Прашања и одговори за и околу религијата

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Капитулација?
Nikolcho...zboruvame za chovek kako shto go napravil Bog, znachi normalni lugje , ne kako tebe ili roboti...
Ti sakash da mudruvash, i da postavuvash prashanja koi mislesh deka se inteligentni, ali vo sushtina se ateistichko materjalni vo koi e vkluchen samo intelektualniot centar koj se gleda preku nervi, zivci,logika i materijalizam....e zatoa ve narekuvam zaspani....ne vi rabotat drugite centri nego spijat vo dlabok son...:pos:
Nemoj i ti kako i Usain da mi kazesh deka vo Biblijata nikade ne pishuva deka kaj chovelot ima 7 centri i deka ova jas si go izmisluvam...kazi koj od ovie centri ne postoi?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
Дека некој бог те направил е верување, не факт!
Така?

Ако бог те направил, ќе беше посовршен! Така?

Од тука ти паѓа целата полемика за некаква вистина во врска со твоите центри и религии!

Не постои ништо кај човекот што го врзува со религиите освен верување, кое што е врзано со незнаење, надеж итн!
Тоа не се центри!

Ниту една религија не зборува за твоите седум центри!
Така да твоите одговори немаат врска со темава!
А и се неточни!

Не може разумот да има религиозен корен. Тогаш сите сме „заминале“! :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Дека некој бог те направил е верување, не факт!
Така?

Ако бог те направил, ќе беше посовршен! Така?

Од тука ти паѓа целата полемика за некаква вистина во врска со твоите центри и религии!

Не постои ништо кај човекот што го врзува со религиите освен верување, кое што е врзано со незнаење, надеж итн!
Тоа не се центри!

Ниту една религија не зборува за твоите седум центри!
Така да твоите одговори немаат врска со темава!
А и се неточни!

Не може разумот да има религиозен корен. Тогаш сите сме „заминале“! :)
usain ne mudruvaj...imash prashanja na temata so crno...pokushaj da odgovorish na istite, za da ti kazam shto e toa religija...ne mi tepaj prazna slama ovde....
Ako ne, ova vazi za tebe:
Se molat sektashite i ateistite da ne ja trujat temata so provokacii i gluposti....

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Капитулација?
.

Недавањето на одговор, некогаш е најдобар одговор!

Јас лично на секој кој што навистина бара одговор, би му предложил да го чита Светото Писмо се’ додека не му се отвори четвртиот центар (сакаш брои одозгора или одоздола, исто тие).

И така, ние имаме поцврсто пророчко слово;
а вие правите добро што внимавате на него,
како на светило што свети во темно место,
додека не осамне денот и ѕвездата Деница не болсне во вашите срца.

(2 Петр.1:19)

..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
usain ne mudruvaj...imash prashanja na temata so crno...pokushaj da odgovorish na istite, za da ti kazam shto e toa religija...ne mi tepaj prazna slama ovde....
Ako ne, ova vazi za tebe:
Ако не пак, тука сме за полемизирање и да те прашувам тебе од каде твоите центри се религиозни центри!
Ако не пак, треба да знаеш дека кај мене не пали молење!
Молењето пред твојот бог/богови!

Имаме прашања, ете постојано ги пишувам упатени кон тебе! И чекам одговор!
Повели...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ако не пак, тука сме за полемизирање и да те прашувам тебе од каде твоите центри се религиозни центри!
Ако не пак, треба да знаеш дека кај мене не пали молење!
Молењето пред твојот бог/богови!

Имаме прашања, ете постојано ги пишувам упатени кон тебе! И чекам одговор!
Повели...
Kako na neboto taka i na zemjata -Isus

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
Каде го има речено ова исус?
Ако не е во канонските евангелија, ами во коптските апокрифи кои црквата не ги признава, тогаш... што правиме? Секташки размисли не сакаме на теми за религија!

И ова е речено многу пред Исус, во земјата Мисир (Египет) од страна на големите мудреци во таа земја (2000-3000 години пред загадочниот Исус)! И ова како и твоите чудни „религиозни“ центри кај човекот нема ништо со религијата како концепт на верување!

Треба да си ги средиш знаењата за евреинот Исус, за христијанскиот Исус, за херметичкиот Исус!

Добро тројство нели? :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
Nauchi go Oche nash i kje vidish kaj go rekol...nema potreba da ti crtam dijagrami
Научено одамна, отфрлено одамна!
Нема потреба да црташ дијаграми, нема ни потреба да се трудиш да се расфрлаш со апсолутна вистина во врска со прашањата кои се поставуваат тука.

Кажи ми како тоа која религија учи дека имаме сексуален центар?
Која религија вели дека моторниот центар е битна работа во религиозното верување?

Која религија вели да веруваме дека имаме седум центри кои ти ги наброја и за кои се бориш да докажеш дека се факт, религиозен и тоа?

Повели.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.360
Dali chovechkata volja e del od bozjata volja i dali mozi da se stremi kon istata?
Зависи дали гледаш од инкарнатска перспектива или не. Ние работите ги гледаме од инкарнатска перспектива, врзани за телото. И од таму личи дека човековата воља е посебна.

:pos::pos::pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Зависи дали гледаш од инкарнатска перспектива или не. Ние работите ги гледаме од инкарнатска перспектива, врзани за телото. И од таму личи дека човековата воља е посебна.

:pos::pos::pos:
De kje te molam, poshto jas ne sum tolku inteligjentn...kazi mi shto ti e smeshno vo taa izjava na Isus?
--- надополнето: 30 ноември 2013 во 18:47 ---
Научено одамна, отфрлено одамна!
Нема потреба да црташ дијаграми, нема ни потреба да се трудиш да се расфрлаш со апсолутна вистина во врска со прашањата кои се поставуваат тука.

Кажи ми како тоа која религија учи дека имаме сексуален центар?
Која религија вели дека моторниот центар е битна работа во религиозното верување?

Која религија вели да веруваме дека имаме седум центри кои ти ги наброја и за кои се бориш да докажеш дека се факт, религиозен и тоа?

Повели.
Aj sega, bidi dobar kako shto si grozen i odgovori ti na moite prashanja na pochetokot od temava...grazie

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
Не мислам да одговарам на никакви прашања. Тука пишува прашања и одговори околу религиите. Што да ти одговорам во врска со религиите? :)
Се знае мојот став! Си ме читал нели до сега милион пати!

ЈАс прашувам а ти како религиозен ќе одговараш или ќе се повлечеш. Никој не те повикал тебе лично да одговараш. Ти се местиш постојано со твоите концепти кои ги сметаш за религиозни, а ние ги гледаме како секташка збиршина од размисли!

Повели образложи од каде тоа твоите центри (кој знае од каде соберени како концепт) се со религиозен концепт?
Која религија зборува за овие центри?

Дали твоите седум центри не се врзани со њу ејџ размислите за источните школи vs западната мисла + квази наука?

Дали не е ова твоја кованица на секташко-гурџиевски финти?

Ако е, заситени сме од твоите одговори кои секако не се точни ниту пак апсолутни!

Исус единствено што велел е: БУНТ против се! :)

Затоа и го распнаа нели!

Сигурно не го распнале евреинот за да те спаси тебе во Италија, како голем потомок на Александар Македонски, кој замисли, според некои го ширел христијанството!
И ти сакаш на вакви слични твои изјави да се обиде човек да демантира?

Абе ајде :)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Nikolcho...zboruvame za chovek kako shto go napravil Bog, znachi normalni lugje , ne kako tebe ili roboti...
Ti sakash da mudruvash, i da postavuvash prashanja koi mislesh deka se inteligentni, ali vo sushtina se ateistichko materjalni vo koi e vkluchen samo intelektualniot centar koj se gleda preku nervi, zivci,logika i materijalizam....e zatoa ve narekuvam zaspani....ne vi rabotat drugite centri nego spijat vo dlabok son...:pos:
Nemoj i ti kako i Usain da mi kazesh deka vo Biblijata nikade ne pishuva deka kaj chovelot ima 7 centri i deka ova jas si go izmisluvam...kazi koj od ovie centri ne postoi?
Џурџ, јас сум таков каков што ме создала природава (читај Господ). Ми дал такви сетила, да можам да ги гледам материјалните работи, а да се сомневам во духовноста...
Едно ми е чудно, како работат кај тебе тие сетилата, осеќаш нешто повеќе од мене или? Пошо цело време викаш заспан заспан заспан..
Убо де, ај како да се разбудам?
Зошто ме створил Господ ваков, да не верувам во него, и да си прам бајрам со умов? Зошто не сме родени со Вистината во нас?

Каде е тоа духовното да се појави и да рече ИМА ГОСПОД, еве ГО, почувствувај ГО, и моли се во неГО.
Немој само да ми пишиш дека ко ќе ми е загрозен животов, тогаш ќе станам од спиење...
Поубо магнум352 вџеб, одколку верба... (сега за сега)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
Има седум печати а со центри заедничко им е тоа што завршуваат на И. Тука има голема мистерија која само Џурџа ја знае. Те молиме сподели и пробуди ги нашите заспани мозоци преку рендање. :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom