Дали е Бог видлив или никој го нема видено?

• Креатор на темата Креатор на темата Soul-of-Space
  • Време на започнување Време на започнување

Ама ти пак зборуваш за мене дали имам или немам поим. :) Реков јас некогаш нешто за тебе? Јас зборувам за твојата вера, религија која ти ја преставуваш како знаење полно со факти.
Истото го зборувам и јас: давам можност дека некој немоќен да го види богот рекол дека е невидлив, а ти веруваш безусловно во тоа заради законите додадени дополнително со изминување на годините!
Самиот се правиш немоќен заради верувањето во можеби немоќни луѓе! И ти тврдиш како Алах е невидлив бидејќи така рекол некој! И ако се појави еден што ќе каже дека го видел, вие ќе го каменувате или искасапите бидејќи ќе биде богохулник според вашиот ценет шеријатски закон!
Не така... едноствано не бидува.

Никој не гледа подобар живот преку големата разновидност на религии дијаметрално спротивни и непријателски настроени една кон друга во самата нивна суштина! Вие ќе се убивате, мразите и гоните се додека не исчезнете!

Изјавите во стилот: Постои еден бог, директно повлекува дека не само што сите од боговите, освен еден, се невидливи, ами и дека не постојат истите! Нели..
--- надополнето: 3 декември 2013 во 17:19 ---
Мозокот е материјален, има димензија во главата на човекот, но умот и разумот се нешто друго, а душата нешто трето за што ти немаш поим.

Ти рече мозок, ниту ум ниту разум не спомна, помалку душа :)

Јас немам одобрување кон оние кои зборуваат за поимот душа а велат дека се црви пред некаков си бог кој што веруваат дека не може да се види!

Ама ти пак зборуваш за мене дали имам или немам поим. :) Реков јас некогаш нешто за тебе? Јас зборувам за твојата вера, религија која ти ја преставуваш како знаење полно со факти.
Истото го зборувам и јас: давам можност дека некој немоќен да го види богот рекол дека е невидлив, а ти веруваш безусловно во тоа заради законите додадени дополнително со изминување на годините!
Самиот се правиш немоќен заради верувањето во можеби немоќни луѓе! И ти тврдиш како Алах е невидлив бидејќи така рекол некој! И ако се појави еден што ќе каже дека го видел, вие ќе го каменувате или искасапите бидејќи ќе биде богохулник според вашиот ценет шеријатски закон!
Не така... едноствано не бидува.

Никој не гледа подобар живот преку големата разновидност на религии дијаметрално спротивни и непријателски настроени една кон друга во самата нивна суштина! Вие ќе се убивате, мразите и гоните се додека не исчезнете!

Изјавите во стилот: Постои еден бог, директно повлекува дека не само што сите од боговите, освен еден, се невидливи, ами и дека не постојат истите! Нели..
--- надополнето: 3 декември 2013 во 17:19 ---

Ти рече мозок, ниту ум ниту разум не спомна, помалку душа :)

Јас немам одобрување кон оние кои зборуваат за поимот душа а велат дека се црви пред некаков си бог кој што веруваат дека не може да се види!

Јас сум се убедил себеси и доволен доказ за неговото постоење се неговите творби од кои една сум и јас самиот.

[quote="kralot, post: 6279478, member: 15288"
Мозокот е материјален, има димензија во главата на човекот, но умот и разумот се нешто друго, а душата нешто трето за што ти немаш поим.[/quote]

Кај се наоѓа душата, од што е составена, која и е атомската тежина, од кои материи е создадена ?

Демоните и Џиновите се тие други суштества кои го делат светот со човекот.

Абе вие стварно верувате дека постојат вакви ствари? Не ви е некоја метафора? Како изгледаат? Што праат?

Јас сум се убедил себеси и доволен доказ за неговото постоење се неговите творби од кои една сум и јас самиот.

Доволен доказ за тебе е тоа што се сметаш за створ и доволно малечок и недостоен да го видиш својот господар?
Ех... ок :) Сепак тоа е твое верување.

a virtual particle is a transient fluctuation that exhibits many of the characteristics of an ordinary particle, but that exists for a limited time

Значи душата трае ограничено време... има рок на траење и не е вечна?

Еднаш кванта заувек кванта ти е во квантниот свет. Може да оди напред, назад во време просторот....затоа ти не ја гледаш.

Еднаш кванта заувек кванта ти е во квантниот свет. Може да оди напред, назад во време просторот....затоа ти не ја гледаш.

Имам одено и напред и назад во веме и простор такво нешто не сретнав

Али пази....заради quantum measurement problem може и да влијаеш на колапс на брановата функција.

може али и не мора ако си внимателен и дисциплиниран како користиш протокот на термосоидите кога анулираш кванти од состојба на позитивно мирување во негативен отскок на флуктрација

може али и не мора ако си внимателен и дисциплиниран како користиш протокот на термосоидите кога анулираш кванти од состојба на позитивно мирување во негативен отскок на флуктрација

Ти си знаеш...голем си. Јас да те упозорам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom