kralot
Вистина!!
- Член од
- 9 април 2008
- Мислења
- 466
- Поени од реакции
- 72
Повтор
Повторно не се разбираме, јас ти потенцирам, не ми смета мене, туку на системот, кој систем го регулира тоа, а тоа што има толку голем број на самохрани мајки, види малце анализи па ќе видиш колку има невладини здруженија кои се занимаваат со проблематиките на самохраните мајки, па ќе видиш колку од тие самохрани мајки се јавуваат во тие здруженија да бараат помош, секоја чест на исклучоците, но ретки се и и тие го оствариле тоа со некакви фамилијарни или пријателски врски, или убави позиции кои ги здобиле пред таа ситуација.
Дали штетењето е директно или индиректно, тоа е штетење!!
Ако за тебе е робување ако немаш право да бидиш педофил или хомосексуалец или крадец и убиец, тоа е друго прашање, можеби имаш некоја модерна дефиниција за роб.
Во секој случај, не можеш да докажеш дека дека не е потребен законот и казните, е тие казни кои ги набројуваш се за најсуровите грешници, како што се убијците, дури и за крадците нема смртна казна.
Цигарите во исламот се мекрух, тоа значи непожелни и Исламот му препорачува на верниците, некои исламски правни школи чинот пушење го сметаат за нечиста особина, па така човек после пушење треба да земе абдест, односно да се измие на точно пропишан начин за да може да пристапи на молитва.
Тоа е ставот на исламскиот систем во врска со цигарите.
Немам јас никаква системофобија, ниту оправдувам силување, крадење и убиства, тие случаи директно повредуваат и влијаат на нечиј живот, случаите за кои јас дискутирам немаат врска ниту со крадење, ниту со силување, ниту со убивање! Поентата беше ако ти сметаш нешто за несоодветно, не го практикувај, но не се мешај во животот на останатите и не им ги наметнувај своите морални начела како единствено прифатливи! Носење мини сукња не се споредува со убиство или кражба! Едното не ги тангира останатите на ниеден начин, другото да!
Крајно лицемерие е под оправдувањето дека нешто правиш за доброто на сите, да се залагаш за робски систем и да го спречуваш правото на сопствен избор затоа што наводно жените биле неспособни сами да изгледаат дете или ако имале повеќе партнери, ќе незнаеле чие е детето! Знаеш ли колку самохрани мајки има и тука и во западните земји? Како тие успеале да опстанат? И тоа не само да опстанат, туку и да имаат успешни кариери! Или затоа што нешто како хомосексуалноста според тебе не било природно и ќе го загрозело опстанокот на човештвото... Па зарем ти можеш да станеш хомосексуалец само затоа што ќе има некој во твое опкружување кој е?! И ако не е природно, зошто е присутно и кај животните? Јас не сум видел животни да пушат цигари, па сепак невидов исламот да казнува со бесење пушачи?
Вие се залагате за режим кој пропагира репресија под изговор дека тоа е за доброто на човештвото.
Повторно не се разбираме, јас ти потенцирам, не ми смета мене, туку на системот, кој систем го регулира тоа, а тоа што има толку голем број на самохрани мајки, види малце анализи па ќе видиш колку има невладини здруженија кои се занимаваат со проблематиките на самохраните мајки, па ќе видиш колку од тие самохрани мајки се јавуваат во тие здруженија да бараат помош, секоја чест на исклучоците, но ретки се и и тие го оствариле тоа со некакви фамилијарни или пријателски врски, или убави позиции кои ги здобиле пред таа ситуација.
Дали штетењето е директно или индиректно, тоа е штетење!!
Ако за тебе е робување ако немаш право да бидиш педофил или хомосексуалец или крадец и убиец, тоа е друго прашање, можеби имаш некоја модерна дефиниција за роб.
Во секој случај, не можеш да докажеш дека дека не е потребен законот и казните, е тие казни кои ги набројуваш се за најсуровите грешници, како што се убијците, дури и за крадците нема смртна казна.
Цигарите во исламот се мекрух, тоа значи непожелни и Исламот му препорачува на верниците, некои исламски правни школи чинот пушење го сметаат за нечиста особина, па така човек после пушење треба да земе абдест, односно да се измие на точно пропишан начин за да може да пристапи на молитва.
Тоа е ставот на исламскиот систем во врска со цигарите.