Дали има нерелигиозни Албанци во Македонија?

Член од
7 август 2012
Мислења
90
Поени од реакции
41
Дали познавате некој нерелигиозен Албанец, или Албанец атеист во државава? Дали воопшто е возомжно да се најде таков?

R

Rigel Kent

Гостин
@puno наводно се декларира на форумов како атеист , колку реално е атеист не знам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
@puno наводно се декларира на форумов како атеист , колку реално е атеист не знам.

:pos: Пуно е атеист или немуслиман, колку што сум ја Муслиман.

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Има, зошто би немало? Кое глупаво прашање е ова, стереотипи на стереоиди!
Не се стереотипи, они се каде каде порелигиозни од нас. Едно 90% од нив сигурно.

Јас лично познавам нерелигиозни неколку, ама пак не се баш атеисти, туку не се замараат толку со религијата како другите. Пијат алкохол и јадат свинско повеќе од мене. :LOL:

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.182
Поени од реакции
13.460
Јас во мојот живот не сум видел, па и мене баш ме интересира дали постојат. Знам помалку религиозни Албанци, кои помалку и даваат значење на религијата, ама нерелигиозни не познавам

K

kalimer0

Гостин
Имам познаник, искрено тој е единствен што го познавам. Ретки се ама ги има и кај нив.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Јас мислам дека треба генерално да биди поставено прашањето: Дали има луѓе родени во муслимански семејства, а покасно се декларираат како атеисти.
Одговорот скоро на сите ни е познат. Повеќе би вредела дискусијата зошто е така само кај муслиманите.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Познавам неколку Турци атеисти, ама не и Албанци. Кај нив поретко се користи мозочниот потенцијал веројатно.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.175
Нема. Тоа е карактериста само на Македонците (нека извинат што ги нарекувам Македонци, знам дека им пречат вакви глупости како националност и слично)
.
Имаат чат-пат и по некој хипи-шипац другар и со него се у стил , “уживај брад, политичарите сакаат да не скараат, ние треба да се сакаме’’ ама таа дружба прекинува кога се криткуваат религијата и нациите т.е кога се критикува нивната. Дакле во тие нивни седенки е многу дозволено и нормално да се пљамка за антиквизација и македоноидите ама за тепачките во автобуси и Смилковско езеро на пример, криви се политичарите и свеста.

Понижување на својата религија и нација (пак се извинувам) е само наша одлика (извенете и за ова наша)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас мислам дека треба генерално да биди поставено прашањето: Дали има луѓе родени во муслимански семејства, а покасно се декларираат како атеисти.
Одговорот скоро на сите ни е познат. Повеќе би вредела дискусијата зошто е така само кај муслиманите.
Нема некоја дискусија, очигледно е дека станува збор за добро програмирање.

Kajgana Shop

На врв Bottom