Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Че изгуби џабе рипате :icon_lol:

Инаку уште не ви е позната формулата-Се што е општо познато во Македонија обично е срање.

За музиката чоек мора да е отворен. Да танчи слух после ислушана и ислушана музика. Максимата дека треба да се слуша она кое слушаат и останатите не треба да биде од важност. Треба да се слуша она што ви прави мерак. Само во таков случај би оправдал Тајзевци и Мајзевци па и Мајли Сајрус ако треба. Па така меракот ќе го истисне она што турвиор го дрви кроз реченици.
Ти мене ќе ми кажеш шо е срање? Онда ти све што слушаш е срање.

Јас се обидувам да бидам мирен и да не провоцирам, али кога се мора се мора па макар и да вратам.

Разлика во жанрови, затоа се глупи ваквите дуели :)
Не дека којзнае колку му се свиѓа песнава од Тајзи и Скипи, ама барем личи на песна. Ова само драње и драње, ушиве да ти ги подуе проследено со депресивен ритам од позадина кој те тера вените да си ги исечеш. Барем мене така ми влијаеа тие 40-тина секунди што ги ислушав од песната :icon_mrgr:

Батали конкретно дуелов. Мене ми е криво за демотивацијата на школовани музичари кои се вратиле од Америка, Србија, Бугарија, кои тука завршиле музичка академија во Скопје или Штип, за на крајот да не можат да творат своја музика која ќе бара вклучување на знаење и вештини кои ги стекнале кроз музичката едукација. Е зошто така? Зато шо муабето од погоре. Народот сака компјутерски склопена музика во некое од Џеј Џеј студијата, народот сака едноставен текст за клецој, лапања, обичен хејт кој сака да звучи хардкорски, пичиња, излегувања, паричка, фешти.

И после сме немале музика, сме заостанувале, сме немале коњи за трки. Ние тука не ги рецкаме ко шо треба, па очекуваме друг на ги зарецка. И така настануваат тезгашите, и така се убива оригиналноста.

Ти мене ќе ми кажеш шо е срање? Онда ти све што слушаш е срање.

Јас се обидувам да бидам мирен и да не провоцирам, али кога се мора се мора па макар и да вратам.

Ko децана мали, заеби......

Барем почни од негде. Кич

Ko децана мали, заеби......
Ти кажи што сакаш, вкусот е субјективна работа и ти немаш никакво право да наречеш била каква музика "срање", макар и цел свет, од прва до последна личност, од Тигар и Еуфрат, низ Исланд и Гренланд, преку Мисисипи и Амазон, се до Вануату и Тахити, секој да се сложи со тебе.

Ти кажи што сакаш, вкусот е субјективна работа и ти немаш никакво право да наречеш била каква музика "срање", макар и цел свет, од прва до последна личност, од Тигар и Еуфрат, низ Исланд и Гренланд, преку Мисисипи и Амазон, се до Вануату и Тахити, секој да се сложи со тебе.

Па колку шо сум учел на правен или поточно во предметот Човекови права, никаде не постоеше ваква забрана на право.
Од друга страна истото мое право е блиско со она право на слободна мисла, на јавно изразување на истата. Така да ко да имам......

АКо се сложуваа сите со мене ќе се запрашав дали нешто не е во ред со мене, вака ми е ок.
Сега ти е касно претпоставувам за нахнадна музичка едукација, но ете ако решиш, јас сум отворен и спремен да ти излезам во пресрет :)

Па колку шо сум учел на правен или поточно во предметот Човекови права, никаде не постоеше ваква забрана на право.
Од друга страна истото мое право е блиско со она право на слободна мисла, на јавно изразување на истата. Така да ко да имам......

АКо се сложуваа сите со мене ќе се запрашав дали нешто не е во ред со мене, вака ми е ок.
Сега ти е касно претпоставувам за нахнадна музичка едукација, но ете ако решиш, јас сум отворен и спремен да ти излезам во пресрет :)
Не ми треба музичка едукација, пошто за разлика од тие интелектите како тебе што слушаат музика пошто музиката имала "вредност" пошто била компонента од мелодија, текст, ритам, не знам што таму, јас песните не ги гледам така, туку го слушам она што ми се свиѓа на уво, без притоа да гледам кој и каков човек пее, каков е стилот на изведување, дали е направена у студио, на компјутер или не знам каде.

Тоа е моето размислување за музика, го слушам она што ми прави убаво на душата кога го слушам, и ти ко што си модератор нема што да ми го оспоруваш тој вкус и тоа размислување, туку баш треба да бидеш објективен. И ова е музика, ти се свиѓала тебе или не...

1. Санаториум
Респекат за гаење на металот како стил од 87 година па се до нивното активно музицирање. Групава го даде еден од ретките добри басисти во Македонија, Горан Станковиќ Црни.(y)

2. Ласт Експедишн
Момциве за мене се многу потценети, а Енко и екипата имаат свој квалитет.

Не ми треба музичка едукација, пошто за разлика од тие интелектите како тебе што слушаат музика пошто музиката имала "вредност" пошто била компонента од мелодија, текст, ритам, не знам што таму, јас песните не ги гледам така, туку го слушам она што ми се свиѓа на уво, без притоа да гледам кој и каков човек пее, каков е стилот на изведување, дали е направена у студио, на компјутер или не знам каде.

Тоа е моето размислување за музика, го слушам она што ми прави убаво на душата кога го слушам, и ти ко што си модератор нема што да ми го оспоруваш тој вкус и тоа размислување.

Да де......зато ништо не ви се рече, се до моментот кога почувствував потреба дека прашувате глупо прашање и дека треба некој да проба да ви одговори. Да немаше прашање, немаше да има ни дискусија. Но се надевам дискусијава тро од тро, ако не вас, барем на некој друг ќе му даде поттик да размисли за некои работи.

1.Санаториум
2.Ќељав Дабар

Иначе дечки, неубаво е да се расправате. Ја на пример колку и да не го сакам вкусо на рики, човеко го поштувам за тоа како си зазима став, не се фолира и си го брани својто. Крши чаше! Битно на тебе да ти е убаво.

И јас имам специфичен вкус кога е во прашање музиката, но пробувам да се воздржам од негативни коментари за тоа што не е по мој вкус.

15 години се бавам со музика и сеуште немам сретнато конкретна дефиниција за "квалитетна" музика... може некој од вас да ми помогне ?
И тука повторно е во прашање вкусот на поединецот, секој различно би го дефинирал ова
...а за вкусови нема потреба да се дискутира.
Ваквите дискусии немаат крај :)

turvior, сепак мислам дека треба да се има почит и кон туѓите вкусови и музичките стилови што ги слушаат :)

И јас имам специфичен вкус кога е во прашање музиката, но пробувам да се воздржам од негативни коментари за тоа што не е по мој вкус.

15 години се бавам со музика и сеуште немам сретнато конкретна дефиниција за "квалитетна" музика... може некој од вас да ми помогне ?
И тука повторно е во прашање вкусот на поединецот, секој различно би го дефинирал ова
...а за вкусови нема потреба да се дискутира.
Ваквите дискусии немаат крај :)

turvior, сепак мислам дека треба да се има почит и кон туѓите вкусови и музичките стилови што ги слушаат :)

Ако немав почит немаше да ја надгледувам темата на Рики за Бобиот со цел да не се убаци некој со негативни коментари за да бришам, исто така немаше да се воздржам од каков било лош коментар на истата и ќе си пишев што ми душа сака па макар и хејт.

Ај вратете 2 страни наназад и видете од кај се потегна цела дискусија. :)

Ако немав почит немаше да ја надгледувам темата на Рики за Бобиот со цел да не се убаци некој со негативни коментари за да бришам, исто така немаше да се воздржам од каков било лош коментар на истата и ќе си пишев што ми душа сака па макар и хејт.

Ај вратете 2 страни наназад и видете од кај се потегна цела дискусија. :)

Друже, јас те знам како хејтер на турбо фолкот, дугме, чорба... често низ форумов читав негативни коментари за нив.
Те почитувам и тебе како член и музиката која ја слушаш, знаеш тоа, но верувај страшно ме нервираш со таквите коментари :D

Само не ми го мешајте Бобан тука! Ај доста беше бесцелни муабети, очигледно нема никад да се сложиме па да се повлечеме и ја и турвиор, нека си гласаат луѓето :)

И да не заборават сите дека имаат по еден лајк од мене и Петар Р. за секој глас за најјакото дуо кое нажалост се распадна :-P

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom