К-15 заминува во историјата

Да начекаат добар материјал за реметење мислите нема да се појават со ново видео ? :icon_lol:

Инаку после 1500 скечеви снимани, им снема од идеите веќе...
Последниве неколку години скечевите претежно им се базираа на вицеви.
Не се како што беа порано.

Инаку :cuc:
Немам зборови. Секоја чест за екипата.

Имаат идеи, имаат и матерјал за склопување и реметење.
Фактот е дека после ова (и ред други затварања) слободата во медиумите е строго контролирана. Зошто викам дека не е ускратена? Затоа што сеуште има неколку квази реметџии на власта кои самата таа им ја склопува и доделува програмата.

Без оглед што им беше опаднат квалитетот јасно е кои се правите причини за нивното неемитивање.

Ајде, нека се најде некој да ми наброи макар едно, само едно шоу или емисија и од забавен и од политички карактер кое е критички насторено кон сегашнава владина гарнитура.

Уште еден показател дека целото македонско општество е една обична сива леплива маса, пасивна и безживотна.

Време на интернет е.....не знам кој тоа таму може да ги цензурира...
Зошто не се снајдоа до сега да оформат портал и малку по-герилски да делуваат, без преголема заработувачка...скечовите се многу гледани на youtube...

Рака на срце, колку и да ги сакам, факт е дека последниве 2-3 години не беа тоа тоа. Твитови и вицови ги прилагодуваа во скечеви, ретко што им беше оригинално. Сепак, жал ми е, најпознатото дуо-трио чии стари скечеви секогаш ќе не засмеваат. Секогаш ќе ги сакам и се надевам дека ќе се вратат некогаш јачи од икада!:)
Само да не е во тај стил :D

18246-970160-13408831-100_1116.JPG

Од рекла казала муабети, имале сериозни муабети со луѓето во црно.Изгледа некој е слаб на его.

Да живеат инвестициите!
http://www.mkd.mk/makedonija/skopje...ivni-za-tri-meseci-se-izdadeni-16000-upati-za

Имаат идеи, имаат и матерјал за склопување и реметење.
Фактот е дека после ова (и ред други затварања) слободата во медиумите е строго контролирана. Зошто викам дека не е ускратена? Затоа што сеуште има неколку квази реметџии на власта кои самата таа им ја склопува и доделува програмата.

Јутјуб и нивниот официјален канал ? Таму би имале поголема слобода.
Или и таму ќе се соочат повторно со проблеми ?

За пари не е можно да немаат или публика/незаинтересираност тоа сум барем 100000000% посто сигурен. Политиката пак вмешала прсти, нема што друго.
Него да не имаат поголем рејтинг од па овој се исплашил. :pos:

http://www.youtube.com/watch?v=guTOak30rZ8 Е оваквите скечови на К-15 ни недостигаат,ама тоа беа други времиња тогаш Македонија ја живееше својата демократија.Верувам дека тогаш и сегашниов премиер како тинејџер уживал кога ги гледал.

Јутјуб и нивниот официјален канал ? Таму би имале поголема слобода.
Или и таму ќе се соочат повторно со проблеми ?

Да. За жал. Ние мислиме дека ја гледаме целата слика, но никогаш не ја знаеме позадината. Посебно во денешново време.

Еднооки прекинаа .... К-15 прекинаа .... зошто ... поради една причина ?!

Имаме скапани ебани глупи сељачки телевизии како канал 5,сител ,телма итн ... кои за тит не ги бива .... им даваат пари и простор на турски и индиски серии наместо на македонските продукции .... Сител се посраа со една мак серија која ја направи ја , која имаше ниски рејтинзи поради лошиот брз направен продукт колку да се покажат демек направиле ....Канал 5 ми ставиле уредничка на програма една поранешна плавуша водителка која ме иритираше со нејзиното смеење и не покануваше на шити ручек и мисли дека ја бива сосе ефтини промашени инвестиции на квизови и емисии и мисли дека го освоила светот .... за мене вистински канал моментално кој работи добро и супер е МТВ само , прават домашна продукција од спорт,емисии итн .... не знам како поминале к-15 таму,дали им понудиле на МТВ, тетка ми беше секретарка во нивната продукција,изгледа треба да ја прашам .... инаку навистина сум разочаран .... од Милионер, Еднооки,к-15 итн ... едноставно тоа е тоа .... глупи телевизиски станици едноставно кои се на пат за умирање и им се приближува време крајно .... СИтел ќе опстане поради владава некое време , канал 5 и Телма се веќе мртви ... No Rest In Peace .... in Hell .... толку негатив енергија ми се излива сеа :mad:

Без оглед што им беше опаднат квалитетот јасно е кои се правите причини за нивното неемитивање.

Ајде, нека се најде некој да ми наброи макар едно, само едно шоу или емисија и од забавен и од политички карактер кое е критички насторено кон сегашнава владина гарнитура.

Уште еден показател дека целото македонско општество е една обична сива леплива маса, пасивна и безживотна.

:cuc:

Па секако,оваа власт не подлежи на критики.Се што беше опозициски настроено против нив се замре.Е ај сега речи дека немало режим во Македонија.

Toчно...какви овци од народ сме ние, 15 години К-15 мегуредови укажуваа....поглупо нешто од еден македонец се двајца македонци, а толпа македонци се лоботомија = стадо овци...

Време на интернет е.....не знам кој тоа таму може да ги цензурира...
Зошто не се снајдоа до сега да оформат портал и малку по-герилски да делуваат, без преголема заработувачка...скечовите се многу гледани на youtube...

Тоа време на интернет уште не е стигнато кај нас... Џабе толку гледаност кога во Македонија не можеш да станеш партнер на ЈуТуб, т.е. не можеш да профитираш. А за портал пак треба реклами, а реално кој ќе се осмели да се рекламира таму?

Еднооки прекинаа .... К-15 прекинаа .... зошто ... поради една причина ?!

Имаме скапани ебани глупи сељачки телевизии како канал 5,сител ,телма итн ... кои за тит не ги бива .... им даваат пари и простор на турски и индиски серии наместо на македонските продукции .... Сител се посраа со една мак серија која ја направи ја , која имаше ниски рејтинзи поради лошиот брз направен продукт колку да се покажат демек направиле ....Канал 5 ми ставиле уредничка на програма една поранешна плавуша водителка која ме иритираше со нејзиното смеење и не покануваше на шити ручек и мисли дека ја бива сосе ефтини промашени инвестиции на квизови и емисии и мисли дека го освоила светот .... за мене вистински канал моментално кој работи добро и супер е МТВ само , прават домашна продукција од спорт,емисии итн .... не знам како поминале к-15 таму,дали им понудиле на МТВ, тетка ми беше секретарка во нивната продукција,изгледа треба да ја прашам .... инаку навистина сум разочаран .... од Милионер, Еднооки,к-15 итн ... едноставно тоа е тоа .... глупи телевизиски станици едноставно кои се на пат за умирање и им се приближува време крајно .... СИтел ќе опстане поради владава некое време , канал 5 и Телма се веќе мртви ... No Rest In Peace .... in Hell .... толку негатив енергија ми се излива сеа :mad:

Си се запрашал ли зошто повеќето такви емисии како Еднооки, К-15 па и милионер, немаат место на големите екрани додека турските, индијските и слични емисии на деградирачко америчко општество како Фарма, Х-фактор, Велики брат, имаат толкава масовност?
Посебно во последниве 3-4 години?

Љупчо Каров се изјасни дека к-15 ќе престане да постои поради тоа што нема телевизии заинтересирани да ја емитуваат емисијата и дека нема доволно средства.

На 23.11 к-15 прослави јубилееј од 20 години постоење да недела дена подоцна и официјално згаснаа, Каров не знае што ќе се случи понатаму

Последниот циклус се емитуваше на Алфа, а година дена не е снимена ниту една епизода.

Извор: http://think.mk/2013/12/02/po-dvaeset-godini-k-15-zaminuva-vo-istorijata/
:place::place::place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom