Каков мобилен користите во моментов?

Член од
16 август 2013
Мислења
13
Поени од реакции
6
HTC EVO 3D веќе скоро 2 години. Телефонот е супер, ама батеријата почнува да му ослабнува и некако се успорува во последно време. За нареден ќе видиме, мора да е некое 1080p чудовиште

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
Јас денес точно 1 месец му правам на мојот Note 3 црн со 32 гига.Феноменален во секој поглед(со оглед на тоа дека преминав од Нокиа Е71 на овој ѕвер) :)
Пред некој ден ми стигна и Spigen Slimarmor case(преку aliexpress) за него и сега изгледа вака

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.291
Конечно си купив добро телефонче:

Приметив дека има доста исти функции со Галакси, Сони и АјФоновите. Ова се само некои од нив:
- можеш да свртиш број и да се слушнеш со корисникот од таа страна на жицата.
- ако некој сака да те контактира, само треба да ти го знае бројот. Значи, оваа функција со вртењево броеви е двосмерна!
+ те известува со звук, коа те бара некој.
и ред други нешта.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999

Приметив дека има доста исти функции со Галакси, Сони и АјФоновите. Ова се само некои од нив:
- ако некој сака да те контактира, само треба да ти го знае бројот. Значи, оваа функција со вртењево броеви е двосмерна!
и ред други нешта.

има на пример гугл мапс, Јунит конвертер од сите можни единици, адвансд калкулатор, скајп, фејзбук, спокаст, гугл хром, јаху/џимеил, калндар со потсетник, и да не набројувам?

?

..........

Гостин

и ред други нешта.

Одличен телефон, јас имам таков батерија држи доволно да заборавиш кога последен пат си го полнел, брз и ефикасен, погоден за многу повици во краток период, и мноогу издржлив пред се, го носам на работа ми паднал 2341252345 пати, дури и од 15/20 метра височина, се удавил во вода, исперен е во перална на 60 степени :) и сеуште беспрекорно фунционира..
мобилен телефон- во права смисла на зборот
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 19:17 ---
има на пример гугл мапс, Јунит конвертер од сите можни единици, адвансд калкулатор, скајп, фејзбук, спокаст, гугл хром, јаху/џимеил, калндар со потсетник, и да не набројувам?

За се тоа постои преносен компјутер...

а да има дигитрон...потсетник и календар...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.291
Не сум сигурен, ама мислам дека све ова има.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Одличен телефон, јас имам таков батерија држи доволно да заборавиш кога последен пат си го полнел, брз и ефикасен, погоден за многу повици во краток период, и мноогу издржлив пред се, го носам на работа ми паднал 2341252345 пати, дури и од 15/20 метра височина, се удавил во вода, исперен е во перална на 60 степени :) и сеуште беспрекорно фунционира..
мобилен телефон- во права смисла на зборот
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 19:17 ---

За се тоа постои преносен компјутер...

а да има дигитрон...потсетник и календар...

ок преносниот компјутер ке го носам во џеб, адвансд дигитрон кажав не обичен, се кладам дека на тоа телефонче неможеш график на функција да ти даде, а календар со потсетник и 300 сетинзи исто така се кладам дека нема

?

..........

Гостин
ок преносниот компјутер ке го носам во џеб, адвансд дигитрон кажав не обичен, се кладам дека на тоа телефонче неможеш график на функција да ти даде, а календар со потсетник и 300 сетинзи исто така се кладам дека нема
Не се клади многу, можеш ли ти на твојот сматфон или било каков и да е да играш Crysis 3 na Ultra 1920-1200 16xSSAO со константни 75 фрејмови во секунда? не ти ја разбирам поентата дали сакаш да го оцрниш телефонот..
Не е до материјалниот статус или неинформираност на човек со многу обврски работа и милион јавувања на ден му одговара токму таков мал компактен мобилен ало ало што држи батерија со недели, конкретно не овој но има доста слични модели кои имат барем основни googlemaps интернет и слични корисни алатки....а се едноставни
Овие новиве мини комјутери со вграден телефон ти се како старите хардкор ножиња на отварање кои имаа клешта, вилушка, лажица, пила, отварач за шишиња итн....но сепак поубаво се срка супа со нормална лажица, поубаво се затега со стандард клешта, на каса во магацин не сум видел некој да рачуна на смартфон, туку сите користат класичен дигитрон, дури и најголемите ит компании за пресметки користат класични дигитрони затоа што е едноставно попрактично и побрзо..
Мобилен телефон се знае за што е наменет, за секоја друга намена постојат различни уреди
,

Член од
24 октомври 2011
Мислења
385
Поени од реакции
139
јас користам vodafone 547 веќе 2 години и 5 месеци и сум многу задоволен батеријата држи најмалку 10 дена, секој што купил од овој модел е многу задоволен многу се погодени

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
многу позадоволен бев од старите мобилни отколку од овие новиве смарт....
порано батерија траеше и по неколку дена па може и 10 а сеа на паметниве телефони постојано во полнач....
се знае за што слуѓи и каква намена има тел....
а сеа ние телефоните ги користиме за СЕ,(одиме на нет,сликаме.исл)а најмалку за нивната основна функција....

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Не се клади многу, можеш ли ти на твојот сматфон или било каков и да е да играш Crysis 3 na Ultra 1920-1200 16xSSAO со константни 75 фрејмови во секунда? не ти ја разбирам поентата дали сакаш да го оцрниш телефонот..
Не е до материјалниот статус или неинформираност на човек со многу обврски работа и милион јавувања на ден му одговара токму таков мал компактен мобилен ало ало што држи батерија со недели, конкретно не овој но има доста слични модели кои имат барем основни googlemaps интернет и слични корисни алатки....а се едноставни
Овие новиве мини комјутери со вграден телефон ти се како старите хардкор ножиња на отварање кои имаа клешта, вилушка, лажица, пила, отварач за шишиња итн....но сепак поубаво се срка супа со нормална лажица, поубаво се затега со стандард клешта, на каса во магацин не сум видел некој да рачуна на смартфон, туку сите користат класичен дигитрон, дури и најголемите ит компании за пресметки користат класични дигитрони затоа што е едноставно попрактично и побрзо..
Мобилен телефон се знае за што е наменет, за секоја друга намена постојат различни уреди
,

а можел ли на твојот пц да играш год оф вор гранд турисмо нинџа геиден текен и тхн итхн и мене не ми е тоа поентата а не свакаш споредбата е телефон вс телефон значи неможе телфонче од 1000 ден да споредиш со смартфон и споредбава со лажицава е без врска има уште 1000 други попаметни и пореални споредби ама ај таа ти одговара у случајов,

да мобилен е само за зборење јас со мене ке носам и дигитрон и мп3 плеер и календар и телевизор и лап топ(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom