Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.736 79,0%
  • Не

Гласови: 461 21,0%

• Вкупно гласачи
    2.197
Верувам во Вонземјани , дали имате гледано во Среда во 22 часот на Дискавери(Discovery) емисијата Alien Mysteries , значи првата епизода раскажуваше една жена како цело време ја следеле летечки објекти и вонземјани , исто така таа на некои случки не се сеќаваше , но само на една се сети дека видела вонезмјанин и видела мешовина од фетуси на вонземјани и луѓе .. Другата епизода што ја гледав се работеше за 2јца војници од Студената Војна , шетале во шумата и притоа наишле на чудно светло , го следеле и одеднаш двајцата паднале на земја безсвест кога се разбудиле едниот војник пошол до леталото кое било во облик на триаголник и пишувало некои чудни букви , а пак другиот кога се разбудил усвари видол само црвено светло , после тоа двајцата заедно го видоа леталото што лета на небото , им се случуваа чудни случки , кога се пријавиле за војска биле сосема здрави , кога се одјавиле едниот доживеал срцев удар а другиот имал шум на срце , притоа тоа се случувало од преголема радијација , кога едниот војник пошол на хипноза тој самиот кажуваше дека имал контакт со вселенското возило со хирогливски букви , тие му кажале дека ние сме(луѓе се) што патуваат низ минатото , а уствари тие се во иднината , мој заклучок , гледајте ги денеска во 22 часот , интересно е баш..
А едниот полицаец тајно запишал запамтени бинарни броеви кои по подолг период решил да ги однесе и успеале да ги дешиврираат и дознаат дека тоа е место кај што имало вонземски аеродром.
Кога бев мал бааба ми збореше дека ако не сум мирен ќе ми дојдат марсовци и однесат на марс.
Повеќе од 30 години ги чекам ама никако да дојдат за сам да влезам во летачката чинија па да ме однесат на марс.

@Fringe
Оддели време и изгледај ги, убаво читај кои се луѓето кои раскажуваат, ќе дојди време кога нема да ти се верува (нормално ако започниш да го гледаш видеото, пошто се прилично долги двата дела), и кога нема да ти се верува отвори нов таб, и на гугл пиши име на еден од воените лица што раскажуваат ќе видиш дека се верифицирани лица.
Те чекам на темава, ако ги немаш изгледано, те молам не реплицирај ми. Поздрав.

Јас би се воздржал од коментари верувам, не верувам, има, нема ама би ви порачал да го прочитате ова интересно толкување на David Icke во врска со вонземјаните од некојси Иван Антиќ на кое случајно налетав на Google. Има интересни толкувања а на некои слатко се насмеав :).

@Fringe
Оддели време и изгледај ги, убаво читај кои се луѓето кои раскажуваат, ќе дојди време кога нема да ти се верува (нормално ако започниш да го гледаш видеото, пошто се прилично долги двата дела), и кога нема да ти се верува отвори нов таб, и на гугл пиши име на еден од воените лица што раскажуваат ќе видиш дека се верифицирани лица.
Те чекам на темава, ако ги немаш изгледано, те молам не реплицирај ми. Поздрав.
Набрзина ги прегледав видеата а колку повеќе гледам постепено се уверувам во некои работи.
Имаше интересни изјави од воени и обични лица кои биле сведоци на паѓања на вселенски летала трупови од вонземјани,фаќање на радар при тоа некои работи биле документирани а кога биле претресувани документите биле наоѓани и одземани со образложение од тоа дека е војна тајна,сопственост на армијата,морнарицата,држават до закани по живот или отпуштања од работа.
Посебно ме заинтересира тоа дека сите почнуваат да зборуваат откако ќе се пензионираат.

Имам читано и гледано на нет снимки од космонаути кои снимале во вселената неидентификувани летала кои се движат за нас (луѓето) непознати брзини и закони во физиката.

Скоро најдов и податок на нет за некоја Марија која била прогонуана од СС единиците која наводно имала контакт со вонземјани и проекти за изработка на вонземски летала.Дел од тие проекти и ги нашле и земале Германците а останатите проекти ги дала на Никола Тесла кој поради неговото познавање бил следен и прогонуван од Американците а по неговата смрт истите присвоени од Америкаанците.
Во проддолжение на тескстот прочитав дека Германците на основа на проектите конструирале летало кое се движело со брзина од 300к км и дека било во функција 55 минути
Мислам дека оваа мистерија во брзо време целосно ќе се расфетли,само се палшам и за нас да не биде кобно како претходните цивилизации дека трба да знаеме колку што тие сакаат,односно колку повеќе дознаваме толку поблиску ни е крајот.

Дали ги виде изјавите на астронаутите кои учествувале на АПОЛО мисиите ? :)

Дали ги виде изјавите на астронаутите кои учествувале на АПОЛО мисиите ? :)
Изгледаа сум ги прескокнал,ама малце повеќе да се ослободам од обврски ќе седнам и девете видеа целосно ќе ги изгледам.
Имам случајно налетано на видеа како астронаути снимале НЛО и на отворем канал како кажуваат што моментално гледаат ама тоа е кратко бидејќи им текнало дака се на јавен канал

Изгледаа сум ги прескокнал,ама малце повеќе да се ослободам од обврски ќе седнам и девете видеа целосно ќе ги изгледам.
Имам случајно налетано на видеа како астронаути снимале НЛО и на отворем канал како кажуваат што моментално гледаат ама тоа е кратко бидејќи им текнало дака се на јавен канал

Ако немаш време а те интересира, еве го Шестиот човек што чекорел по месечината Edgar Mitchell како раскажува дека вонземјаните се вистински, го има и во оние видеа што ти ги пратив ама ова видео е од друго интервју, пази, шестиот човек што чекорел на месечината поголема веродостојност амин :)

Изгледа ЕВН барал нов начин да ти ги изгори кондензаторите на матичната, а да не одговара.

Компјутерот е преку две соби, во собата нема ниту звучници, ниту никаква електроника, освен една ламба.

Според мене ова е само една интересна теорија дека луѓето виделе неидентификуван летечки објект. Можеби некои виделе, но дали можат да докажат дека тој објект не е ни нималку сличен на овие кои веќе постојат на планетата Земја т.е. дека го нема помешано со нешто што наликува на воздухопловните превозни средства (авионите или хиликоптерите)? Јас верувам дека станува збор за фатаморгана како што била случај на несреќа во многу нешта како пример надвор од оваа тема ќе го земам потонувањето на Титаник со цел да ги поврзам нештата кои сакам да ги истакнам. Потоа, дали тие вонземјани би надгледувале од небото или по логично би се спуштиле на земјата?
И за крај уште нешто, нешто што мислам дека има логика, луѓето кои тврдат дека во минатото не посетиле вонземјани ,а како пример ќе го земам неверојатниот писател кој за волја на вистината преку неговите книги ме фрли во длабоки размислувања- Ерих фон Денике. Која би била логиката вонземјаните да не посетиле во минатото, ни дале некој знак или пак се симнале на земјата, а денес т.е. во последниве 50-60 години или поточно од 1968 година настана оваа мешаница од мисли се до денес тие не надглердуваат од небото ,а не се спуштаат на земјата???
И да бидам комплетен јас верувам дека во некој сончев систем, а ги има милиони, постои некоја планета со живот и секако тој живот ние го нарекуваме вонземјански живот или живот надвор од планетата Земја.

Според мене ова е само една интересна теорија дека луѓето виделе неидентификуван летечки објект. Можеби некои виделе, но дали можат да докажат дека тој објект не е ни нималку сличен на овие кои веќе постојат на планетата Земја т.е. дека го нема помешано со нешто што наликува на воздухопловните превозни средства (авионите или хиликоптерите)? Јас верувам дека станува збор за фатаморгана како што била случај на несреќа во многу нешта како пример надвор од оваа тема ќе го земам потонувањето на Титаник со цел да ги поврзам нештата кои сакам да ги истакнам. Потоа, дали тие вонземјани би надгледувале од небото или по логично би се спуштиле на земјата?
И за крај уште нешто, нешто што мислам дека има логика, луѓето кои тврдат дека во минатото не посетиле вонземјани ,а како пример ќе го земам неверојатниот писател кој за волја на вистината преку неговите книги ме фрли во длабоки размислувања- Ерих фон Денике. Која би била логиката вонземјаните да не посетиле во минатото, ни дале некој знак или пак се симнале на земјата, а денес т.е. во последниве 50-60 години или поточно од 1968 година настана оваа мешаница од мисли се до денес тие не надглердуваат од небото ,а не се спуштаат на земјата???
И да бидам комплетен јас верувам дека во некој сончев систем, а ги има милиони, постои некоја планета со живот и секако тој живот ние го нарекуваме вонземјански живот или живот надвор од планетата Земја.

Јас можам да ти потврдам дека видов нешто што сум сигурен дека не е од планетава. Кажи ми, дали нешто со боја на лава, многу црни точки, во форма на три триаголници поврзани еден со друг, и да се движи со огромна брзина (од едната ивица на небото стаса до другата за ептен кратко време, колку да трепниш), го снемува со сјаен блесок, ти личи дека е од земјава? И од кога го доживеав тоа, никој не може да ме увери дека НЕШТО не ја посетува земјава.

Јас можам да ти потврдам дека видов нешто што сум сигурен дека не е од планетава. Кажи ми, дали нешто со боја на лава, многу црни точки, во форма на три триаголници поврзани еден со друг, и да се движи со огромна брзина (од едната ивица на небото стаса до другата за ептен кратко време, колку да трепниш), го снемува со сјаен блесок, ти личи дека е од земјава? И од кога го доживеав тоа, никој не може да ме увери дека НЕШТО не ја посетува земјава.

Се е вистина додека не се докаже спротивното и обратно, се е лага додека не се докаже спротивното. Јас тука не можам ништо да докажам (затоа што не сум бил на местото да случката/настанот) ,а не би битно дали ти можеш или не да докажеш, и затоа не можам ниту да ти објаснувам криви дрини и нуту пак да те убедувам во спротивното. Ми останува само да ти верувам или не, а јас верувам дека постои вонземјански живот. ;)

Значи во едно соѕвездие има Милиони планети, во една Галаксија има Милиарда, Во Универзумов наш има Миларда, Милиарда планети. Епа сега не верувам дека од толку планети би биле само ние.
Мислам сватифте шо сакам да кажам ^_^

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom