- ако Муслиманот сака после на јутјуб да го глеаме, онда слободно нека честита кафирски празници.Dali kako musliman smees da cestitas na nekogo hristijanski praznik?
Не е дозволено на муслиман да честита христијански празник затоа што иде против себе и своето верување односно религија.Dali kako musliman smees da cestitas na nekogo hristijanski praznik?
hristijani kako da vi objasnuvame za gospod?
koga vasata vera ne ve ni priblizuva do nego?
vie ja zemavte verata za igranje.
toa ne e slucaj so nas, islamot e serijozna vera, koja te vodi do gospod. i se e objasnato vo detali za sekoe prasanje imas odgovor.
vo kuranot e objasnato za minatoto za segasnosta i za idninata.
celosna kniga koja ima primeri od se po nesto. od sozdavanjeto na univerzumot preku popullarnoto big bang sozdavanjeto na covekot od kall i se taka do krajot na covestvoto sto ke se slucuva.
koga sme kaj vas hristijanite objasnuva i za isus(isa a.s.) deka on bil prorok no so tek na vreme vie go napraivte sin na gospod.
navistina vie skrsnavte vo zabluda :/
Hmm ako gledas taka togas treba i na hristijanite da im se zabrani da vi cestitaat praznici. Neli vasata vera ne zabranuva nisto ? Jas kako sto znam poglavarot na islamskata zaednica sekoj pat cestita hristijanski praznici na TV. Znaci li toa deka toj prekrsuva islamski zakoni (nevernik)?Не е дозволено на муслиман да честита христијански празник затоа што иде против себе и своето верување односно религија.
Замисли Исламот вели дека Иса а.с. е Аллахов пратеник,и човек.
А ти го славиш "раѓањето Господово" или воскреснувањето,а јас ти го честитам тоа,а скроз се коси со моите убедувања.
daleku od praviot pat e poglavarot na islamskata zaednica.Hmm ako gledas taka togas treba i na hristijanite da im se zabrani da vi cestitaat praznici. Neli vasata vera ne zabranuva nisto ? Jas kako sto znam poglavarot na islamskata zaednica sekoj pat cestita hristijanski praznici na TV. Znaci li toa deka toj prekrsuva islamski zakoni (nevernik)?
Не знам тоа,види со христијаните како им е прописот за честитање муслимански празници.Hmm ako gledas taka togas treba i na hristijanite da im se zabrani da vi cestitaat praznici. Neli vasata vera ne zabranuva nisto ? Jas kako sto znam poglavarot na islamskata zaednica sekoj pat cestita hristijanski praznici na TV. Znaci li toa deka toj prekrsuva islamski zakoni (nevernik)?
Прво: Си видел ти колку библијата има очигледни контрадикции,да не кажам катастрофални грешки?Прво : Во Библијата има се што ти негираш дека има , во Библијата стои се она што се случило, што било пророчено дека ќе се случи и се случувало во поблиско минато и што не очекува и што ќе се случува со неверниците, богохулците и оние кои фрлаат по Господовиот збор. Исус рекол : Оче прости им , зашто не знаат што прават! Така да ...
Ако христијанството според вас не е вистина , како тоа има безброј случаи каде Мајка Богородица и други од Светиите се појавуваат низ светот , на кому во сништа на кому низ натприродни чуда??? И дали би можел некој да ми објасни за вахабизмот во исламот??? (што е, како е...)
Не знам тоа,види со христијаните како им е прописот за честитање муслимански празници.
Кој рекол дека нашата вера не забранува ништо? Во која смисла не забранува ништо?
И колку треба пати да повторам за да сфатиш,ИСЛАМ = Кур'ан и Суннет а не Исламска заедница и поглавар.
Поглаварот е грешен за тоа што честита и ќе си одговара за секоја постапка пред Аллах на Судниот ден,како и сите ние.
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 23:59 ---
Прво: Си видел ти колку библијата има очигледни контрадикции,да не кажам катастрофални грешки?
Христијаните нека се договорат која им е официјална библија прво,а не да прават ревизии,додавања и одземања на секој вселенски собир.
Затоа тука е одамна изгубено Божјото слово.
Денеска е збир од пророчанства и мислења на 4-5 луѓе(марко,матеј,павле,лука итд) кои никогаш не го сретнале Иса а.с. (Исус)
Има многу натприродни чуда во светот и без Мајка Богородица.
Нема што многу да се објаснува за вахабизмот.
Како фракција во исламот,вахабизмот не постоји ниту како правец во верување(акида) ниту во исламско право(фикх).
Денес е само хајка крената од западот за секој муслиман што одлучил да и се врати на својата вера,изворно како тоа го сфаќале и применувале првите генерации.
За да се означи,етикетира,оцрни најдена е некоја таква етикета.
Брадата и слични обележја со што ги обвинуваат се исламски прописи,кој сака нека сфати,кој не сака со здравје да си лута![]()
Znaci li toa deka imamot vas e nevernik ?daleku od praviot pat e poglavarot na islamskata zaednica.
Таман тргнав да пишувам еден подолг одговор ама сепак одлучив на твоето мирољубиво прашање да ти дам уште помирољубив одговор.Имам едно мирољубиво прашање до муслиманите на овој фроум,може ли некој од нив да ми го цитира сура 9,стих 5.Јас знам што пишува но сепак ме интересира..
Никој не го рече тоа.Znaci li toa deka imamot vas e nevernik ?
добро де копирај ми ете неможам да најдам,не те јадам ако го копираш уште еднашТаман тргнав да пишувам еден подолг одговор ама сепак одлучив на твоето мирољубиво прашање да ти дам уште помирољубив одговор.
Друже,темава има 257 страници до сега,провери од првата страница,на секои 10 страни го одговарам ова исто мирољубиво прашање,така да не планирам веќе,имаш преко 250 страници одговори па ако те интересира барај си.
Мирољубив поздрав и добра ноќ.
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 23:48 ---
Никој не го рече тоа.
Честитањето немуслимански празници не е дело кое вади од вера,но во основа е забрането честитање на немуслимански празници и тој што го прави тоа,прави забранета работа во исламот,односно прави грев.
Поздрав.
Најмирољубиво недобро де копирај ми ете неможам да најдам,не те јадам ако го копираш уште еднаш(мирољубиво)
Зошто,има нешто што не треба да го знаат другите што не се муслиманиНајмирољубиво не![]()
Da bese nesto sto ne trebase da se znae ne ke bese javno.Зошто,има нешто што не треба да го знаат другите што не се муслимани? претпоставуам дека е нешто МИРОЉУБИВО па затоа не сакаш да го напишеш
![]()