набавиш некое поегзотично дрво....[/quote
Ne ne e Jasen druze e Milanist rackata e napravena od obicno borovo drvo toa bese izrabotka za eden drugar zatoa i izborot mi bese pomeko drvo da ne se macam za drugi imav slicno izraboteno za mene od buka mnogu podobro izleze koe poegzoticni drvo bi mi go preporacal ti ?4000 денари и 13000 денари, за верзија со истите материјали.
Слива, орев (посебно корен од орев), маслинка.....тоа е она што е ај да речам достапно кај нас.--- надополнето: 6 декември 2013 во 00:04 ---
E da zaboravivi da vi pisam momentalno sum sopstvenik na 4 swiss army knife i site mi se dobieni na poklon ocekuvam do letoto mojata zbirka da ja zgolemam za uste dva tri. Ima li negde vo makedonija da se prodava swiss army knife i po koja cena znae li nekoj
Слива, орев (посебно корен од орев), маслинка.....тоа е она што е ај да речам достапно кај нас.
Ниедно од тие дрва немам користено за рачки. Се што има нормална (бука, бор) боја избегавам, има премногу пообоени дрва од нив.
Багремот е добар, но пак нема боја.....е сега ако начекаш рак од багрем....е тоа е веќе одличен материјал.
Црницата мислам дека е светло дрво, а шимширот не знам каква боја би имал.
A kade moze da nabavime kamenja za ostrenje ne se razbiram ama slusnav za kamenja od 3000, pa 5000 i 12000 ima li negde da se prodavaat tie kamenja i koja im e cenata?Ha, go imam ovoj kamen
Nejse, batevo greshi shto ne go rotira kamenot, mu ja troshi samo gornata (gledajki od negova perspektiva) strana. Greshkata mu e shto na pola od ostrenjeto treba da go zarotira za 180 stepeni za da da go `oshteti` kamenot od dvete strani podednakvo, iako i toa bi ostavilo nekade okolu centarot del koj shto nema da go koristi tolku chesto kako kraevive.
Kooperativa, ako koristish shmirgla zemi 400 800 2000/2500. Bi ti preporachal vodena shmirgla, mozhesh i so VD40 da ja `namokrish` za da lizga podobro i nemoj da go terash ko ovoj na videovo - nego kontra.
Shto mislam so poslednava rechenica? Koga ostrish na kamen ostrish so ostricata nasochena vo pravecot na ostrenjeto t.e. kako da sakash da isechesh shto e mozhno pomala rezanka od kamenot. Na shmirgla e obratno, odish so grbot na nozhot vo pravecot na ostrenjeto t.e. ko da sakash da namachkash puter na shmirglata (shto e mozhno potenko), ako ja utnesh ovaa stvar shmirglata partali ke ja napraish
Bi ti preporachal da zemesh eden losh kujnski nozh i da se istrenirash prvo na nego. Vo moite pochetnichki denovi uspevav da pochnam da ostram tup nozh i da zavrsham so ushte potup posle ostrenjeto
Ajde so srekja pa spodeli ako si skontal nesho po tvoe
Само да се пофалам дека го добив ножот, и дека е одлично изработен.
со здравје да си го користиш за убави работи.Само да се пофалам дека го добив ножот, и дека е одлично изработен.
Сликата не доловува доволно добро колку всушност солидно и компактно делува ножот.
Мило ми е што ти се допаѓа .Само да се пофалам дека го добив ножот, и дека е одлично изработен.
Сликата не доловува доволно добро колку всушност солидно и компактно делува ножот.