Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Тројца на кец ? Зависи до мару
катран, битно е количестфо на техаце
1 кец, дури и од просечна трава е и повеќе од доволен за 3-ца, барем за некој саат.

Освем ако не се работи за уфилмани траваџии, "брад, мене ме лупа само ако мзнам над 10 грама" :rolleyes:

P

parvati

Гостин
Да брат, тија што дуваф само за да се фалиф и курчиф дека можеф да испушиф поише да ни дуваф у тиииит и на мене и на тебе : )))

Алфаши ни дојдесфа пред зграду,али не искачаф од афто стоиф до нас а ми сс цфикан џоинт у руку ги чекамо да ги рендамо малце(али не као што Ѓурѓеф не ренда у религиски прашања). Едн пут не испрашувасфа кои смо што смо а имасмо џоинт у руку, финта е да не ги се тресете и плашите, него фино лепо разговарајте сс њима, кажите дека си стоите пред зграду,седите си тепате си време.Они су неписмени алфа глупаци, а и осмдес посто од њима су сељофци тешки, кои немаф појма ништо од андерграуд реални стфари

Член од
28 март 2006
Мислења
17.765
Поени од реакции
12.224
житарица коноп немаат, баш пред скоро време прашував и во Марвик-Буњаковец и во Биокулт, a изобилуваат со протеини со висока биолошка вредност. Ретка житарка со комплетен аминокиселински профил.
Во продавницата на зелен пазар веќе немаат, трнале се што е произведено од коноп. Nе проверив во биокулт.

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
1 кец, дури и од просечна трава е и повеќе од доволен за 3-ца, барем за некој саат.

Освем ако не се работи за уфилмани траваџии, "брад, мене ме лупа само ако мзнам над 10 грама" :rolleyes:
Е тие уфилманите најмногу ме нервираат.Кога си лупнат, лупнат си и уште 100 грама да испушиш исти курац е.Ама не, колку што им гледаат очи толку сакаат да испушат.И најјакото е кога ќе ти речат „абе ја не сум фатен“, а го гледаш во фацата дека е отепан и не знае кај е.:facepalm:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
--- надополнето: 2 декември 2013 во 13:51 ---
Е тие уфилманите најмногу ме нервираат.Кога си лупнат, лупнат си и уште 100 грама да испушиш исти курац е.Ама не, колку што им гледаат очи толку сакаат да испушат.И најјакото е кога ќе ти речат „абе ја не сум фатен“, а го гледаш во фацата дека е отепан и не знае кај е.:facepalm:
Една од причините заради која престанав да пушам, секогаш сите беа опседнати со тревата, наместо да уживаат, они уште пред да го допушат џоинтот прашуваа:

"Еј абе да идеме да земе уште"

"Ако не да сролам уште еден, ова некако малце беше" :icon_lol:

Врвот беше кога во средно, некогаш се идеше до таму што не се јадеше на одмори, за да се купи повеќе трева, па во град не се искачавме и слични идиоштини, онака напушен друштвото те тера да седиш во населба за да има повеќе пари за трева, лоша комбинација, доста лоша.

Моменти кога тревата која "не создава навика" го превзема твојот живот, и сите приоритети се менуваат, не се работи за некоја силна зависност, и ако сакате нема да ја класифицирам како таква, но дефинитивно ти е далеку по досадно и не-интересно кога си навикнат на трева, а си прекинал да пушиш.

Е сега, бидејќи досадата спаѓа во блага а богами во некои случаи и посериозна форма на депресија, јасно е дека тревата создава завиност, дали е минорна во секако депресивното општество во кое живееме или губееме не е битно, битно е дека не е така едноставно како што сите сакаат да ја престават нејзината употреба, дефинитивно завзема значен дел од животот.

Отидов ептен офтопик, нема да замерите али гледам да сум реален.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
Парвати доколку има напишано повеќе од три реченици (најчесто се повеќе) само напушен можам да го читам, само тогаш имам супер човечка концентрација за кумановски дијалект :icon_lol:
Далматински ми е многу полесен жими се...
--- надополнето: 2 декември 2013 во 14:06 ---
Моменти кога тревата која "не создава навика" го превзема твојот живот, и сите приоритети се менуваат, не се работи за некоја силна зависност, и ако сакате нема да ја класифицирам како таква, но дефинитивно ти е далеку по досадно и не-интересно кога си навикнат на трева, а си прекинал да пушиш.

Е сега, бидејќи досадата спаѓа во блага а богами во некои случаи и посериозна форма на депресија, јасно е дека тревата создава завиност, дали е минорна во секако депресивното општество во кое живееме или губееме не е битно, битно е дека не е така едноставно како што сите сакаат да ја престават нејзината употреба, дефинитивно завзема значен дел од животот.
.

Многу добро ја разбирам ситуацијата, предобро, само што не се согласувам дека тревата игра некаква кључна улога во создавањето навика. Друштвото влијае повеќе од тревата. Ако ти е интересно со друштвото/другарот и ако се навикните да си пиете во маало наместо да излегувате по кафичи и без трева ќе се создаде лоша неактивна навика со форми на депресија а познавам и примери.
Сето е навика, еве јас а и повеќето што ги знаев/сум ги запознавал не создадоја таква подолготрајна навика, ретки беа тие што останаа во тој филм ама тоа е повеќе карактер отколку супстанции меѓу кои и алкохол што влијаат на нервниот систем.

P

parvati

Гостин
Аеее Maгусе вечер дувај, ке дувам и ја и ке идемо на рендање куде Ѓурѓита, кидемо до сто и едно(далматинче) сс прашања и одговори : )))

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
Аеее Maгусе вечер дувај, ке дувам и ја и ке идемо на рендање куде Ѓурѓита, кидемо до сто и едно(далматинче) сс прашања и одговори : )))

Тешко се најдува сега на овие години (а и здосадена ми е), нови генерации изникнуваат и се помалци знам луѓе што можат "да ми се најдат". А секако, ко че најдам или читам на кајганава (посебно барам рендања такви како од Џурџи) или чувам за љубов :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Многу добро ја разбирам ситуацијата, предобро, само што не се согласувам дека тревата игра некаква кључна улога во создавањето навика. Друштвото влијае повеќе од тревата. Ако ти е интересно со друштвото/другарот и ако се навикните да си пиете во маало наместо да излегувате по кафичи и без трева ќе се создаде лоша неактивна навика со форми на депресија а познавам и примери.
Сето е навика, еве јас а и повеќето што ги знаев/сум ги запознавал не создадоја таква подолготрајна навика, ретки беа тие што останаа во тој филм ама тоа е повеќе карактер отколку супстанции меѓу кои и алкохол што влијаат на нервниот систем.
Секако, секој стимуланс, предизвикува одредена форма на депресија после негова континуирана употреба. Класичен психолошки момент, не е битно дали е трева, алхохол, или амфетамин.

Поентата ми беше дека ако нема зависност, или не е ништо страшно како што повеќето викаат, немаше главна тема во секоро секое друштво да биде набавката на паковка или 2, наместо провод и нормални активности кои секако можат да биде забавни и без стимуланси. Наместо тоа истите стануваат небитни, и се фрлаат во втор план, значи релативно осетна промена на навиките, социјалниот живот, и повеќето сегменти поврзани за него.

P

parvati

Гостин
Куде нас у друштфо е најнормално некој пред да искочи надвор да се јави на "човека" и да дојде сс замотан џоитн пред зграду. Значи днска ја друг дн ти, треќ дн он и такој си даамо туре,нешто слично као тура у кафиќ.
Али кд нема нема, здравје, не смо сфакодневни дувачи, дувамо кд се избаци некој, еве вечер ја ке се избацу.Ми не дувамо за да бидемо хај и да тресемо зелени, него дувамо за да гу ублажимо седенку,играње сони,табланет, покер, што и да е, поинтересно е на техаце
Финта е ми да га контролирамо тој, а не оно нас.Ја мислу дека се осеќам довољно разуман и иам цфрст карактер кд е у питање мара.Значи ако ме фати тј период кд не ми се дува, колко сакаш пали џоинти пред мене, џабе.Али кд ми се пафнуе пафну си, штокур.
Магусе напафкај се и читај : )))

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
Поентата ми беше дека ако нема зависност, или не е ништо страшно како што повеќето викаат, немаше главна тема во секоро секое друштво да биде набавката на паковка или 2, наместо провод и нормални активности кои секако можат да биде забавни и без стимуланси. Наместо тоа истите стануваат небитни, и се фрлаат во втор план, значи релативно осетна промена на навиките, социјалниот живот, и повеќето сегменти поврзани за него.

Да, главна тема беше тоа, и сеуште е меѓу младиве како што имам забележано, многу поретко е главна пиењето ама и тоа го има. Е сега, забранетото, брејкинг д ло моментот меѓу интересното дејство игра голема улога во лошата навика а посебно кога има меѓусебно тапшање по рамо меѓу другарите. Тие беа само периоди, ретки беа тие што се зафилмаа. психичка зависност е еднакво на навика а кога ќе се употреби тој збор зависност неферски се поврзува со зависноста од тешките дроги меѓу кои алкохолот и цигарите кои предизвикуваат, можат да предизвикаат тешка зависност со сериозни последици.
Не се согласувам со изедначувањето на зборот навика со зависност, без разлика дали е мала или голема.
Навика е да се интензивно љубакање со женската на клупа, ако ти раскине ќе чувствуваш блага накај посериозна депресија зависно од карактерот, исто како кога ќе престанеш да дуваш трева после подолг период интензивно дување. Тоа ми е муабетот, навика е а понатаму се зависи од карактерот...

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Разбирам што сакаш да кажеш, ама сепак сметам дека сето тоа најмногу зависи од луѓето во друштвото.Ако се сите такви во тоа друштво, не знам што да речам освен дека се тотално промашување.Цел муабет и општо целта на излегувањето да ти биде да најдеш трева е крајно глупаво.Пак ќе кажам, тоа се карактери недозреани и исфилмани до крајности шо не знаат како поинаку да се забавуваат.Ако некој си дозволи тревата да му е главна забава и причина за излегување и дружба, тогаш јас сум без зборови понатаму.И што е најтрагично, такви ликови има дури и премногу и заради нив владее мислењето дека тревата создава зависнот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
а бе ај, дур ја дував тревата беше нелегална па сега од ко ја оставив - ќе ја легализирале. Не може!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Зависност е можеби погрешен збор, наведов и во првиот пост дека не треба да се земе здраво за готово како релевантен :)

Поентата е дека тревата дефинитивно ги менува/лимитра секојдевните социјални активности, а со тоа и луѓето кои ја конзумираат, поготово оние кои се одседнати со неа. Би рекол дури и повеќе од алхохол заради начинот на однесување и промените на личноста при континуирано користење, наведов горе од кој аспект мислам поточно кога зборам за овие навики. Мрзеливоста, загубата на концентрација, како и не - присебноста исто така се зголемуваат.

Иначе, не се работи само за моето старо друштво кое го имаше овој проблем, голем дел од траваџиите оние посериозните со кои сум се дружел имале вакви ставови кога се работи за трева, не е случајност дефинитивно.

Можеби не до толку како првиот пример, но сите имаат променети приоритети и осетна промена во однесување откако почнале да пушат во споредба со претходно, за ова сум 100% сигурен, дури и јас се сменив, не до толку секако но се сменив.

?

..........

Гостин
Интересно нешто што сум приметил дека возачите под дејство на марихуана возат повнимателно одколку во нормална состојба, имам пријател заљубен во автомото спортови, вози како да е на трки постојано, НО кога е напушен не мрда повеќе од 80 па незнам на каков автопат да е, не дека се плаши или има параноја од марихуаната, туку е максимално опуштен вози полека и ужива во возењето, ова сум го приметил и кај други..

Kajgana Shop

На врв Bottom