Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најверојатно дискот не може да го прочита како што треба.Пероснален компјутер купен од АМЦ ми прави проблеми при старт на сабајле поточно на ладно оти дури беше топло времево немав никакви проблеми сега од ко почна да заладува го чекам по повеќе од пола саат.
Кога ќе го стартувам се појавува screen oд American Megatrends и тука стој закочен долго време ( некогаш се трефнува да влезам во биос после долго чекање и таму кочи корни ) и после долго чекање се појавува црн екран со долна црта која трепка горе лево...
Дали некој имал сличен проблем или знае воопшто што може да се случува... ?!
Најверојатно дискот не може да го прочита како што треба.
Можно е дискот да ти е при крај. Пази на податоците.
Во дискот има вртливи делови кои реагираат на температура.Хммм.. проблем е температурава од ладно не се пушта на сабајле а компјутерот т.е дискот е стар неполна година... доколку почекам и го пуштам на супер дневна температура си стартува супер можно е диско да прај проблеми од ладно?
За да се увериш дела е дискот отвори го кукиштето (ако е десктоп тоа), искључи ги каблите што влегуваат во дискот и запали го пак, ако не кочи јасно е дека е до дискот.Хммм.. проблем е температурава од ладно не се пушта на сабајле а компјутерот т.е дискот е стар неполна година... доколку почекам и го пуштам на супер дневна температура си стартува супер можно е диско да прај проблеми од ладно?
За да се увериш дела е дискот отвори го кукиштето (ако е десктоп тоа), искључи ги каблите што влегуваат во дискот и запали го пак, ако не кочи јасно е дека е до дискот.
Или исклучи го дискот комплет и влези во биос без него, ако пак кочи тогаш матичната ќе треба да ја флешуваш.
Не се откажав и успеав да го направамНе се замарај, не се прави.
Не се откажав и успеав да го направамсамо што место 250 сега користам само 235 бидејки имав среќа лошите сектори да се наоѓаат во првите 15 гига. Значи поделен беше на 3 партиции од 50 гига и две по 100. Пробав да инсталирам вин на другите две и успеа. Само многу споро го дига системот, сигурно од 5-10 минути му треба но тоа не е проблем, барем успеав да заштедам на пари. Чисто пишав информативно може да им послужи на останатите доколку го имаат истиот проблем.
Дечки, сакам да си земам нов лаптоп, гледам понуди и најдобри (и во цена и во конфигурации) имаат АМЦ и Сет. Се мислам меѓу овие три:
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=38013&i=13&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=10002_10003&product_id=38341
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=10002_10003&product_id=38657
Најмногу мерак ми прави Асусот со тач екран, само не знам дали вреди или никад нема да го искористам, не знам како реагира али пак е и најскап. Dell-от пак е најефтин а еве овој сеа што го имам ми е Дел и 7 години го користам и супер е до сега.
Стварно ми треба помош од вас, да ми дадете две пенкала исти и да треба да изберам едно ке се мислам цел ден, а камоли компјутер да купувам.![]()
Мислиш дека не вреди да се плати плус 2000 денари за тач екран?![]()