Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
S

Sagan

Гостин
Што сте се растревожиле толку? Овде убаво се гледа дека издавањето државјанства си тече, иако со намален обем заради скандалот со косовските шќиптари и притисокот од ЕУ врз комуњарската влада у Софија.

Значи вака изгледа еден протокол со одобрени и одбиени барања за државјанство:
Untitled.jpg

Какво не ви е јасно?

И нормално, немојте да чекате пасош ако на интервјуто сте рекле дека сакате државјанство заради бизнис, живеење у ЕУ, убави бугарки и подобар живот.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Друже што си запнал па ти со тие други опции, сите знаат дека има женење, зелена карта, иселеничка виза, сина карта... И сите знаат дека има способни адвокати што ке ти помогнат за да извадиш иселеничка карта пример за австралија но трошковите се околу 10-15 000 евра. Па овде луѓето немаат леб да земат ти викаш други опции.... Точно дека"Bez pari nema nisto. Nema ni besplaten rucek",епа затоа луѓето зимаат Бугарски пасоши да дојдат до некоја пара.. Пошо денеска сите знаат дека ако немаш пари богами во многу случаи немаш ни здравје со е најважно.

E pa ke otides na i ke rabotis na crno ke se ispotis nekoj mesec i posle ke si najdes zena za da te zeme za pari i sposobn advokat da ti ja istrca rabotata. Bez da se zamaras i cekas bugarski pasos.
Za taa godina/dve cekanje ti zaminale sigurno 15000 EUR (koi si mozel da gi zarabotis ako rabotis nadvor). Nemas opravduvanje. Sega i so mk pasos se odi nadvor bez problemi. Ima milion opcii za rabota na crno i baska povekje se plakja. Zavisi od covekot i od negoviot interes, potreba i zelba.

Член од
2 декември 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
Za zal ochigledno deka ne odi se po staro, vo poslednive 6 meseci izdavaat okolu 10% od brojot na drzhavjanstva shto izdavaa porano. Eve ovde mozes da vidis kolku drzhavjanstva izdavale sekoja nedela do pred 6 meseci
http://www.justice.government.bg/25/114/

A ovde mozes da vidis kolku izdavaat nedelno sega
http://www.justice.government.bg/25/217/
I ovde mozhesh da vidish na kolku lugje im baraat da dadat extra dokumenti shto ke dokazhat deka se Bugari, sekoja nedela
http://www.justice.government.bg/25/218/

Mozhe li nekoj da kazhe shto se tie novi dokumenti? Chitam deka vikate izvod od rodeni na dedo deka e Bugar ili pa vojna knishka, pa kade mozhe da se najde takvo neshto?
Se znae li dali ke se odzatne procesot ili ke ostane ovakva losha situacijata?!

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
imate ambasada i prasajte si. Ke si gi dobiete site informacii.

Baska ima i rok do koga. A i ne mora da ocajuvate za bugarski pasos. Ima opcija so zenenje za pari vo zemjite na EU, USA, Kanada. Postojat mnogu posrednici koi ke vi ja uredat rabotata sekako za pari.

Bez pari nema nisto. Nema ni besplaten rucek.
Пријателе не им нуди многу на овие,тие радо би зеле и некоја од вашите Албанките кои живеат во Вашингтон,Детроит,Торонто па нели гледаш дека нивната цел е по секоја цена да заминат од оваа мизерија.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Mizerija e tuka golema. Sekoj saka da zamine. A i bugarive se svestija. Bratuced moj ima bugarski pasos znaci deka ne e tocno deka samo na makedonci davaat. Davaa na site koi ke investira vo bugarska pari i otvori biznis ili e od poseben interes za drzavata.
Taka da koj znae da raboti i tuka ke naprai pari. Sve be najpametni.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Што сте се растревожиле толку? Овде убаво се гледа дека издавањето државјанства си тече, иако со намален обем заради скандалот со косовските шќиптари и притисокот од ЕУ врз комуњарската влада у Софија.

Значи вака изгледа еден протокол со одобрени и одбиени барања за државјанство:
Прегледај го приврзокот 78354

Какво не ви е јасно?

И нормално, немојте да чекате пасош ако на интервјуто сте рекле дека сакате државјанство заради бизнис, живеење у ЕУ, убави бугарки и подобар живот.

Нема ни еден одобрено до сега од тие што ги вратија за дополнителна проверка сеуште....
На овој список се одобрени тие што не беа изложени на дополнителна проверка односно бројчињата измеѓу....

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170

Odlicno, inace ke im gi konfiskuva drzavata parite. Stranec ne e pozelno da cuva pari nadvor od maticna zemja zasto koga togas moze zemjata kade sto gi cuvaat parite da im gi izede ili konfiskuva.
A vie ste zapnale bugarsko pa bugarsko. Se znae sto se pravi vo bugarska. Se civsaat bugarki koi mnogu ne sakaat i se eftini (pogotovo studentkite).
Toa e vistinski izbor. Vo takva satelitska drzava - Kipar se znae. Pari pa drzavjanstvo. Besplaten rucek nema nikade.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
zategnato e mnogu definitivno i ne se isplakja. Vadete rabotbi vizi i careto mu e rabota nadvor. I tamu zenenje za dokumenti.
Se znae najdobro e americki ili angliski pasos. Idete specalete, platete si i posle ke si dobiete kvaliteten pasos koj ke vi gi otvori site vrati vo svetot.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
zategnato e mnogu definitivno i ne se isplakja. Vadete rabotbi vizi i careto mu e rabota nadvor. I tamu zenenje za dokumenti.
Se znae najdobro e americki ili angliski pasos. Idete specalete, platete si i posle ke si dobiete kvaliteten pasos koj ke vi gi otvori site vrati vo svetot.
Абе доста ги разубедуваш луѓето,остави ги да прават како им е драга воља.Ако можело така лесно да се извади англиски или американски пасош,тогаш нема да ваделе бугарски.Ти не си здрав изгледа,каде тоа даваат работни визи,и знаеш ли колку чинат?Кој газда во некоја странска земја,би платил некого со работна виза?И доста со тоа женење за документи кога и тоа е скапа инвестиција,таа која би се оженила со тебе,треба добро да ја платиш за да ја држи устата затворена.Луд ли си ,или си на трава...(Затегнато или не,сите тие што си поднеле документи легално и ќе си добијат.Само тие како мене и тебе што немаме треба да му ја мислиме што понатаму)

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Абе доста ги разубедуваш луѓето,остави ги да прават како им е драга воља.Ако можело така лесно да се извади англиски или американски пасош,тогаш нема да ваделе бугарски.Ти не си здрав изгледа,каде тоа даваат работни визи,и знаеш ли колку чинат?Кој газда во некоја странска земја,би платил некого со работна виза?И доста со тоа женење за документи кога и тоа е скапа инвестиција,таа која би се оженила со тебе,треба добро да ја платиш за да ја држи устата затворена.Луд ли си ,или си на трава...

Ne sum lud. Dzabe vadis bugarski. Ako imas skolo sposoben si ke uspees i so makedonski ili srpski pasos. Koga mnogu moi bratucedi se ozenija vo svicarska site se sega so swiss passport. Podobro i ne moze da bide. E pa druze sve si ima cena. Vie sakate za dzabe. E nema takvo nesto.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ne sum lud. Dzabe vadis bugarski. Ako imas skolo sposoben si ke uspees i so makedonski ili srpski pasos. Koga mnogu moi bratucedi se ozenija vo svicarska site se sega so swiss passport. Podobro i ne moze da bide. E pa druze sve si ima cena. Vie sakate za dzabe. E nema takvo nesto.
Ајде та чивша,додека вадевме англиски и амерички,сега почнавме македонски и српски пасош да вадиме:pos:.Друже ти сигурно си добар за на софра,те бива само да збориш.Еве вадам евтин билет за Хамбург,стигнувам таму и што потоа,барам работа и кој би ме примил да работам со македонски пасош.Само би се прошетал низ градот и цурик назад.(Доволно делеше совети на другите,дај кажи што си сторил ти,дали воопшто си излегол оттука,и доста беше со тоа"bratucedite moi") П.С.Јас немам Бугарски пасош.Ако не си луд тогаш е она другото.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom