Раѓањето на антихристот

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
И од кај доаѓаат гените?
Погрешни типови на земја употреби нашиот креатор?

-
Совршениот Творец (Отец) на Животот, Небото, земјата и се’ што е во ними, се’ добро направи, но некој тоа го злоупотреби како што неговите духовни чеда до ден денешен го злоупотребуваaт, па затоа и до ден денешен имаме деструкција. Но, денот доаѓа кога преку Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - сета деструкција ќе биде надмината и победена! (y)

п.с. Кога би ти кажал дека преку Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста, верните чеда БОЖЈИ еден ден ќе ги победат сите болести, неправди, неслоги, немир, ... и надминат времето, просторот, ... па дури и смртта, ти тоа сигурно не би ми верувал, исто како што бабами неверуваше дека може да се се зборува со америка и лета на месец! :)

А последниот непријател кој ќе биде уништен, е смртта!

(1 Коринт. 15:26)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
-
п.с. Кога би ти кажал дека преку Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста, верните чеда БОЖЈИ, еден ден ќе ги победат болестите, неправдите, неслогата, немирот, ... и надминат времето, просторот, ... па дури и смртта,

А дали ќе може човек да врати назат во тубата вишок паста за заби кои на неќење ќе ги истисни на четкичката?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
И од кај доаѓаат гените?
Погрешни типови на земја употреби нашиот креатор?

Епа тоа ти е исто коа ќе му кажеш на мајсторот што ти ја ѕида куќата, ај пушти тука уште метро нишо не е. Е, тоа се бонус хромозоми.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Епа тоа ти е исто коа ќе му кажеш на мајсторот што ти ја ѕида куќата, ај пушти тука уште метро нишо не е. Е, тоа се бонус хромозоми.
Не.....еве зошто е тоа така, во случајот со човекот нормално.
Читај!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не.....еве зошто е тоа така, во случајот со човекот нормално.
Читај!
Ех па ти, кога можеа да “измиксаат“ гени од домати и буба шваби, ти за ова се прашуваш. Антихристи... шо ќе праиш.... :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ех па ти, кога можеа да “измиксаат“ гени од домати и буба шваби, ти за ова се прашуваш. Антихристи... шо ќе праиш.... :D
Море што знам....можно е Марија да го родила антихристот лично и персонално :D
Инаку да појаснам нешто.....имено девица уствари означува сурогат мајка за носење на алиен ДНА :vozbud:
Па од таму имаме неколку "девици" низ историјата, кои би требало да го сменат текот на историјата.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Mislish deka toa e najvazno za da razberesh shto i koj e Bog?
Nikolcho me iznedaduvash....:confused:

Јас Џурџи од то тргвам... Значи ни бог, ни наука, ни ништо не вервам дур не ми докажет шо имало пред то.....
А тек после то ќе се мислам за душевните феномени :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас Џурџи од то тргвам... Значи ни бог, ни наука, ни ништо не вервам дур не ми докажет шо имало пред то.....
А тек после то ќе се мислам за душевните феномени :)
Iiiiiii....shto kje ti pomogne toa...i da razberesh....
Nikolcho, sushtinata za Bog e neshto drugo, neshto shto mozesh da go iskorastish vo postoechkiot zivot. Shto bilo pred tebe, i shto kje bide posle tebe e najmalku bitno za tvojot momentalen zivot.
Mozesh samo da go iskoristish iskustvata na drugite, za da ne pravish isti greshki,i da tragash po Vistinata,a shto kje bide posle
1 000g i da znaesh nema da ti vredi togash....
Iskoristi go pametno vremeto dodeka si ziv....

W

Werther

Гостин
А замисли...јас ти тврдам дека е во мистерии само затоа што малку луѓе го разбрале Тесла...а не поради тоа како да си мерат пен....и кој повеке знае.
Кога ке го сватиш Тесла ке видиш дека се што кажал е на свое место и дека нема потреба од натегање....тоа што тој тврди е математички докажано...не е рекла казала и се е јасно како ден....и покрај тоа што тесла употребува завиена форма на разговор....исто како што вистината е кажана и во коранот и во библијата, во завиена форма
Eве ја вистината ! Ѓурџиеф ни ја соопшти од својот втор профил Zen Zen.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Iiiiiii....shto kje ti pomogne toa...i da razberesh....
Nikolcho, sushtinata za Bog e neshto drugo, neshto shto mozesh da go iskorastish vo postoechkiot zivot. Shto bilo pred tebe, i shto kje bide posle tebe e najmalku bitno za tvojot momentalen zivot.
Mozesh samo da go iskoristish iskustvata na drugite, za da ne pravish isti greshki,i da tragash po Vistinata,a shto kje bide posle
1 000g i da znaesh nema da ti vredi togash....
Iskoristi go pametno vremeto dodeka si ziv....

Во право си, делумно... Ама да речиме.. освен неколку "закони".. не кради, не мами, не убивај.. ово оно.. шо ќе ми е во друго да вервам?
Ај кажи... од шо корист?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
На форумов колку антихристи има па што остана да збориме за некој претседател или монарх..

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Во право си, делумно... Ама да речиме.. освен неколку "закони".. не кради, не мами, не убивај.. ово оно.. шо ќе ми е во друго да вервам?
Ај кажи... од шо корист?
Hahaha....abe ne mi pravi smeshki more....
Religija e najprvo vnatreshna evolucija na chovek, pa potoa veruvanje.
Aj bidi dobar kao shto si lep, i odgovori na prashanjata shto gi postavuvam vo temata shto ja otvoriv za religija.
Gledash, tamu ima malku veruvanje a povekje zapoznavanje na samiot sebe....
Zapoznaj se sebe si kje go zapoznaesh univerzumot-Sokrat.
Nemash potreba da odish vo kosmosot i tamu da go barash dedoto so bela brada.....:pos:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
...
Nemash potreba da odish vo kosmosot i tamu da go barash dedoto so bela brada.....
.

Пред се’ е незаслужен дар на Небесниот Отец и Цар: во новото да се види старото,
во Синот Отецот, ... а во видливото невидливото!

Видов во ноќните виденија, а тоа на небесните облаци како
да идеше Синот Човечки, дојде до Старецот и застана пред Него.
И Нему Му се даде власт, слава и царство,
за да Му служат сите народи, племиња и јазици;
владението Негово е владение вечно, кое нема да измине,
и Царството Негово нема да се разруши!

(Св.Пр.Даниел 7:14)

.

Kajgana Shop

На врв Bottom