Дали е Бог видлив или никој го нема видено?

• Креатор на темата Креатор на темата Soul-of-Space
  • Време на започнување Време на започнување

Ваквите изјави треба да ги напишеш во стилот:
Верувам дека... и потоа следуваат можните варијации и верувања според тебе.

Кои се тие подобри од човекот?
Кој го испратил човекот на Земјата?
Кој му дал разум?
Кој решава кој ќе го води светот?

Никогаш видениот Аллах од страна на верниците?

Како постои Алах, меѓу сите други богови? Веруваш дека се лажни? На невидено?
--- надополнето: 3 декември 2013 во 16:13 ---

Тоа се зборови на Ипси, не мои :)

Јас тоа го зборувам. Христијаните велат само нивниот бог е вистински, евреите велат дека ниту вашиот ниту христијанскиот бог се вистински, ами само богот на израилевите синови е вистинскиот бог. Вие имате свој...
Источните народи пак имаат свои многу богови...

Може да зборуваме за мистика и да речеме дека еден е богот но со различни имиња. Ако е така: зошто многу религии кои се една против друга и тоа отворено?
.

Сам себе убија....:pos:

Не е негирање, туку став дека на апсолутно ниво нема разлика помеѓу ниедна религија.

Сам себе убија....:pos:

Не можам да се мешам во идеите и размислите на Ипси :)
Ако се е едно на врвот, религиите се глупост, поделеноста е глупост, верувањето е глупост.
Многуте невидливи богови дадени од религиите не сметаш дека создаваат хаос и поделба? Бидејќи со верување не се постигнува напредок. Ами со работа.
Ако не го видиш богот и веруваш на некој кој што можеби во својата неспособност да го види, рекол дека е невидлив тој и тој бог и треба само да веруваш, за кај си? :)
За во религија!

Не можам да се мешам во идеите и размислите на Ипси :)
Ако се е едно на врвот, религиите се глупост, поделеноста е глупост, верувањето е глупост.
Многуте невидливи богови дадени од религиите не сметаш дека создаваат хаос и поделба? Бидејќи со верување не се постигнува напредок. Ами со работа.
Ако не го видиш богот и веруваш на некој кој што можеби во својата неспособност да го види, рекол дека е невидлив тој и тој бог и треба само да веруваш, за кај си? :)
За во религија!

Вашиот 9ти ритуал е верување или знаење?

Дојди ти прво за 0 да правиш муабет за инидијација после другото :)
Ти не знаеш Бог како се пишува на еврејски не пак да знаеш нешто поеќе!
За тебе се е невидливо!

Немаш што да ми кажеш на темава за тоа како богот е невидлив можеби заради неспособноста на некои, а? :)
Или ќе ми кажеш дека ти си го видел својот искасапен бог собран од сите религии?

Каков е твојот бог? Видлив или невидлив, како Алах?

Ваквите изјави треба да ги напишеш во стилот:
Верувам дека... и потоа следуваат можните варијации и верувања според тебе.

Кои се тие подобри од човекот?
Кој го испратил човекот на Земјата?
Кој му дал разум?
Кој решава кој ќе го води светот?

Никогаш видениот Аллах од страна на верниците?

Како постои Алах, меѓу сите други богови? Веруваш дека се лажни? На невидено?
--- надополнето: 3 декември 2013 во 16:13 ---

Тоа се зборови на Ипси, не мои :)

Тие подобри на човекот сеуште се непознати на човекот, но може да се каже во одредени ситуации дека ангелите се подобри од човекот, а за она што се знае дека постојат други како доказ се Дзиновите или Демоните, денес постојат голем број на луѓе кои имаат моќ да зборуваат со нив, а како доказ дека постојат можеш да побараш на Ѕоутубе има голем број на видеа кои се снимани за време на таа комуникација, односно ритуал каде човекот кој има знаење како да разговара со нив, им помага на други луѓе кои се нападнати или обземени од демони во спасувањето од нив, ако веруваш на самиот себеси можеш да ги погледнеш видеата но знај дека изгледаат болно.
--- надополнето: 3 декември 2013 во 16:27 ---

Се занесуваат дека вешто го избегнале прашањето за душата.

Хм:свиркам:

Абе ајде. Сега падна мојата надеж да се помуабетам одлично со тебе!

Значи ти не знаеш дека постојат. Веруваш и во тоа.
Како да правам муабет со тебе сега? Ми зборуваш за некаква вистина, која и не е вистина бидејќи ти не знаеш, ами веруваш во ова што го напиша.

Да сакав да гледам филмови со демони и слично ќе гледав Константин, Егзорцизмот на Емили Роуз... а не религиски пропаганди!

Дали ти си видел бог или демон или ангел преку некакви ритуали?
Ако не си видел, држи се на верувањето дека се е невидливо!

П.С. Јас никогаш не зборувам за такви концепти како душа и битие. Треба да пишувам есеи. Бидејќи општо прифатените знаења за работите реков еднаш: водат кон грешки. Го видов и не го одговорив бидејќи моите системи на симболи се различни од твоите и тоа со еони. Нема да се објасниме. :)

Абе ајде. Сега падна мојата надеж да се помуабетам одлично со тебе!

Значи ти не знаеш дека постојат. Веруваш и во тоа.
Како да правам муабет со тебе сега? Ми зборуваш за некаква вистина, која и не е вистина бидејќи ти не знаеш, ами веруваш во ова што го напиша.

Да сакав да гледам филмови со демони и слично ќе гледав Константин, Егзорцизмот на Емили Роуз... а не религиски пропаганди!

Дали ти си видел бог или демон или ангел преку некакви ритуали?
Ако не си видел, држи се на верувањето дека се е невидливо!

П.С. Јас никогаш не зборувам за такви концепти како душа и битие. Треба да пишувам есеи. Бидејќи општо прифатените знаења за работите реков еднаш: водат кон грешки. Го видов и не го одговорив бидејќи моите системи на симболи се различни од твоите и тоа со еони. Нема да се објасниме. :)

Јас сум чул со свои уши и сум видел со мои очи како човек разговара со Џин кој се наоѓа во телото на друг човек, човекот во кој е џинот го знам долго време и по она што го гледам и слушам сум сигурен дека не е он тој кој говори и оној кој говори го опишува неговото битие и тоа не е религиска пропаганда, туку го има во сите субјекти, науката тоа не го говори бидејќи според нејзините методи засега не може да го докаже нивното постоење, кое постоење некои религиозни лица преку дужевни ритуали го докажуваат, а науката нема метод за да го опише битието на душата барев за сега.

Религијата, барев мојата јасно го опишува тоа и го дефинира.

Ако и тоа не ти е доказ дека постојат Џиновите, не знам дали точно преведено на Македонски би било Демони, бидејќи некој демоните ги дефинира како души на починатите, што не е точно за Џиновите, бидејќи Џиновите се створенија како и човекот кои живеат паралелно со човекот во овој свет.

они се организирани исто како и луѓето, имаат свои градови и општествено уредување и и они се припадници на религии исти како и луѓето, има Џинови Христијани, Муслимани Евреи и др.

Се додека не зборуваш самиот со бог и со демони или анѓели, мислам дека не е умесно да се шири дезинформации како тие постојат.
Така се создаваат религии.
Ако не си знаел, немаш ни 2% пристап до новите сознанија на науката! Науката нема никаква обврска да објавува јавно што е пронајдено а што не! Тоа е јасно нели?

Религијата ништо не дефинира, нуди само верување.

Не ми е доказ дека постои било што.

Да, џиновите кај вас се демони, клифоти кај другите...

Се додека не зборуваш самиот со бог и со демони или анѓели, мислам дека не е умесно да се шири дезинформации како тие постојат.
Така се создаваат религии.
Ако не си знаел, немаш ни 2% пристап до новите сознанија на науката! Науката нема никаква обврска да објавува јавно што е пронајдено а што не! Тоа е јасно нели?

Религијата ништо не дефинира, нуди само верување.

Не ми е доказ дека постои било што.

Да, џиновите кај вас се демони, клифоти кај другите...

Јас ти каживам дека сум го чул и видел тоа лично, ако ти е мал доказ онда ок!

Демоните и Џиновите се тие други суштества кои го делат светот со човекот.

а твое е ако не ми веруваш, но ако сакаш може да те одведам онаму каде го прават тоа па и сам да се увериш, но сепак многу сме јас и ти мали за да го слушниме и видиме бог, но пратениците го слушнале, Мојсеј, Мухаммед, Адам се пратеници кои го слушнале, а тоа го потврдуваат нивните современици, кои ја пренесуваат информацијата и вистинитоста како директни сведоци, а ти ја немаш таа можност за да го слушнеш лично тоа, така да ќе мора да чекаш да ти заврши овоземската етапа.

Нема пак да се уверам. Реков: мојот метод е преку мене самиот, не да гледам.
Не, ти си малечок по своја волја, не ме буткај и мене таму!
Го слушнале е верување, не факт. Не може верувањето твое да е факт и знаење! :)

Батали што можности имам јас, рече и ти самиот има чудни луѓе по планетата Земја ;)
Само муслиман нема да го види својот бог тука на земјата и мора со сите сили да верува дека постои истиот! И да сака шеријат даден од бог кој што не го видел!
И да убива и казнува заради бог кој што не го видел.

Премногу е голема твојата маленкост по се изгледа. Штета.

Абе кои џинови и џуџиња...Хепта си разговара лично со Диабло :LOL:

Нема везе и да бидете на лице место нема да ви биде доволен доказ, бидејќо вашиот мозок е заглавен во материјализмот, за вас духовноста не постои.

Сега мора д аодам, немојте мн да пишувате, за д ане ми биде мака да ве читам со страни и страни кога ќе се вратам ;)

Бидете ми поздравени.

Абе кои џинови и џуџиња...Хепта си разговара лично со Диабло :LOL:

Имам помлади пријатели кои ја играа таа игра :) Демек добра :)
--- надополнето: 3 декември 2013 во 17:09 ---
Нема везе и да бидете на лице место нема да ви биде доволен доказ, бидејќо вашиот мозок е заглавен во материјализмот, за вас духовноста не постои.

Сега мора д аодам, немојте мн да пишувате, за д ане ми биде мака да ве читам со страни и страни кога ќе се вратам ;)

Бидете ми поздравени.

Твојот мозок ептен слободен а? :) Со верување дека алах е единствен, невидлив, другите се неверници... а преставено тоа од тебе како верник дека е апсолутна вистина? И другите заглавени а?
А да, мозокот е нематеријален :)
Гледам.

Бидете ми поздравени.

Не сум јас атеист...поздрав (Y)

Нема пак да се уверам. Реков: мојот метод е преку мене самиот, не да гледам.
Не, ти си малечок по своја волја, не ме буткај и мене таму!
Го слушнале е верување, не факт. Не може верувањето твое да е факт и знаење! :)

Батали што можности имам јас, рече и ти самиот има чудни луѓе по планетата Земја ;)
Само муслиман нема да го види својот бог тука на земјата и мора со сите сили да верува дека постои истиот! И да сака шеријат даден од бог кој што не го видел!
И да убива и казнува заради бог кој што не го видел.

Премногу е голема твојата маленкост по се изгледа. Штета.

Не спроведува шеријат во име на бог за да убива и прави неред, туку да ја оправда својата улога на водач, да го даде својот придонес кон подобар живот на земјава, а нормално и да го постигне Божјото задоволство.

Дали е тоа што јас сум свесен за мојата немоќ како човек поисправно или тоа што ти се сметаш за многу голем а немаш поим ниту за твоето духовно постоење е тема на која треба да се преиспиташ.
--- надополнето: 3 декември 2013 во 17:13 ---
Имам помлади пријатели кои ја играа таа игра :) Демек добра :)
--- надополнето: 3 декември 2013 во 17:09 ---

Твојот мозок ептен слободен а? :) Со верување дека алах е единствен, невидлив, другите се неверници... а преставено тоа од тебе како верник дека е апсолутна вистина? И другите заглавени а?
А да, мозокот е нематеријален :)
Гледам.

Мозокот е материјален, има димензија во главата на човекот, но умот и разумот се нешто друго, а душата нешто трето за што ти немаш поим.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom