Hiryu
H+
- Член од
- 5 мај 2013
- Мислења
- 674
- Поени од реакции
- 848
Обострана е штетата.И јас очекував подобро, штета сум те преценила.
Улетуваш на една тема, и кажуваш дека некои таму врска немаат од ништо, оти ти така си сметаш.
Притоа, не нудиш алтернативни или подобри решенија од оние кои ги понудиле.
Прво какво е тоа улетување, де кажи, ако не па да нхе се замарам да дискутирам само јас улетувам, еднаш во подфорум здравје па сега тука??
Мојот идеал е моја приватност, ама исмевање зарем се тие алтернативи кои ти не ги гледаш.Ако твојот идеал (кој не е задолжително да го имаш, секако), е исмевање на нешто кое ниту го знаеш, ниту го познаваш, ниту па нудиш нешто подобро од него, ти навистина имаш проблем.
Имам(в) проблем, болен зависник сум од цигари, склон сум кон перфекционизам кофеинска(од 7-13 кафиња на едно утринско и киај 18 часот второ) зависност која ја победив и самодовербата ми е сега поголема од кулата на Ајфел .Не мораш да признаеш дека имаш проблем, сите толку лесно да си го отвораа душите,
Ама без советодавци ги победив пороците.
Всушност
немаше да има потреба од советодавната психологија
И нема, вие имате поголема потреба отколку "пациентите".
Па така е зарем, не гледаш, дури и бродови имаме на непловна река.башка сите ќе живеевме среќно, весело и безгрижно
Додека е вмбло на власт сите сме среќни и безгрижни и вечни булетпруф оптимисти посаебно последниве две.
Еве и да ти појаснам, прочитај 10 пати ова е потешко од учебниците за Психологија и теорија на личност.
--- надополнето: 22 јуни 2013 во 16:25 ---Драги пријатели таканаречени Анархисти(и проанархистички настроени), јас би сакал навистина да ви кажам зошто не сум како вас.</p>
<p><br /></p>
<p>Имено, ако е точно вашето тврдење дека Државата и системот моментално е штетен(војни завери со вирусии и полу човексвиња крава убер солјер, читање мисли бууу) и дека се врши негативна селекција или како што би рекол некој се создала државата(и правилата на игра) од луѓе кои физички не можеле да си обезбедат опстанок, епа тогаш зошто вие се однесувате како паразит на системот а не вирус??
<p>Зошто да<span style="font-weight: bold"> ако сте способни не се самоорганизирате</span>(хехе самоорганизирање) и не ги искористите(заедно) истите механизми на тој систем, за да заавладеете со него т.е да бидете власт(сеедно дали првен во сенка а потоа и) де факто и де јуре?
Ете затоа не сум како вас пријатели анархисти, бидејќи ако досега наместо графити,панк и трева заземавте директорски, минестерски и сл позиции и капитал тогаш и системот ќе беше среден.
Овој систем само сопствените механизми ќе го сменат или сакате да се самоорганизираме и да го ремоделираме по вкус кој ни(ви) одговара?
Значи не сум како вас бидејќи вие не сте како мене.
Аха.Откако умре анархизмот и сите филозофирања поврзани, откако сите си направија харакири (или се напија солна киселина, се џитнаа низ тераса или си ги пресекоа вените разочарани од помислата дека Hiryu не ги брани повеќе) затворете ја темава. Залудно стои веќе кога нема кој да го подржува тоа.
Raziel модерирај малку дека повеќе Hiryu е предмет на темата отколку анархија.