Јас не верувам само кога се работи за „божјиот“ пишан збор и најмалку верувам на твоите научњаци кои дриблаат за Коранот и исламот и велат дека е универзален и дека секој е муслиман!
Ако е така, тогаш јас ќе бидам првиот кој што ќе го распне твојот бог, како муслиман мислам!
Верникот ВЕРУВА дека му говори на богот, но каде е богот? ГО слушна ти твојот Алах?
Го виде? НЕ!
Треба да верувам дека директно зборуваш со богот?
Не можам! Прифати го тоа дека за мене твојот бог е само еден атрибут на нешто многу поуниверзално од твојот „бог“ во кој што веруваш и ти се гради целиот морален и етички па и правен систем!
Не може да се гради систем ако центарот е невидлив
Мухамед се верува дека примил нешто! А дали примил, може да дискутираме

Религијата е отворена тема денес за сомневање, прашување и слично! Ете како ова: дали богот се гледа или не! И ако не се гледа зашто! Слепи сте?
Ти знаеш дека си неспособен да го видиш твојот бог на Земјата заради религијата која ти дава вера, а не спознавање!
Може и така нели?
П.С. И што сите пишувате како Спирета наш, со бои? Ве читам јас не се сеќирајте
--- надополнето: 2 декември 2013 во 16:24 ---
А кроули ги видел?...

...ај ќе ти се молам,не ме смеј од сабајле...
Да, го видел

Но тоа не е ниту Алах ниту Исус

По патот ги убил сите, до божественото!
Исус е нели пратеник според Арапите од VII век! Така? Не е бог ниту според евреите!
Значи или арапот или христијанинот лаже во врска со богот!
Ти кому му веруваш? НИкому?
Ако е така, добре дојде
Зошто си христијанин ако не си го видел богот твој?

Убаво ти е да веруваш, да си се надеваш? Сакаш да те спаси некој од тебе самиот?
Напомена ти за одредени луѓе тука на кајгана и дека се предавници на татковата вера! Демек не се христијани! Од каде знаеш дека нечии предци се следбеници на еврејската секта од I-II век? Од каде знаеш дека нечии предци не се директни патријарси на Богот! А не на демијургот како што велат гностиците?
Ако можел некој евреин пред 3000 години да зборува со богот tete a tete, зошто бре вие сега се задоволувате само со вера? Неспособни сте? Се плашите? Што?
Кажете еднаш зошто... да си знаеме!