Анархија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
туку дека имаш избегнувачка муниција.
Избегнувам да солам памет на некој кој го нема. Залудно трошам сол, не за друго.

Така да, не ми кажа, како на овие во племето двајцава, им одговара анархија?
Прашај ги бе.

Ако престапникот има 2 метра, широк два метра, 50 другари со пушки, како тогаш ќе го санкционираме? Претпоставувам нема да се сложи да биде санкциониран.
Нека е и фрик од три метра, и планина од мускули. Смртник е. И има начини како да се совлада.

Ја би да ја возвратам услугата, доколку се најдам како жртва.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ама кај си ја видел анархијата во тоа светло во пракса и во реалниот живот? Не можеш да носиш заклучоци извлечени само од теорија. Не знаеш дека навистина би се случувало тоа. Додека јас знам дека со постоењето на државите, се случуваат такви и слични работи.
Пак ќе повторам,нема ниеден закон ни во физика,ни во социологијата ни во универзумот кој гласи дека опшество без закони останува исто какво што е.И племе што рече шкорпион па има некоја хиерархија,има поглавар,а не држава..

G

Geezer

Гостин
Пак ќе повторам,нема ниеден закон ни во физика,ни во социологијата ни во универзумот кој гласи дека опшество без закони останува исто какво што е.И племе што рече шкорпион па има некоја хиерархија,има поглавар,а не држава..
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 02:19 ---

Не па знам ти си непоправлив :) пуста твоја желба за да докажеш дека си интелегентен.. САРКАСТИЧЕН СИ ЕПТЕН..

Каде анархијата се повикува на непостоење на хиерархија? На државна, да. Но, не постои само таква, нели?
Тоа што не постоело ниеден закон и не ми е баш некој аргумент. Многу работи не постојат во теорија и во книгите, па ги живееме, дишеме, конзумираме. Така што...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Избегнувам да солам памет на некој кој го нема. Залудно трошам сол, не за друго.

Прашај ги бе.

Нека е и фрик од три метра, и планина од мускули. Смртник е. И има начини како да се совлада.

Ја би да ја возвратам услугата, доколку се најдам како жртва.
1. Браво, созреан одговор за некој со памет.
2. Ова го викавме ко мали коа игравме фудбал, и ќе дадеше некој гол со помош на ѕидот кога ќе се одбиеше. Овој што примил гол вика:“А бе не се важи од зид беше“, а овој што го дал вика:„Тепај го бе.“ :) Хе, хе.
3. Одлучи се дали солиш памет на лица без памет или не. Испадна дека солиш само кога имаш што да кажеш, кога не, одлучуваш да упатиш шега која патем соодветствува на дете од 10 години.

Како и да е, смртник е. Ама без закон не знам како би го совладале со толкава моќ. Ко ја у основно еден Оливер имавме, понављач ни ги земаше парите за ужинка, ластици ни маваше, ама поголем беше и што ќе му праиш. Мораше кај директорката да се иде, само така го смирувавме. Ама дека имаше повисок орган од нас, па ни се можеше.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Каде анархијата се повикува на непостоење на хиерархија? На државна, да. Но, не постои само таква, нели?
Не се повикува директно туку индирекно.Гледаш дека светот се изопачи тотално,дрогата и хомосексуалноста се реалност,како што иде времето и содомонијата и некрофилијата ќе станат сосема природни и нормални работи.И тоа ќе го дозволи светот,знам ама да дозволи анархија никогаш,зошто знаат дека тогаш ќе влезат во тунел без излез.. :)

A

AnFem

Гостин
тоталитарна слобода
:pos:
*тотална

Интересен став.Ама мора да те демантирам.Прво кога веќе збориме за тоа,најсигурно ќе биде дека малолетни ќе бидат силувани а тоа е педофилија,педофилијата како и самиот процес на силување е тешка ментална болест на мозокот како што е хомосексоалноста која до 1973 се сметаше како таква па под икс фактори не се смета веќе,како што е содомонијата уште потешко ментално заболување,и на крај некрофилијата.Зборот ми е,луѓето со овие заболувања не размислуваат дали до тебе спие мушкарчина,супермен,бетмен или спајдермен.За нив нема физичка бариера,нема ни за оние што не се таквии,пресметливи (како мене,тебе,Адреј Брејвик) а не па за нив што сеедно им е дали се живи или не а не па ли дали Супермен спие до тебе.Друго тие свесни индивидуи како ќе ме убедат мене пример и останатите ЛУДАЦИ на некое организирање,зошто да не крадам,силувам,убивам и така натаму кога нема кој да ми суди и да ме допре во истото ? ова е малце глупо искрено што збориме ама ајде.. да се дискутира нешто.. иако мислам дека ова се аксиоми,што викаше професорот по безбедност,овие работи не се множат..
Ќе бидеш осуден од народот. Секој кој ќе покаже било какво авторитарно однесување и ќе биде заканна за нечија слобода, ќе го јаде. Во слободно општество никој нема да ги толерира твоите фрустрации и налудничави однесувања. Прави што ќе правиш, не им штети на другите. И ова го имаме потенцирано во темава(кога веќе немате интерес да прелистате по интернетов, направете го тоа во темава, има објаснувано, делкано....) „Не го прави она што не сакаш да ти биде направено тебе“.
Нема да имаш потреба да крадеш, за разлика од денес.

Јас хаосот го гледам во денес. Силувања, убиства, геноциди, војни, капитализам, кражби, опресија, дискриминација, неморал, верски фанатизам, класна поделба, гмо, пестициди, отрови на сите страни... Види го само светот во кој живееш? Зарем ти изгледа како мирно и безопасно место? Искрено, јас се двоумам дали некогаш ќе имам деца, не сакам некое невино суштество да го осудам на пропаст, да расте во оваква нездрава средина, каде ќе биде труено и психички и физички уште од мали нозе...

Каде анархијата се повикува на непостоење на хиерархија?
Сериозно? :icon_lol:

G

Geezer

Гостин
*тотална

Ќе бидеш осуден од народот. Секој кој ќе покаже било какво авторитарно однесување и ќе биде заканна за нечија слобода, ќе го јаде. Во слободно општество никој нема да ги толерира твоите фрустрации и налудничави однесувања. Прави што ќе правиш, не им штети на другите. И ова го имаме потенцирано во темава(кога веќе немате интерес да прелистате по интернетов, направете го тоа во темава, има објаснувано, делкано....) „Не го прави она што не сакаш да ти биде направено тебе“.

Јас хаосот го гледам во денес. Силувања, убиства, геноциди, војни, капитализам, кражби, опресија, дискриминација, неморал, верски фанатизам, класна поделба, гмо, пестициди, отрови на сите страни... Види го само светот во кој живееш? Зарем ти изгледа како мирно и безопасно место? Искрено, јас се двоумам дали некогаш ќе имам деца, не сакам некое невино суштество да го осудам на пропаст, да расте во оваква нездрава средина, каде ќе биде труено и психички и физички уште од мали нозе...

Да. Тој мисли на онаа која мислиш и ти. А и јас првенствено. Не постои таа како еден и единствен примерок.
Можеби погрешно го поставив прашањето, секако дека имав друга намера.

G

Geezer

Гостин
Ок, зборуваме за оксимороните како анархо капитализам, национал анархизам и остали бљувотини? :)

Не баш. Види, скоро е три часот по полноќ, изморен сум, вака не можам да се објаснувам до таа мера.
Би се држел само до основото и површно би дискутирал. Затоа што оваа тема е опсежна и не може да се доловат поентите на форум, пишувајќи.
Можеби некогаш на кафе/пиво ( без никакви тенденции, да напоменам ) :)

A

AnFem

Гостин
Не баш. Види, скоро е три часот по полноќ, изморен сум, вака не можам да се објаснувам до таа мера.
Би се држел само до основото и површно би дискутирал. Затоа што оваа тема е опсежна и не може да се доловат поентите на форум, пишувајќи.
Можеби некогаш на кафе/пиво :)
Океј. ^_^

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Можеби некогаш на кафе/пиво ( без никакви тенденции, да напоменам ) :)

Друже, истото ќе ти го каже. Хиерархија не би требало да постои во анархистичко општество.

G

Geezer

Гостин
Друже, истото ќе ти го каже. Хиерархија не би требало да постои во анархистичко општество.

... јас да и кажам, нејзиното го знам :)

Доволно е за ова што скршнавме, да се вратиме на тоа што се дискутираше досега.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Колку е само тоа невозможно. Добро, освен ако бидеме киборзи без никакво его, супер его, емоција или нагон. Ветрушки во ноќта...:D

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
*тотална

Па нема да дојде до осуда злато,тоа јас пробувам да ти кажам,каква црна осуда без нареденост во опшеството ? кој ќе ме суди ? тој што краде во банка,силува исто друга,убива некого ? знаеш колку убиства,силувања,кражби ќе се случат во првите 24 часа ? и некој ќе дојде да ме суди.. НАРОДОТ.. ете ќе ја земам твојата теорија на НАРОДНО СУДЕЊЕ и денешниот КАТАСТРОФАЛЕН ЖИВОТ.Ете појди од нашата држава,иако си претпоставувам мала и не се сеќаваш баш на транзицијата,колку луѓе останаа без работа во периодот 1999 - 2006 ? стотици илјади,5 милијарди евра чист капитал ги снема,значи буквално ги снема,да не ги набројувам фабритиките,ќе кажам само еве од Тетово,Охрид,Скопје бидејќи таму ги има најголемите,во Тетово се затворија едни од најголемите фабрики во Југославија,три се,само од овие три останаа околу 15.000 без работа.. Скопје да не зборам,Охрид исто така,армија стечајци,и каде беше тој народ да го осуди тоа,да се дигне да рече НЕМОЖЕ ОВА ВАКА ? ете ќе ти дадам друг пример,се случи нели масакрот на Смилковско езеро,каде беше истиов овој НАРОД да излезе на улица и пак да каже истото дека НЕМОЖЕ ОВА ВАКА ? зборот ми беше,НАРОДОТ ВО ОВОЈ ДЕЛ НА БАЛКАНОТ Е СТОКА,НЕ РЕАГИРА НА НИКАКВИ ОПШЕСТВЕНИ СЛУЧУВАЈА,ДАЛИ НЕГОВИТЕ ДЕЦА СЕ УБИВААТ,ГО КРАДАТ,ПРОДАВААТ ЗНАЧИ ЖИВЦИТЕ МРТВИ,РЕАКЦИЈА НИКАКВА.И КАКО СЕГА ДА ВЕРУВАМ ДЕКА НАРОДОТ ЌЕ МЕ СУДИ ВО ОПШЕСТВО БЕЗ ВЛАСТ И ЗАКОНИ КОГА НЕ МЕ СУДИ ВО ОПШЕСТВО НА ОРГАНИЗИРАНОСТ,ВЛАСТ И ЗАКОНИ ? ПОД СУДЕЊЕ ЗБОРАМ МАСОВНА РЕАКЦИЈА,КАКО ШТО СЕ СЛУЧУВА ВО АМЕРИКА КОГА БЕЛЕЦ ЌЕ УБИЕ ЦРНЕЦ ИЛИ ОБРАТНО ИЗЛАГААТ ПО УЛИЦИ ИЛИ ПО ФРАНЦИЈА ЗА СЛИЧНИ РАБОТИ.Ти си релативно млада,не разбираш дека социјалното однесување на еден народ е пандан на неговиот менталитет,навики и традиции.Најголема заблуда е да веруваш дека народот ќе суди некого во опшество без закони и подредености.Тоа неможе да се случи по ниеден закон од ниедна наука.

Kajgana Shop

На врв Bottom