S
StormRage
Гостин
Damascus steel... тоа е тоа !!!
--- надополнето: 6 декември 2013 во 00:04 ---Друже масон, Victorinox се секако прекрасни едц ножиња.
Браво за промената на рачката, додуша тоа е обичен јасен (веројатно), нареден пат пробај да набавиш некое поегзотично дрво....[/quote
Ne ne e Jasen druze e Milanist4000 денари и 13000 денари, за верзија со истите материјали.rackata e napravena od obicno borovo drvo toa bese izrabotka za eden drugar zatoa i izborot mi bese pomeko drvo
da ne se macam za drugi imav slicno izraboteno za mene od buka mnogu podobro izleze koe poegzoticni drvo bi mi go preporacal ti ?
Слива, орев (посебно корен од орев), маслинка.....тоа е она што е ај да речам достапно кај нас.--- надополнето: 6 декември 2013 во 00:04 ---
E da zaboravivi da vi pisam momentalno sum sopstvenik na 4 swiss army knife i site mi se dobieni na poklon ocekuvam do letoto mojata zbirka da ja zgolemam za uste dva tri. Ima li negde vo makedonija da se prodava swiss army knife i po koja cena znae li nekoj
Слива, орев (посебно корен од орев), маслинка.....тоа е она што е ај да речам достапно кај нас.
Ниедно од тие дрва немам користено за рачки. Се што има нормална (бука, бор) боја избегавам, има премногу пообоени дрва од нив.
Багремот е добар, но пак нема боја.....е сега ако начекаш рак од багрем....е тоа е веќе одличен материјал.
Црницата мислам дека е светло дрво, а шимширот не знам каква боја би имал.
A kade moze da nabavime kamenja za ostrenje ne se razbiram ama slusnav za kamenja od 3000, pa 5000 i 12000 ima li negde da se prodavaat tie kamenja i koja im e cenata?Ha, go imam ovoj kamen
![]()
Nejse, batevo greshi shto ne go rotira kamenot, mu ja troshi samo gornata (gledajki od negova perspektiva) strana. Greshkata mu e shto na pola od ostrenjeto treba da go zarotira za 180 stepeni za da da go `oshteti` kamenot od dvete strani podednakvo, iako i toa bi ostavilo nekade okolu centarot del koj shto nema da go koristi tolku chesto kako kraevive.
Kooperativa, ako koristish shmirgla zemi 400 800 2000/2500. Bi ti preporachal vodena shmirgla, mozhesh i so VD40 da ja `namokrish` za da lizga podobro i nemoj da go terash ko ovoj na videovo - nego kontra.
Shto mislam so poslednava rechenica? Koga ostrish na kamen ostrish so ostricata nasochena vo pravecot na ostrenjeto t.e. kako da sakash da isechesh shto e mozhno pomala rezanka od kamenot. Na shmirgla e obratno, odish so grbot na nozhot vo pravecot na ostrenjeto t.e. ko da sakash da namachkash puter na shmirglata (shto e mozhno potenko), ako ja utnesh ovaa stvar shmirglata partali ke ja napraish
Bi ti preporachal da zemesh eden losh kujnski nozh i da se istrenirash prvo na nego. Vo moite pochetnichki denovi uspevav da pochnam da ostram tup nozh i da zavrsham so ushte potup posle ostrenjeto
Ajde so srekja pa spodeli ako si skontal nesho po tvoe![]()
Само да се пофалам дека го добив ножот, и дека е одлично изработен.
со здравје да си го користиш за убави работи.Само да се пофалам дека го добив ножот, и дека е одлично изработен.
Сликата не доловува доволно добро колку всушност солидно и компактно делува ножот.
![]()
Мило ми е што ти се допаѓаСамо да се пофалам дека го добив ножот, и дека е одлично изработен.
Сликата не доловува доволно добро колку всушност солидно и компактно делува ножот.
![]()